Fifty Shades - I mørket

InstruktionJames Foley

MedvirkendeDakota Johnson, Jamie Dornan, Tyler Hoechlin, Luke Grimes, Kim Basinger, Eloise Mumford, Bella Heathcote

Længde115 min

GenreDrama, Romantik

IMDbVis på IMDb

I biografen09/02/2017


Anmeldelse

Fifty Shades – I mørket

1 6
Uden stop-ord

ADVARSEL! Denne gang er der ingen regler. Intet ord, der kan få det til at stoppe. I mørket kan ingen høre dig skrige. Så selv om jeg ønskede, at det skulle stoppe straks, så blev “Fifty Shades – I mørket” bare ved og ved i 115 minutter. Det er det værste, jeg har oplevet.

Det er endda værre end den første “Fifty Shades”, der sluttede med, at Ana ikke gad at komme kærester med Mr. Grey mere, fordi han smækkede hende i numsen. Og han er jo som bekendt dominant sadist med en dårlig barndom, selv om han brugte det meste af den første film på at være helt vildt romantisk og elske blidt i missionær. Nu vil han vinde hende tilbage. Det bliver sikkert svært, eftersom han afslørede sig selv som sadist uden følelser.

Nej, faktisk ikke. Spis middag med mig, siger han. Ej, siger hun. Jo, kom nu, siger han. Okay, siger hun. Han får bøf, hun spiser en quinoa-salat. Og han lover aldrig at gøre det igen. Okay så. Nu er de kærester igen efter fem minutter “I mørket”. Herfra står den igen på montage efter montage, hvor Grey elsker blidt og romantisk med Ana. Eller køber dyre ting for at imponere. Han køber en iPhone til hende. I går shoppede han et flyselskab. Og til middagen bestiller han to glas vin, men den sælges ikke på glas – kun en hel flaske. Så han køber da bare en hel flaske vin! Rige svin.

Han køber også et sæt analkugler, som Ana skal have op. Ikke i røven, naturligvis – tror du, han er en eller anden dominant sadist eller hvad!? Hun må nøjes med at skubbe dem op i etteren. Det kan hun godt lide. Nu bliver hun liderlig – vil gerne elske blidt igen, men han må også godt lige få lov at smække hende lidt. Fire gange. Smæk, smæk, smæk, smæk i numsen. Men var det ikke årsagen til, at hun slog op? ‘Det er kompliceret,' som hun siger til vennerne.

Men selv om hun nu godt kan lide små smæk i sengen, så er hun altså ikke en af den slags piger. Hun er skam en prinsesse. Og den slags skal som bekendt til bal. Men hvad skal hun dog tage på? Hendes hår er et rod, og hun har ingen kjole. Bare rolig, Grey kender en frisør, og kjolen er allerede købt. Hvor er han skøn. Ligesom når hun ser ham træne i bar overkrop om morgenen. Op og ned i de store, stærke arme. Han ved ikke, hun kigger. Hun bider sig i underlæben. Det er sådan, at Dakota Johnson viser, at det er frækt.

Det her er min anden advarsel: Det stopper ikke igen, når det først er begyndt. Når en af dem fra One Direction synger ind over en romantisk sejltur, så kan det ikke stoppes. Det er ikke som på Pornhub, hvor man kan spole. “Fifty Shades – I mørket” er en Disney-prinsesses idé om romantik, der møder “Horton-sagaen”. Ingen af mine ord kan stoppe den. Nu er du advaret.


Trailer

Kort om filmen

Jamie Dornan og Dakota Johnson er tilbage som Christian Grey og Anastasia Steele i “Fifty Shades – I Mørket”, det næste kapitel i filmserien, baseret på bestselleren “Fifty Shades”.

Filmen bygger videre på historien, som tog sin begyndelse i “Fifty Shades of Grey”.
En såret Christian Grey forsøger at lokke Ana Steele tilbage, men før hun vil give ham en chance til, kræver hun en ny aftale. Langsomt vender tilliden og stabiliteten tilbage. Men personer fra Christians fortid begynder at dukke op, fast besluttet på at ødelægge hans og Anas håb om en fremtid sammen.