Fast and the Furious, The

InstruktionRob Cohen

MedvirkendePaul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Rick Yune, Chad Lindberg, Johnny Strong, Matt Schulze, Ted Levine, Ja Rule, Vyto Ruginis

Længde102 min

GenreAction, Action, Thriller, Thriller

IMDbVis på IMDb

I biografen28/09/2001


Anmeldelse

Fast and the Furious, The

4 6
FilmenHvis du kan lide hurtige biler, hurtige kvinder og non stop action er The Fast and the Furious (TFATF) filmen for dig… på dette punkt leverer filmen varen, og man bliver ikke skuffet. Desværre halter plottet visse steder!

Der er vist ingen tvivl om at skaberne af denne film har skævet til andre film om undercover betjente, specielt kan nævnes ”Point Break”, hvis synopsis lige så godt kunne stamme fra denne film. På trods af denne mangel på originalitet, så er dette en film man kan nyde i fulde drag, og her er hvorfor: biler, kvinder og action.

Jeg skal ikke lægge skjul på at denne film er en ultimativ drengefilm… filmen foregår i LA’s streetracing undergrundsmiljø, og filmen er spækket fra start til slut med fede, stylede og tunede biler. Det er drømmen for enhver 18 årig dreng der lige har fået kørekort… og måske også dem aldrig helt er blevet voksne!

At filmen er en action film lægger man mærke til fra starten af… allerede i åbningscenen bliver vi udsat for en fed biljagt, og sådan går det hele vejen igennem: der er stort set aldrig en pause mellem biljagter og racingscener – ren action, ren nydelse.

Hen over kølerhjelmen på hver bil i denne film, smyger der sig en ung smuk kvinde… det er måske en overdrivelse, men der er vitterligt kun smukke piger med i denne film… specielt de to kvindelige hovedroller i filmen.

Men ikke nok med at pigerne i denne film ser godt ud, så kan de også spille skuespil. Skuespillet i denne film er generelt godt, når man betragter materialet mht. dialog og plot… Paul Walker, Michell Rodriguez og Jordana Brewster leverer solide skuespilpræstationer. Men der er ingen tvivl om at filmens ubetingede stjerne er Vin Diesel, der med stormskridt er på vej frem i Hollywood i øjeblikket… denne film EJER han simpelthen!

Hvis du forventer en film med en dyb, intelligent handling og adskillige plot twists, så se Memento eller Usual Suspects… men vil du have biler og action, er dette filmen for dig… ser man filmen som det den er, nemlig en actionfilm, så leverer denne film 100%… og jeg vil godt vædde med at du får lyst til at overtræde færdselsloven efter denne film!
BilledeTFATF DVD’en leveres med Anamorphic Widescreen i 2.35:1 Aspect Ratio. Billedet må være nær noget det flotteste vi har set indtil videre i år… det står simpelthen KNIV-skarpt på dit TV og farvengengivelsen er god, specielt denne film taget i betragtning, hvor der er så mange spraglede farver. Der er heller ingen synlig grums eller ridser at se på filmen… det er bare kanon flot.
LydenDenne film udgives med Dolby Digital 5.1 lydspor på engelsk. Lydsporet må karakteriseres som rigtig flot… denne film er MEGET afhængig af lyden, og den gengives kanonflot i denne film… specielt i scener hvor bilerne gasses, og specielt den sorte “Detroit Muscle Car” i slutningen lyder imponerende.

Det smukke DTS track der var på region 1 udgivelsen har på denne disk måtte lade livet til fordel for, get this: et russisk og et ungarnsk lydspor… ahva???

Nå men det ændrer ikke på det faktum at DD5.1 lydsporet er toppen af poppen. Det havde dog være lækkert med et DTS spor.

Ekstra materialeUniversal har virkelig flottet sig med denne DVD, ikke nok med at billede og lyd er i top, så har de også samlet en imponerende bunke ekstra materiale til denne film:

Først og fremmest er der et kommentarspor med Instruktøren Rob Cohen. Cohen er en smule kedelig at høre på, men han leverer dog en god del information og anekdoter om filmen.

Derudover er der en 17 minutter lang ”making of” featurette… som sædvanlig er det den slags der gør en masse reklame for filmen, men desværre ikke leverer baggrundsinformation om filmen.

Der er deleted scenens, med kommentarer af Rob Cohen, ikke noget specielt… klippene er i meget dårlig kvalitet, og har ikke den store betydning for handlingen. Det specielle her, er den audio intro der er i menuen, hvor Rob Cohen kort forklarer hvorfor man klipper scener ud af film.

Desuden er der en kort 5 minutters featurette om hvordan filmen blev klippet til for at opnå en PG13 rating i USA. Vi ser simpelthen Rob Cohen og hans Editor sidde og klippe filmen, mens de fortæller hvad de må klippe ud for at tilfredsstille censuren… sjovt at se!

Desuden indeholder disken:[list]

 • Racer X: Artiklen der oprindeligt gav Rob Cohen ideen til filmen.
 • Featurettes der viser special effects og stuntoptagelser i flere kameravinkler.
 • Storyboard to movie sammenligning.
 • Trailer
 • Musik Videoer
 • [/list]En virkelig god omgang special features, og flot klaret af Universal!

  Denne DVD er simpelthen en du MÅ have på din hylde… er du til action film i den ene eller anden afskygning så bliver du ikke skuffet over denne film… selve filmen, sammenlagt med DVD’ens sublime tekniske udførsel, gør at pengene for denne film er GODT givet ud… wrooooom wrooooooooooooooooom!!!


  Trailer

  Der er endnu ingen trailers til denne film

  Kort om filmen

  Da en række lastvogne bliver udsat for landevejsrøveri af tre sorte Honda Civic’s og får stjålet deres last af elektronikudstyr, bliver politibetjenten Brian O’Connor sat på sagen… han skal infiltrere en gruppe streetracere, idet de er mistænkt for at have noget med sagen at gøre…

  Da Brian redder den bedste streetracer Dominic Toretto fra at blive anholdt af politiet efter et race, bliver Brian hurtigt en del af Toretto’s gruppe. Brian fatter hurtigt mistanke til Toretto’s rival Johnny Tran og hans gruppe… specielt da han opdager at de forsøger at skaffe motorer til tre Honda Civic’s.

  Brian forsøger at efterforske sagen så godt han kan, men han bliver mere og mere forblændet af de hurtige biler og de hurtige kvinder… specielt Toretto’s søster Mia. Da endnu en transport røves, og lastbilchaufførerne piskes op til lynchstemning må Brian presse på for at opklare sagen… men er det nu også den rigtige person han mistænker…?