Godzilla 2: King of the Monsters

InstruktionMichael Dougherty

MedvirkendeKyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown

Længde131 min

IMDbVis på IMDb

I biografen30/05/2019


Anmeldelse

Godzilla 2: King of the Monsters

2 6

 

Den er som et moderne politisk parti: Idéerne kommer fra meningsmålinger – folk får det, de tror, de vil have.

 

Gareth Edwards’ 2014-vision for en “Godzilla”-film fik stor kritik fra fans. Der var for lidt monster!

 

Den kritik er “Godzilla 2” bygget på. Her er masser af monster – så må alt da være godt igen?

 

Nej, det synes jeg ikke. Faktisk er “King of the Monsters” monsterdårlig.

 

Det begynder ellers interessant med en “Batman v Superman”-åbning. “King of the Monsters” bygger videre på konklusionen i “Godzilla“, der efterlod et hærget San Francisco.

 

Men også en hærget Russell-familie. De mistede en søn, nu er kun datteren tilbage – spillet af Millie Bobby Brown fra “Stranger Things”, som meningsmålingerne er vilde med.

 

“Godzilla” splittede således ikke kun fanbasen, men også familien Russell, hvor far Mark nu tror på at udrydde Titan-monstrene, imens mor Emma er blevet en klimatosse, som Pia Kjærsgaard vist nok kalder dem.

 

Hun er ikke bare en klimatosse, men en decideret klimapsykopat, der gerne brænder verden ned for at bygge op på ny.

 

Til det formål skal der bruges en MacGuffin, der her hedder ORCA, som kan noget med monstre og bioakustik, hvilket jeg forsøgte at forstå, indtil Charles Dance som en anden Tywin Lannister begyndte at dræbe uskyldige.

 

Han var god til at være ond i “Game of Thrones” – så kan han sikkert gøre det samme her, mener meningsmålingerne.

 

Herfra opfører enhver karakter sig som komplet idiot i jagten på et endeligt opgør imellem King Ghidorah og Godzilla. Selv ikke alle medvirkende forstår den præmis.

 

’Er der en, der kan stoppe Ghidorah?' læser en eller anden op fra manuskriptet, der åbenbart har glemt sin egen titel: “Godzilla: King of the Monsters”!

 

“Trick ‘r Treat”-instruktør Michael Dougherty skriver igen sit eget manuskript, der også byder på linjer som ’We are screwed' og ’Oh shit'. Begge udsagn, der udmærket udtrykker min første reaktion på “Godzilla 2”.

 

Endelig gentager Ken Watanabe sin “Godzilla”-rolle som Dr. Serizawa, der skal sikre japansk street cred til projektet ved konstant at omtale Godzilla som Gojira.

 

Ziyi Zhang dobbeltsikrer den orientalske balance i rollen som Chen, som forklarer, at folk i Østen ikke ser monstre som fjender, men som venner. Så burde meningerne fra det asiatiske marked være sikret.

 

Desværre for Zhang er hun fanget i en vestlig film med et utal af atombomber, monster-effekter og menneskelige idioter, hvilket får Chen til at overgive sig med replikken ’You bitch!'.

 

Jeg skal ikke afsløre vinderen af kongekampen imellem Ghidorah og Godzilla, men mine forventninger er nu i bund til næste års “Godzilla vs. Kong”.

 

Det var min mening.

 

Godzilla 2 King of the Monsters anmeldelse / Filmz.dk

 


Trailer