Kæledyrenes hemmelige liv

InstruktionChris Renaud

MedvirkendeMick Øgendahl, Uffe Holm, Christiane Schaumburg-Müller, Anders Matthesen, Søren Fauli

Længde87 min

GenreKomedie, Animation, Familie

IMDbVis på IMDb

I biografen04/08/2016

Anmeldelse

Kæledyrenes hemmelige liv

3 6
Kæledyrenes kedelige liv

Hvad laver dit kæledyr, imens du er på arbejde? Gør din lille hund, kat, fisk, marsvin eller pipfugl andet end at vente? Næ, faktisk ikke, hvis du spørger “Kæledyrenes hemmelige liv”. Jo, altså den tykke kat spiser også lidt forbudt kylling og kage fra køleren. Ellers sker der ikke en skid. Lige indtil en helt vild, klassisk, kedelige hjem-ude-hjem-fortælling begynder for hunden Max og vennerne.

Jeg havde forventet mere gak af de her kæledyr, når det nu er folkene bag “Grusomme mig”-filmene, der er de animerede hjerner bag. For hvor det er en sjov idé at følge en pensioneret superskurks almindelige liv ledsaget af et hold herlige vrøvle-minions, så er det ikke tilfældet her, hvor en gruppe almindelige kæledyr følges på deres ualmindelige dag. Dertil er det ualmindeligt idéforladt, når hunden Max med Anders Matthesen-stemme bliver hundefanget sammen med sin uønskede, nye stedbror, Duke.

Nu må de arbejde sammen for at finde hjem. Det er der altså ikke meget hemmeligt over. Det pitch er hørt hundrede gange før. Selv de franchise-trætte minions i den skabelon-slapstickede forfilm virker ikke til at tro på det. Der mangler vildskab. Det leverer undergrunden momentvis. I kloakken holder den omsorgssvigtede tryllekanin nemlig til som leder for de udstødte kæledyr. De vil have hævn over de lykkelige. Og det er et fint komedie-trick at lade en nuttet, hvid kanin være en skingrende psykopat, der leder et skurkeslæng bestående af unuttede typer som en tatoveret gris, en hugorm og en krokodille, der bider ud af 3D-skærmen efter dig.

Sådan var det også i “Toy Story 3”, hvor krammebamsen Lotso afslørede sig selv som fæl diktator. Men idéen i “Toy Story”-filmene er bedre. Det levende legetøj. Woody og Buzz, der også tager på hjem-ude-hjem-tur. Men hvor gravhunden hos legetøjet har en sjov fjeder i midten, så er gravhunden i “Kæledyrenes hemmelige liv” bare en gravhund. Det er, som om kæledyrs-faktoren har skulle bære i sig selv.

Og indrømmet. Jeg har også brugt mange minutter på at se på søde hvalpe og grise på YouTube. Men det er ægte sjov – ikke (for)tegnet som her. Men netop YouTube leverer det bedste grin her hos kæledyrene, da den tykke kat bliver indsmurt i ostepops ved et uheld. Få sekunder senere kan den forfængelige kat se sig udstillet som hovedrollen i dagens mest sete YouTube-video. Det hele blev optaget. Pinligt. Dyr har også følelser, hvilket jeg nok har glemt igen, når YouTube-kanalen “Animals are Cutest” er klar med sin næste hitvideo.

At erstatte legetøjet fra “Toy Story” med hunde, en kat, et marsvin og en ørn er bare ikke nok til at retfærdiggøre, at vi igen skal have stavet, at man skal sætte pris på det, man har derhjemme. Der skal en større hemmelighed til. Indtil da nøjes jeg med “Animals are Cutest”. Ha! Se lige den hvalp! Nåååårh!

Trailer

Der er endnu ingen trailers til denne film

Kort om filmen

Nu kan du få svaret på et af livets helt store spørgsmål. Hvad laver vores kæledyr, når vi er taget på arbejde eller i skole?