Hotel Artemis

InstruktionDrew Pearce

MedvirkendeJodie Foster, Sofia Boutella, Dave Bautista

Længde94 min

IMDbVis på IMDb

I biografen26/07/2018

Anmeldelse

Hotel Artemis

3 6

 

På Hotel Artemis redder de liv. Kriminelle liv. Og det går ikke stille for sig. Ikke denne aften.

 

Verden udenfor er en krigszone, der truer det aparte felthospital. Men personalet bestående af Jodie Foster og Dave Bautista holder verden udenfor væk. På Hotel Artemis er der regler. De skal følges. Ellers er der ingen behandling. Kun den hårdhændede.

 

Det er som taget ud af “John Wick”. Hotel Artemis minder mig om Continental Hotel, lejemordernes fristed. Det var en fed idé i “John Wick”. Det er det også halvt her.

 

For æstetikken inde på hotellet er ikke helstøbt – den halter. På Continental var stilen gennemtænkt. På Hotel Artemis er der to sider, der clasher.

 

På den ene side er hotellet indrettet i gamle, slidte møbler, malerier og bedstemorpuder med blod på. Gæsterne har eksotiske kodenavne. Det ser fedt ud. Det lyder godt. Det holder.

 

Desværre er vi i fremtiden i 2028. Det betyder også smarte gadgets og voice control. Det clasher med det ellers så stilfulde hotel – modsætninger, der mødes.

 

’Er det virkelig nødvendigt med talende kaffekander?' spørger bankrøveren Sherman. Jeg har det på præcis samme måde.

 

Det er også nødvendigt med masser af snak. Den første halvdel er et slags kammerspil. Et hotelhospital fyldt med mordere, røvere og plattenslagere. Men herinde må de ikke dræbe. Derfor er de nødsaget til snak.

 

Men når et manus er tungt lastet med oneliners, så hjælper det altså ikke, at de skal leveres af forsigtige Foster, som ikke er så badass, som “Hotel Artemis” ville ønske.

 

’Just another Wednesday,' siger Foster flere gange, når forbryderne skal lappes sammen med fremtids-kirurgi og kække kommentarer. Hvis jeg skal have én sætning med hjem, så skal det altså være bedre end sådan en hverdags-oneliner.

 

Det hele arbejder frem mod et endeligt opgør. De mange forbrydere på ét sted skal bruges til noget. Til action!

 

Men det endelige opgør er lige så uspektakulært, som budgettet har været småt til “Hotel Artemis”, der ikke reddes af en kort optræden fra Jeff Goldblum. Hans tilstedeværelse klæder opholdet på Hotel Artemis.

 

Goldblum og idéen bag “Hotel Artemis” er samlet set bedre end et besøg hos lægen, men jeg foretrækker klart et ophold på John Wicks Continental Hotel.

 

Hotel Artemis anmeldelse / Filmz.dk

 

Trailer