Jumanji: The Next Level

InstruktionJake Kasdan

MedvirkendeDwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart

Længde122 min

IMDbVis på IMDb

I biografen05/12/2019


Anmeldelse

Jumanji: The Next Level

5 6

 

De tager fejl, men taler også sandt, da de unge fra “Welcome to the Jungle” i denne fortsættelse konstaterer: ’Vi ved, hvad vi kan forvente'.

 

I “The Next Level” skal de igen spille konsolspillet, der for to år siden sugede dem ind i Jumanji. Det samme igen? Ja og nej.

 

Ja, fordi Dwayne Johnson igen slår sig løs som gammeldags action-adventurehelt, der ville gøre selv Indiana Jones jaloux.

 

Der er en naiv, smittende og nostalgisk energi over det nye eventyr med tre liv til Dr. Bravestone og de andre spilkarakterer, som skal stjæle Falkejuvelen fra Jurgen the Brutal og afslutte missionen med et ’JUMANJI!'.

 

Det er den slags film, der var moderne i 1980’erne, men som blev yt igen i 1990’erne. Det er usikker passage over en tvivlsom hængebro, kameltur igennem ørkenen til et riff fra “Lawrence of Arabia” og hektisk Dune Buggy-race væk fra en flok rasende strudse.

 

Den del har som sådan ikke ændret sig fra “Welcome to the Jungle” – ny mission, men det samme. Næsten.

 

I 2017 var det en high school-film, hvor de fire forskellige, unge eftersiddere sammen skulle bruge og se hinandens styrker og svagheder for at vinde spillet. Blondinen Bethany kunne byde ind med andet end udseendet, når hun blev til Jack Black inde i spillet.

 

Black var bedårende som teenagebimbo, der pissede som en mand og gav sit ekstraliv videre til Alex, da han blev truet af ‘game over’. Den bedste transrolle, jeg har set.

 

Men flere kan spille det spil. Rollerne er byttet om i “The Next Level”, hvor Danny DeVito og Danny Glovers to pensionister tager en fortælling om alderdom og den sidste rejse med ind i spillet.

 

Den ændring af rollespillet ændrer dynamikken til fordel for Dwayne Johnson og Kevin Hart, der hygger voldsomt som pensionistvennerne Eddie og Milo.

 

Derfor bliver den tredje “Jumanji” en demokratisk oplevelse, hvor roller byttes og alle kan spille med. Mænd kan være kvinder – kvinder kan være til kvinder – kvinder kan være mænd, der også kan blive til et dyr.

 

Sådan leger de veloplagte skuespillere med køn, roller og karakterer på kryds og tværs i en fortsættelse, der tager Jake Kasdans moderne “Jumanji” til det næste niveau.

 

Her kan alle blive til Dwayne Johnson, imens unge og gamle leger sig igennem et spil, hvor den enkelte bidrager til helheden – sammen er vi alle vindere.

 

Den moral er som forventet, men der er alligevel nok med nyt i denne opgradering, hvilket gør, at jeg køber udvidelsen til “Jumanji”. Game on!

 

Jumanji The Next Level anmeldelse / Filmz.dk

 


Trailer