Creed 2

InstruktionSteven Caple Jr.

MedvirkendeMichael B. Jordan, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren

Længde130 min

IMDbVis på IMDb

I biografen20/12/2018

Anmeldelse

Creed 2

4 6

 

Der er altid endnu en kamp. Karrierens største. Denne kamp er et PR-stunt, siger kæresten til Adonis Creed. Jeg er enig.

 

Men det er også kampen, hele verden vil se. Det siger promoteren, som jeg også er enig med. Creed Jr. vs. Drago Jr. er et hævnopgør, der retfærdiggør en fortsættelse til “Creed”.

 

Den første “Creed” var stilen fra den første “Rocky”. Grynet oprindelse på gaden. Social slagside, indre kamp og den modvillige kærlighed i form af Adrian/Bianca.

 

“Creed 2” er derimod stilen fra “Rocky II” og frem. Glittet boksning og VM-bælter som i en rigtig sportsfilm.

 

Derfor kan den her revanchekamp ikke helt leve op til udgangspunktet. Det samme gælder Adonis, der efter “Creed”-nederlaget til Ricky Conlan ikke længere er at regne som en underdog.

 

Han har vundet 28 kampe i træk siden den første kamp – nu kæmper han med forventningerne, da fortiden banker på i skikkelse af Viktor Drago – søn af Ivan, der dræbte farmand Apollo i “Rocky IV”.

 

Den kamp er det mindst interessante ved “Creed 2”, der med et tidligt dramatisk højdepunkt får muligheden for at kæmpe eftertænksomt og livsbekræftende videre som en “Million Dollar Baby”.

 

Men Michael B. Jordan er ikke Hilary Swank, og han har ikke Clint Eastwood i ringhjørnet, men derimod Sylvester Stallone, der nu er med i sin ottende film i dette ‘Rocky-Verse’.

 

Derfor står den ikke på så meget eftertanke, men derimod crossfit-træning ude i en ørken, hvor dæk skal slæbes, indtil kampformen er tilbage på plads.

 

Bedst er “Creed 2”, når Adonis skal leve op til forventningerne i forholdet med Bianca, der igen spilles af Tessa Thompson, som formår at se ægte street ud med sine smukke skævheder. Hun er den nye Jennifer Lawrence.

 

‘Donnie’ må nu ned på knæ for hende og sammen stifte familie, hvilket virker mere nærværende og skræmmende end Drago Jr. Det er kampen imellem boksekampene, der betyder noget.

 

Derfor savner jeg også lidt mere kamp om hans ja til dødskampen imod Drago. Havde det moderne og overraskende modsvar til “Rocky IV” ikke netop været at smide håndklædet? På forhånd.

 

Til gengæld gør “Creed 2” sig umage for at give et lidt mere nuanceret portræt af den her Drago. Det begynder i Rusland, hvor bæstet fra øst træner for at genrejse familienavnet, der led nederlag til Rocky og amerikanerne under Den kolde krig.

 

Jeg havde gerne forlænget besøget i Rusland, så kampen om sympatien kunne blive ligeværdig. USA er stadig de gode, men russerne er denne gang ikke helt så umenneskeligt onde. Det er godt.

 

Det var dog endnu bedre i “Creed”, hvor det handlede om Creed. I “Creed 2” handler det om boksekampen. Bare endnu en kamp, som hele verden vil se.

 

Creed 2 anmeldelse / Filmz.dk

 

Trailer