Bumblebee

InstruktionTravis Knight

MedvirkendeHailee Steinfeld, Jorge Lendeborg Jr., John Cena

Længde114 min

IMDbVis på IMDb

I biografen03/01/2019

Anmeldelse

Bumblebee

4 6

 

Forandringen er stor. Film-franchisen om Autobots og Decepticons er transformeret. Til det bedre.

 

Eksplosioner og slutty babes er erstattet med ungdom og indhold. Plastiske CGI-effekter er skrottet til fordel for robotter med et bankende hjerte af metal.

 

Væk er de første rædsomme fem, hvor Hasbro-nostalgien fra 1980’erne blev redneck-voldtaget af Michael Bay, der var mere optaget af patter og pumpede muskler end titlens robotter fra Cybertron.

 

Men nu er der nye “Transformers”-tider. De føres an af Travis Knight, der instruerer Christina Hodsons ungdommeligt simple manuskript om en pige, der bliver ven med en robot. Det er ren “E.T.”.

 

For det nye serveres retro sat i 1980’erne, hvor Jorden får sit første besøg fra Cybertron – de fem første eksisterer ikke længere.

 

Det begynder dog på Cybertron, hvor de gode Autobots må flygte efter et slag kun med robotter. Optimus Prime ligner sit ægte 80’er-jeg, som det så ud, når man pakkede Hasbro-legetøjet ud af æsken.

 

Nede på Jorden er transformationen også markant. Megan Fox med makeup-maske og lårkort som legetøj for den mandlige hovedrolle er byttet ud med Hailee Steinfeld iført The Smiths-shirt og buskede bryn.

 

Hun er ikke en kølerfigur, men en teen med hjerte, der banker for biler og den afdøde farmand. Nu må hun komme sig over tabet med hjælp fra en ven fra det ydre rum – der var “E.T.” igen.

 

Men selv om Bumblebee gerne genser “The Breakfast Club” ude i garagen, så er “Transformers 6” ikke rendyrket ungdomsfilm.

 

Det er også en biljagt med spænding, som Bay aldrig ville kunne skabe. Med simple midler. Én gul Folkevogn på flugt fra politiet på små veje.

 

Det bliver faktisk aldrig vildere end to Decepticons forklædt som Hot Rods på jagt efter én Autobot. “Bumblebee” er den mindste “Transformers”-film. Og den bedste.

 

Den er glæden ved ens første bil, der giver frihed og uafhængighed – der gør barn til voksen.

 

Samme uafhængighed har “Bumblebee” fra Bays tarvelige “Transformers”.

 

Christina Hodson har formået at skære ind til Hasbro-benet. Med en simpel historie.

 

Én pige, én god robot og to onde robotter. Robotter, der kan forandres fra biler til robotter tilbage til biler.

 

Så simpelt er “Transformers”-universet, der blev taget som gidsel af en mand, som hellere eksploderer end bygger op.

 

“Bumblebee” er et godt bud på en begyndende genopbygning af “Transformers”-franchisen. Forandringen er stor.

 

Bumblebee anmeldelse transformers 6 / Filmz.dk

 

Trailer