Entourage

InstruktionDoug Ellin

MedvirkendeAdrian Grenier, Jeremy Piven, Jerry Ferrara, Kevin Connolly, Haley Joel Osment, Kevin Dillon, Billy Bob Thornton, Gary Busey

Længde104 min

GenreKomedie

IMDbVis på IMDb

I biografen18/06/2015


Anmeldelse

Entourage

2 6
Røvtur for 5. klasse

En helt kræver en god skurk. En, der giver helten så mange udfordringer, at vi til tider bliver i tvivl, om han mon klarer den. Det er kun den trofaste hjælpers ukuelige optimisme, som holder kampen i gang. I “Entourage” har man mudret rollerne sammen. Så de største forhindringer ikke lægges af en grinende, gal kriminel, men af de tåbelige sidekicks. Hvem har brug for fjender, når man har venner som disse?

“Entourage” kunne i hvert fald godt have brugt mere end et dårligt fremført Piers Morgan-interview til at forklare, hvorfor den her klike overhovedet eksisterer. Filmen kan godt ses af dem, der er uindviet i seriens ‘drengede’ charme, men et par afsnit ville nok gøre et eller andet klart om sammenholdet. Ellers ville man måske bare opdage, at Vinnie, Turtle, E og Drama blot er variationer over den tumpede drengemand fra Hollywood, der er ude på en livslang odyssé af fissevitser og practical jokes med pis og sæd.

Historien (som faktisk har en skurk, der bare keder sig bare så meget, at han tager på forretningsrejse det meste af spilletiden) går i stå hvert femte minut, fordi charmetroldene er tøsefornærmede på hinanden og hele verden. Der er sjældent blevet snakket så meget om så lidt, og de få fissevitser, der er, drukner i dialog af udstillingsmodellen som ”nå, hvorfor er du så blevet skilt?”. Plottet rykker kun, når de uadskillelige venner, praktisk taget brødre, glemmer et eller andet livsvigtigt for deres fællesskab, og der skal slukkes følelsesmæssige ildebrande ved at vifte med armene.

Men det trækker især ned, at de, udover at være uempatiske og uengagerede i hinanden, er glatte og uengagerende for mig som publikum. Det er måske nemmere i en tv-serie at have fire hovedpersoner, hvor de lange historiebuer giver karaktererne større udviklingsmuligheder. Satiren over Hollywoodkrigen mellem kunstnere og pengefolk forbliver mellemregning. Vinnie er en uinteressant figur, der søvnvader rundt og blinker med hundeøjnene, og om han får udlevet sit kunstneriske potentiale eller ej føles ligegyldigt.

“Entourage” er i det hele taget overbefolket af gudesmukke mennesker, der ikke kan lægge deres porcelænsansigter i tre forskellige folder. Som at se medarbejderrevyen hos Abercrombie & Fitch. Alt liv er lagt i hænderne på Jeremy Piven som agenten Ari Gold, der både skal styre et filmselskab og redde nogle grin med sine vredesudbrud. Men han kan ikke være i billedet hele tiden. Resten af scenerne er som at se over skulderen på en it-milliardær, der spejler sig i lakken på sin Ferrari.

Hvis den her film, som traileren lover, er større og vildere end serien, tror jeg ikke, jeg sætter mig i sofaen til “Entourage”-night. En undervældende tur gennem bag- og forsiden af Hollywood med forudsigelige metaindhop fra den del af filmindustrien, der altid er friske, når telefonen ringer. Når Gary Buseys fjæs er det mest uforudsigelige ved historien, og når MMA-kæmperen Ronda Rousey er den eneste, der forsøger at fremkalde følelser, begynder det at blive trist. Find dine bedste venner, og se noget andet.


Trailer

Kort om filmen

Entourage er den længeventede filmversion af den prisvindende HBO tv-serie. Filmstjernen Vincent Chase er tilbage sammen med vennerne Eric, Turtle og Johnny. De er back in business med super-agenten Ari Gold. Deres ambitioner har dog ændret sig en smule. Men båndet mellem vennerne er stadig stærkt, imens de begiver sig rundt i Hollywoods benhårde verden.