Jumanji: Welcome to the Jungle

InstruktionJake Kasdan

MedvirkendeDwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan, Nick Jonas

Længde111 min

GenreAdventure, Familie

IMDbVis på IMDb

I biografen25/12/2017

Anmeldelse

Jumanji: Welcome to the Jungle

4 6
Terningerne er kastet væk

Robin Williams sagde farvel i 2014. Han forsvandt fra Jordens overflade. Lidt som i adventure-nyklassikeren “Jumanji” fra 1995. Bare med den afgørende forskel, at Williams aldrig igen vender tilbage til virkelighedens brætspil. Og dog. For nu genopstår “Jumanji”, der fortsætter i “Welcome to the Jungle”, som adventure-okay svarer på, hvad Alan Parrish fik tiden til at gå med i de 26 år, han var spærret inde i verdens vildeste brætspil: JUMANJI!

Af åbenlyse årsager er der ingen cameo fra Robin Williams. Men der hilses høfligt på hans Alan Parrish, der som barn slog med Jumanji-terningerne, hvorefter han måtte vente 26 år inde i junglen på næste tur. Dengang fortsatte spillet ude i virkeligheden. Junglens løve og aber brød ud af spillet, når terningerne blev kastet. Denne gang siger vi “Welcome to the Jungle”. Fortsættelsen tager turen ind i junglen, hvor Robin Williams måtte vente – Dwayne Johnson og slænget går adventure-oprigtigt i det originale eventyrs fodspor. Dog med to afgørende opdateringer.

For hvem gider at spille brætspil i dag? “Jumanji” må udvikle sig med tiden, så det gør det. Fra bræt- til videospil. Du vælger en spilkarakter, som du spiller inde i junglen. Med tre liv og udvalgte evner som stærk, klog, kortlæser og dance fight-specialist. “Welcome to the Jungle” har også udviklet spillets deltagere. Fra familie-setup i 1995 med to voksne og to børn til fire high school-teens, der her i 2017 får eftersidning a la “Breakfast Club”. De er forskellige, men skal lære, at de sammen som et hold er bedre end enkeltvis. Det trick twistede forårets “Power Rangers” fint med superhelte-overbygning – det samme gør “Jumanji 2” nu bare med god, gammeldags action-adventure.

For når først den nørdede Spencer er blevet forvandlet til muskelmennesket The Rock, football-spilleren Fridge til lille Kevin Hart, generte Martha til Karen Gillans babefigur og den mobilafhængige blondine til Jack Black, så er “Welcome to the Jungle” et dejligt old school eventyr. Slanger, næsehorn og mænd på motorcykler jagter de fire spillere, der skal fragte en grøn glimmersten til den anden ende af junglen og igen råbe: JUMANJI! Så simpelt er det. Og det er ægte okay.

For i modsætning til sommerens “Baywatch”, hvor Dwayne Johnson vakte en anden 90’er-klassiker til live, så gør humoren denne gang ikke grin med originalen. Mitch og “Baywatch”-stranden blev udstillet som latterlig, hvilket er som at slås med en mand uden arme. For let. Denne gang griner The Rock med sit 90’er-offer i rollen som Dr. Bravestone. Særligt Jack Black hiver bonuspoint hjem i rollen som overfladisk teenagepige, der bestemt ikke er tilfreds med at være forvandlet til en buttet, midaldrende mand. Hun kan dog godt se fidusen i en tissemand, hvilket rent faktisk skaber en sjov penis-joke. Utroligt, hvad man kan finde i junglen.

“Jumanji” kan være vanskelig at se i dag. De over 20 år gamle effekter er ikke længere abeskønne. Faktisk er aberne ret hæslige. Men eventyret var godt. Derfor er det bare helt okay, at Dwayne Johnson og de andre spillere har videreudviklet eventyret i junglen. Det hilser jeg velkomment.

Trailer

Kort om filmen

Fire high school elever finder et gammelt konsol til videospil, og snart er de i gang med at spille et ganske særligt spil, som fører dem direkte ind i Jumanjis jungle. Men ikke nok med det, den avatar de valgte, da de gik i gang med spillet, forvandler de sig også hver især til: Spencer bliver den muskuløse eventyrer, fodboldtossen Fridge til Einstein, skolens mest populære pige Bethany forvandles til en midaldrende mandlig professor og bænkevarmeren Martha en hårdtslående kriger.
Sammen opdager de, at det ikke bare handler om at spille Jumanji, de skal også forstå at overleve spillet. For overhovedet at gennemføre spillet og således at kunne vende tilbage til den verden de kommer fra, skal de nu på deres livs farligste eventyr: De må finde frem til, hvad det var Alan Parrish efterlod sig for 20 år siden, og ikke mindst må de hver især også ændre den måde, de tænker om sig selv på. – Ellers vil de for evig tid blive hængende i spillets verden.