Bad Boys for Life

InstruktionAdil El Arbi, Bilall Fallah

MedvirkendeWill Smith, Martin Lawrence

Længde123 min

IMDbVis på IMDb

I biografen16/01/2020


Anmeldelse

Bad Boys for Life

2 6

 

Nu må det være Mike Lowreys tur. Til tidlig pension. Han og “Bad Boys”-franchisen virker nedslidt.

 

Den betragtning deler selv Michael Bay, der nu har overladt de slemme politidrenge til belgiske Adil El Arbi og Bilall Fallah.

 

Denne tredje “Bad Boys” begynder ellers i 1990’er-drengerøvsstilen fra den første med en Porsche i høj fart. Den speeder op, drejer, vender og skifter gear, som var det en reklame. Eller en Jerry Bruckheimer-film.

 

Det er nemlig action-producenten Jerry Bruckheimer, der har overtalt Will Smith og Martin Lawrence til at gentage rollerne som Mike Lowrey og Marcus Burnett her 25 år efter topformen.

 

Særligt Martin Lawrence har svært ved at overbevise om, at han stadig er ‘Bad Boys’-betjenten Marcus Burnett. Han minder mest om en donut til kaffen.

 

Derfor går Marcus også klogeligt på pension i en femdørs Nissan, der kører ham ud på et sidespor som fjollet familiefar med morfar-jokes nok til et eget standup-show, der måske havde været sjovt, dengang Martin Lawrence var ung. Men det er han ikke længere.

 

Imens jages Mike af en standard-mexicaner fra fortiden orkestreret af en mama i leopard-outfit med en seriemorderisk plan om hævn.

 

Hun bor i Mexico City, hvor hun har fotografier af alle dem, hun vil dræbe. Billederne krydses over én efter én. Hvor ondt.

 

Den fæle familien mexicana kan Mike ikke standse alene. Derfor er der hjælp fra et hold smukke, unge mennesker anført af en lækker ekskæreste i høje hæle.

 

Det hele sælges med macho-meninger om værdien af familie samt en større plottråd om ‘The Bad Boys Saga’.

 

Men “Bad Boys” er hverken MCU eller den sidste om Skywalker, men derimod simpel action-patos fra tiden før “Fast & Furious” overhalede udenom.

 

For hvor Vin Diesel og Dwayne Johnson overtræder fartgrænsen og alle regler for mulig action med hver nye “Fast”, så er “Bad Boys”-tanken tilsvarende tom for idéer og kører kun hakkende videre på dampe fra fortidens kække bemærkninger og billige eksplosioner.

 

Desværre er der intet, der tyder på, at det nu bliver Mikes tur. Han er ikke nedslidt nok, mener arbejdsgiverne fra Sony Pictures, der allerede har planer om en “Bad Boys 4”.

 

Derfor opfatter jeg nu nærmere “Bad Boys for Life” som en trussel frem for blot en titel. Vi får “Bad Boys”, indtil vi dør.

 

Whatcha gonna do, whatcha gonna do…

 

Bad Boys 3 for life anmeldelse / Filmz.dk

 


Trailer