Child's Play

InstruktionLars Klevberg

MedvirkendeMark Hamill, Gabriel Bateman, Aubrey Plaza

Længde90 min

IMDbVis på IMDb

I biografen18/07/2019

Anmeldelse

Child’s Play

4 6

 

Hils på Andys nye bedste ven – en Best Buddi.

 

Andy glad for sit nye legetøj. Buddi kan snakke og spille brætspil, men langsomt begynder Andys nye ven at udvise mørke sider. Fuld af slemme overraskelser. Og giver Andy bange anelser.

 

Buddi er nemlig ingen ringere end Chucky.

 

Ligesom Andy havde jeg også mine bange anelser. Kan man lave en ny “Child’s Play” uden Brad Dourifs ikoniske Chucky-stemme?

 

Eller bliver det på ny den horrible historie om frygtelige remakes af gamle gys? – jeg kigger på jer; “Friday the 13th” og “A Nightmare on Elm Street”.

 

Det kan man godt. Mark Hamill gør en djævelsk god Chucky i den her moderne og vellykkede opdatering af 1988’ernes “Barneleg“.

 

Væk er Voodoo-Chucky, der var en seriemorder fanget i en dukke. Truslen i 2019 kommer i stedet fra en løbsk kunstig intelligens, der vil os det bedste, siger den…

 

Den opdaterede Chucky er skabt i en vietnamesisk fabriksarbejders sidste overilede hævn over sin dumme chef og Kaslan, der som en fiktiv udgave af Apple sælger smart-løsninger til hele hjemmet, som kan styres af smart-dukken Buddi.

 

Men bare rolig. Kaslan har skabt Buddi til at være din ven. Den har filtre; kan ikke bande eller udøve vold. De er bare blevet fjernet på denne ene Buddi.

 

Det giver 2019-udgaven en ny dimension. I 1988 ville Chucky dræbe, fordi psyken ikke var i orden. Nu er det en psykopatisk udgave af Siri, som misforstår det, der bliver sagt. Med morderiske konsekvenser!

 

Chucky tager Andy på ordet. Som når han ønsker Mors nye kæreste langt væk. Chucky vil jo bare gøre Andy glad. Og ikke mindst være bedste venner. For altid. Det skal ingen komme imellem…

 

Det giver Chucky en uhyggelig side, som gør ham relevant her over 30 år senere. I hans røde øjne må katten straffes for at rive Andy. Den gjorde ham jo ondt. Hvilket er sjovt.

 

Det var ikke meget sjov i den originale “Child’s Play”. Det er der nu, men ikke på den klassiske Chucky-facon, der blev etableret fra 2’eren og frem.

 

I stedet er det ironi og jokes fra andre end dukken. Som når drengen Omar og de andre gutter i nabolaget lærer Chucky at stikke en bamse-enhjørning med en blyant med ordene: ’Det her er for Tupac!'.

 

Hvilket Chucky snart gentager, imens han knivstikker et levende offer.

 

Sådan kører det i ring. Sjov og blodige drab. Ironiske replikker, der bliver til den sorteste humor, når Buddi-dukken svinger køkkenkniven.

 

Derfor er Andys bange anelser gode nok. Mine er gjort til skamme – den nye Chucky er sommerens bedste Buddi.

 

Child's Play anmeldelse / Filmz.dk

 

Trailer