Emoji Filmen

InstruktionAnthony Leondis

MedvirkendeCecilie Stenspil, Ruben Søltoft, Ditte Hansen, Esben Dalgaard Andersen

Længde86 min

GenreKomedie, Animation

IMDbVis på IMDb

I biografen03/08/2017


Anmeldelse

Emoji Filmen

3 6
:-/ Filmen

Gene er en Meh-emoji. Eller som det ikke så gnidningsfrit oversættes til dansk: ’Tja'. Han er hovedperson i en animeret film, som hovedsageligt foregår inde i en teenagers smartphone. Gene og de andre emojier bor så selvfølgelig i SMSkiltstrup, som SMS-appen så smart bliver kaldt. Men det sted må Gene forlade for en stund, da han har flere følelser end bare tja. Bare ærgerligt, at “Emoji Filmen” selv ikke bliver meget bedre end tja, fuld af doven internethumor og thumbs down brug af product placement.

Men “Emoji Filmen” er nu heller ikke :-(. Den starter stærkt ud med at introducere de forskellige emojis i byen; grine-emojien, de gamle emojis lavet ud af faktiske tegn som kolon og parenteser, der alle går med krykker, og emojien over dem alle, lorte-emojien. På engelsk genialt castet som Sir Patrick Stewart og på dansk, næsten lige så genialt, er det således Paul Hüttel (aka Gyldengrød), der iskoldt lægger fornem stemme til en lort med butterfly og en tyk strøm af lorte-vittigheder.

Niels Olsen og Birthe Neumann gør det ligeledes godt som monotone ’tja'-forældre til Gene med komisk klimaks i en nærmest imponerende flot kærlighedsscene i Instagram-appen, hvor tiden er frosset i et billede af Paris, og de tørt erklærer deres kærlighed for hinanden. Inden besøget i Instagram forsøger de også at finde Gene i YouTube-appen på teenageren Alex’ telefon, men han er selv på eventyr i Spotify, Dropbox, Candy Crush og… Just Dance?

For hvilken teenager har ikke altid sin Just Dance-app ved hånden? Eller We-chat, som vores helte også lige hurtigt ubegrundet besøger på deres vej til Skyen, hvor Gene kan blive en rigtig ’tja'-emoji med hjælp fra den blåhårede hacker Jailbreak. Hun viser således den hurtigste vej til Skyen, der altså går igennem Product Placement Allé med pinligt indsatte mini-opgaver som at spille Candy Crush Saga med Gene som slik eller at danse uden fejl.

Størstedelen af humoren i “Emoji Filmen” beror netop på genkendeligheden ved at se kendte mobilspil, -apps eller emojis blive vækket til live for en kort stund. Men kun få af disse vink ud til publikum er lige så sjove som Facebook, hvor gamle mennesker kun taler om sig selv og det handler mere om, at folk ‘synes om’ en end faktiske venskaber. Resten føles mere kunstigt og corporate-klamt i modsætning til et forbillede som “Lego Filmen”, der legende flettede Ringenes Herre, Batman og Star Wars ind som en sjov del af handlingen. Just Dance er trods alt ikke Ringenes herre. Endnu.

I stedet for Batman og Gandalf får du derimod internetjokes i form af tarvelige trolls og tåkrummende ungdomssnak, hvor man sætter ordet ‘hashtag’ foran tilsyneladende tilfældige ord. Derudover får du en hel masse emojis på sidelinjen, der desværre ikke er skabt lige. Flere med dårlige engangsjokes som en ambulance-emoji, der spørger, om der en læge til stede. Men der er skam også en overraskende stærk kvinde-emoji i Jailbreak, der sammen med Paul Hüttels lorte-emoji lige trækker “Emoji Filmen” op på :-/


Trailer

Der er endnu ingen trailers til denne film

Kort om filmen

Skjult inde i mobilen ligger SMSkilstrup, en sydende storby, hvor alle dine yndlings emojis bor og arbejder.

I denne skjulte verden har de mange emojis kun et ansigtsudtryk med undtagelse af Gene (T.J. Miller/Ruben Søltoft), en sprudlende emoji, der er ved at revne af begejstring over sine mange overstrømmende udtryk.

Men da en funktionsfejl en pludselig en dag truer mobilen – og dermed alle emojiernes liv – samler Gene sine to bedste venner, den praktisk anlagte Hi-5 (James Corden/Esben Dalgaard Andersen) og den berygtede kodebryder emoji, Jailbreak (Anna Faris/Cecilie Stenspil) for at stoppe den truende katastrofe.

Sammen begiver de tre venner sig på et episk app’entyr gennem mobilens mange skjulte passager for at redde deres verden, inden den bliver slettet for alti