Infamous

InstruktionJoshua Caldwell

MedvirkendeBella Thorne, Jake Manley

Længde100 min

IMDbVis på IMDb

Premiere 25/01/2021 på Blockbuster


Anmeldelse

Infamous

2 6

 

 

“My name is Arielle. And for as long as I can remember I knew I was going to be famous,” åbner den unge Arielle med den største selvfølgelighed direkte til kameraet med automatvåben hængende truende ved siden af hende. 

 

Arielle og Dean vil væk fra Florida og deres typisk-triste tilværelse. Til Hollywood og blive kendte. Og hvorfor ikke gøre det ved at røve på vejen og poste det på sociale medier?

 

Det er det, som det hele handler om. At være kendt. Koste hvad det vil, og på hvilken som helst måde.

 

Det er også den her films mantra. Den vil være som andre fede film. Koste hvad det vil.

 

Og allerede med åbningscitatet står det klart, at den her film er villig til at basere sin stil 100% på andre film, der før har haft succes med lige præcis dét, der gjorde dem unikke. 

 

I åbningsscenen går den full onGoodfellas” og stjæler nærmest én til én Henrys ikoniske replik og sin livsdrøm i samme fortællerstil – ovenikøbet med en brud på den fjerde væg med et kamerakig.

 

Bliver dette et gennemgående træk? Næ, men det var fedt lige her, fordi det også var fedt i “Goodfellas”.

 

Sådan fortsætter “Infamous” med at tage famøse film og lade sin mere end inspirere af dem – bare dårligere.

 

Hele stilen ligner en billig udgave af Harmony Korines film – især “Spring Breakers” og “The Beach Bum”. Florida i fuld flor, hvor kvinder går i så lidt tøj som muligt – gerne med noget neonfarvet nettøj. Mænd med afbleget hår. Hash, druk, make-up og tatoveringer. 

 

Meget kan siges om Korines Florida-universer, men at de er sindssygt outrerede, kan der ikke herske diskussion om. Arielle og Deans er også sådan. Tror de selv. 

 

Men det havner lige akkurat dér, hvor det bare virker stjålet fra Korine. Og det bliver ikke engang så vildt, at det er mindeværdigt. 

 

Og så er inspirationen fra “Bonnie og Clyde” ikke til at tage fejl af. Det påpeger “Infamous” faktisk selv. Men også her havner vi i en midte, hvor det bare virker dovent-stjålet og dårligere end forbilledet.

 

Bonnie og Clyde blev spillet til perfektion af Warren Beatty og Faye Dunaway. Modbydelige bankrøvere, men også med et hjerteligt forhold, der fanger mig i den berømte krydsild, der hedder antihelte. 

 

Arielle og Dean vil også være sådan. Men de er håbløst overspillet af Bella Thorne og Jake Manley, og deres forhold kan ca. opsummeres med, at de begge har et dårligt liv. Og så bliver de kærester for evigt.

 

Skulle jeg have den mindste interesse i de her antihelte, så må der lige opbygges et bedre forhold end det her.

 

Det eneste træk, der virker originalt, er et forsøg på en kritik med kendiskultur på sociale medier, hvor folk kan blive kendte for hvad som helst. 

 

Men den kritik efterlader mig med en dårlig smag i munden, når den lader til totalt at negligere dens egen kritik med et fiffigt blink til kameraet til allersidst, og også lige får nogle hurtige skud af kendte influencere som Logan Paul ind i det hele. 

 

Den her film vil virkelig gøre hvad som helst for at blive kendt. 

 

 

 

 


Trailer