Deadpool 2

InstruktionDavid Leitch

MedvirkendeRyan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, Zazie Beetz

Længde119 min

IMDbVis på IMDb

I biografen16/05/2018


Anmeldelse

Deadpool 2

5 6

 

Det er kun tre uger siden, at Josh Brolin var “Avengers”-skurken Thanos. Nu skaber han problemer for Deadpool som Cable i en superheltefilm, der ikke indviklet hedder “Titel: Infinity War” eller “Titel: Dawn of Justice”, men simpelt bare “Titel 2”. “Deadpool 2”. Og den er god.

 

For anden omgang “Deadpool” er ikke som de andre. Heller ikke som den første film fra 2016.

 

For under originalens frække facade gemte der sig en gang ‘pik og patter’-stand-up i ‘Open Mic på Comedy Zoo’-klassen, der skulle skjule en ret kedelig skabelsesberetning om den usårlige antihelt, Deadpool.

 

Den trættende formel er – om ikke død – så i hvert fald genopfundet og opgraderet i en grad, der gør, at jeg nu springer ud som “Deadpool”-fan.

 

Det begynder allerede med intro-scenen, der er stramt koreograferet næve-action med kniv, pande og pistol til tonerne af Dolly Parton – Deadpool bekæmper skurke 9 to 5.

 

Den slags stunt-lækker action er ikke ny. For som intro-teksterne meta-kækt afslører, så er det ‘Ham der dræbte John Wicks hund’, som instruerer. Navnet er David Leitch.

 

Ligesom navnet er Celine Dion på hende, der overraskende synger “Ashes” i den James Bond-inspirerede musik-intro – Deadpool har set masser af film.

 

Denne gang har Deadpool blandt andet set flere superheltefilm, hvilket positivt betyder, at der ikke bare skydes med tilfældige jokes.

 

Overlegent spoiler Deadpool “X-Men”-kollegaen “Logan” i første scene, hvor en Wolverine-figur er spiddet til døde.

 

Intet er helligt for Deadpool, der er sur på Wolverine, som stjal R-rating-idéen til “Logan”, mener the merc with a mouth.

 

Sådan er udgangspunktet denne gang fokuseret superduper med praktik hos X-Men, men med syrligt stikkende afstikkere til de politiske korrekte – Deadpool er forarget over det patriarkalske X-Men, hvilket får ham til at danne det kønsneutrale (og voldelige!) X-Force – og de politisk ukorrekte, der kan tumle med tanken om to åbenlyst lesbiske superhelte.

 

Alle får stik, skud eller tæv af Deadpool i en handling, der begynder hos “John Wick”, men som ender i “Terminator 2”, da Cable kommer tidsrejsende forbi.

 

Han har kun ét klip tilbage på tidsrejsekortet. Det giver ingen mening, hvilket Deadpool da også straks kommenterer – dovent manuskript!

 

Den ‘fjerde væg-nedbrydende’-metaleg er stadig sjov – hvilket kan siges om det meste af “Deadpool 2”, selv om der da stadig falder et par lette ‘pisserøvlort’, som den danske oversætter har oversat mundlorten til.

 

Den danske oversætter har også valgt at forvandle Donald Trumps svigersøn, Jared Kushner, til Morten Messerschmidt, ligesom Dave Matthews på dansk hedder Tue West. Why?

 

Mit Why? forvandler sig dog hurtigt til et What!? Virkelig? Jo, den er god nok. “Deadpool 2” er måske nok lækker stunt-action, hvor Deadpool og Cable skyder med skarpt som John Wick, samt spydige super-jokes, der rister MCU, DCEU og X-Men, men det er ikke det bedste.

 

“Deadpool 2” er bag sin brutalt ironiske facade nemlig en rørende familiefilm. Den er god nok, Deadpool siger det selv.

 

Action, sjov, rørende. “Deadpool 2” er lige så simpel som sin titel. Og den er god.

 

Deadpool 2 anmeldelse / Filmz.dk

 


Trailers