Bad Times at the El Royale

InstruktionDrew Goddard

MedvirkendeJeff Bridges, Jon Hamm, Dakota Johnson, Chris Hemsworth

Længde141 min

IMDbVis på IMDb

I biografen18/10/2018

Anmeldelse

Bad Times at the El Royale

4 6

 

Fuck you. Sådan kunne Drew Goddard lige så godt have underskrevet “Bad Times at the El Royale”. Den er flabet.

 

Det er Dakota Johnson, der som mystisk hippie skriver sig ind på Hotel El Royale med et ’Fuck you'.

 

Én efter én præsenteres stykkets gæster på det forladte hotel, der ligger placeret på grænsen imellem Nevadas kasinoørken og Californiens sol og sommer. Bogstaveligt talt.

 

En rød linje tværs igennem hotellet markerer grænsen – gæsterne kan endda selv bestemme, om de vil bo i Californien eller Nevada. Det koster en dollar mere i Californien, hvor man til gengæld må drikke.

 

Hippien med en kidnappet pige får selskab af en FBI-agent under dække, en dement præst, en sort soulsangerinde og en kultleder a la Charles Manson. Sammen sørger de for, at “Bad Times at the El Royale” bliver forvandlet til good times.

 

For tiden på hotellet er god. Her udspiller sig en uforpligtende røverhistorie med et hold stjerneskuespillere, der har fået fri til at skyde, bande og dræbe.

 

Den slags små frikvartersfilm ser man et par gange om året. I år har vi allerede besøgt ét forbryder-hotel i “Hotel Artemis”, imens 2017 bød på “Free Fire” og “Baby Driver” i de danske biografer.

 

Alle dræbende knaldperler med tydelig arv efter Tarantino. Her handler det ikke så meget om, hvad det handler om, men om hvordan. Det skal være lækkert, flabet. Fuck you.

 

Drew Goddard driller nemlig gerne. Skifter perspektiv, så hotellets gæster får deres unikke – og altid blodige – historier fortalt.

 

Først på værelset hos hippien med sit gidsel, hvor det snart banker på døren. Så fra Jon Hamms dørbankende perspektiv, inden et skudhul ind i spejlet på værelset afslører en hemmelig gang, hvor der kan lures tilbage igennem spejlet. Nu fra den lurendes blik.

 

Sådan skiftes der løbende imellem gæsterne, hvilket måske gør “Bad Times” klogere, end den er. Eller blot til en slem fan af Tarantinos “The Hateful Eight“.

 

Det klogeste ved den flabede fortælling indlogeret på El Royale er hotellet selv. Ligesom Hotel Artemis var det i “Hotel Artemis” – og Continental Hotel i “John Wick”.

 

Her på hotellet med en tydeligt rødmarkeret grænse er der nemlig ingen grænser. Men derimod værelser med hver sin sprængfarlige røverhistorie om bankrøvere, organiseret overvågning og Vietnam-traumer.

 

El Royale gemmer på glemt storhed, skjulte gange og dollarsedler under gulvbrædderne. Men hvilket værelse?

 

Det forsøger en enormt Jeff Bridges-spillende Jeff Bridges at huske i rollen som dement pastor, imens Chris Hemsworth straks er mere overraskende valgt til rollen som den djævelske kultleder, Billy Lee.

 

Hele herligheden varmer op til et endeligt showdown, der tjekker gæsterne drabeligt ud af El Royale.

 

Hvad skulle det hele til for, Drew?

 

Fuck you!

 

Bad Times at the El Royale anmeldelse / Filmz.dk

 

Trailer