Fast & Furious: Hobbs & Shaw

InstruktionDavid Leitch

MedvirkendeDwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba

Længde135 min

IMDbVis på IMDb

I biografen01/08/2019

Anmeldelse

Fast & Furious: Hobbs & Shaw

3 6

 

Ved du, hvad Luke Hobbs og Deckard Shaw laver, når de ikke redder verden sammen med “Fast & Furious”-holdet? De redder verden alene.

 

Det måtte blive konsekvensen, efter Dwayne Johnson blev uvenner med Vin Diesel under optagelserne til “Fast & Furious 8“. The Rock har vokset sig for stor til en birolle som Luke Hobbs i FF-franchisen.

 

Derfor kører han nu solo sammen med en anden birolle i form af Deckard Shaw, der spilles af Jason Statham.

 

De to fik et lift af Vin Diesel og de andre hurtige i henholdsvis “Fast 5” og “Fast 6”, men er nu kommet til en korsvej, hvor “Fast & Furious 9” kun kommer til at køre på Diesel, imens Johnson sammen med Statham fortsætter under spinoff-navnet “Fast & Furious Presents”.

 

“Hobbs & Shaw” parkerer bilerne og kører videre i en slags gammeldags action-komedie i stilen fra “Tango & Cash”. De er begge action-helte, men forskellige.

 

Det viser to split-screen-montager, hvor Hobbs drikker sine æg, imens Shaw tilbereder en omelet. Hobbs pumper jern – Shaw drikker en pint.

 

Og så er de igen helt vildt uvenner, selv om de da vist nok blev gode venner i “Fast & Furious 8”. Men hvem interesserer sig for den slags? Ikke mig.

 

Hele “Hobbs & Shaw” er bygget op om deres manglende lyst til at samarbejde, så Dwayne Johnson til slut kan dumforklare pointen: ’Vi må samarbejde’.

 

Hobbs kalder Shaw for Frodo – Shaw kalder Hobbs for She-Hulk. Sådan er ping-pong-komikken sat op kun afbrudt af action. Af den gammeldags slags.

 

Det er den slags action, hvor én mand står og venter på seks-otte modstandere, der én efter én træder frem for at få tæv. Hvorfor angriber de aldrig sammen? Sådan er det bare.

 

Det samme kan siges om plottet. Det er der bare. Idris Elba præsenterer sig som ‘skurken’, der vil have fat i en virus, så han kan ødelægge verden, men uheldigvis kommer en lækker blondine på tværs af den plan og af alfahannerne, Hobbs og Shaw.

 

Kvinden er søster til Shaw, men også interessant for alenefarmand Hobbs. Sådan handler dette “Fast & Furious”-spinoff også om familie – hvis man ikke kan lide, den man har, så kan man altid finde en ny.

 

Det gør Hobbs og Shaw i en film, der er mindre selvhøjtidelig end “Fast”-filmene, men også mindre imponerende i sine stunts, der aldrig når Vin Diesels overdrev.

 

“Hobbs & Shaw” er derimod oppustet med et glimt i øjet – præcis som Dwayne Johnson, der igen-igen laver sjov med, hvor store muskler han har.

 

Der er dog stadig plads til en enkelt biljagt, bro fists og tribal-typer med tattoos.

 

Vigtigst af alt så kan Dwayne Johnson og Jason Statham lide hinanden. Det er tydeligt. Og det er det bedste ved “Hobbs & Shaw”.

 

På den måde kan spinoff-udbruddet ende med at skabe bedre karma hos “Fast & Furious 9”, hvor Diesel & Johnson aldrig lærte at samarbejde.

 

Og så kan “Hobbs & Shaw” medvirke til en mere sikker verden – nu kan den nemlig reddes dobbelt så mange gange.

 

Fast Furious Hobbs Shaw anmeldelse / Filmz.dk

 

Trailer