Extraction

InstruktionSam Hargrave

MedvirkendeChris Hemsworth, Golshifteh Farahani, David Harbour

Længde116 min

IMDbVis på IMDb

Premiere 24/04/2020 på Netflix


Anmeldelse

Extraction

4 6

 

For ét år siden huggede han hovedet af Thanos. Nu skal Marvel-stjernen Chris Hemsworth nedkæmpe en by af onde bengalere for at redde en dreng fra Indien – det potentielt største marked for Netflix.

 

Det er nemlig Netflix, der nu giver instruktør-debut til Sam Hargrave, som var stuntspecialist på Russo-brødrenes MCU-film – fra “The Winter Soldier” til “Avengers: Endgame”. Og det er da også Anthony og Joe Russo, der producerer “Extraction”.

 

Det er tydeligt at se, hvor Hargrave har sit hjerte. Chris Hemsworths lejesoldat introduceres halvhjertet med en tørstig øl i hånden og en tragisk fortid – det er ikke historien i Joe Russos standardmanuskript, som interesserer Hargrave, men de mange stunts, der kæder den sammen.

 

Straks stiller Tyler Rake ølflasken og hopper i vandet i et udspring på 30 meter. Han er ligeglad med livet, skal det illustrere. Jeg er ligeglad, men hvor så det fedt ud!

 

Jeg var lige så ligeglad med plottet i beslægtede filmuniverser som “The Raid” og “John Wick”, men jeg er næsten lige så imponeret over de vilde stunts. Sam Hargrave kan blive den næste David Leitch.

 

Chris Hemsworth er således sat på hårdt arbejde. Hundredevis af håndlangere fra Bangladesh – uanset om de er iført uniform, guldkæder eller er gadebørn – dræbes med to rytmiske John Wick-skud eller en rive i fjæset på en mission om at redde drengen Ovi.

 

Det er langt sjovere at se på end et spil CS:GO med Astralis. For i “Extraction” er det ikke blot monotone headshots, men derimod opfindsomme likvideringer i lange skud, der viser, hvor stort et stunttalent Sam Hargrave er.

 

Særligt en bilflugt imponerer. Den er holdt i samme gadekamps-stil som Russo-brødrenes “The Winter Soldier”, men med endnu større umulig opfindsomhed. Kameraet starter uden for bilen, så inde, ruden splintres, ud igen – og jeg kan ikke se, at der bliver klippet. Respekt.

 

Respekt for en debut, hvor Hargrave har gjort sig umage med stunt efter stunt efter stunt, men hvor persongalleriet har lige så meget dybde som en sniper i Counter-Strike.

 

Den fordrukne antihelt, guldkæde-gangsteren, den bekymrede babe, den tvivlsom ven og den gode dreng er alle udelukkende nødvendige brikker for at se Hemsworth rydde op i Dhaka.

 

Og det virker mindst lige så vanskeligt som at hugge hovedet af Thanos.

 

Extraction anmeldelse Netflix / Filmz.dk

 


Trailer