Mission: Impossible - Fallout

InstruktionChristopher McQuarrie

MedvirkendeTom Cruise, Henry Cavill, Rebecca Ferguson

Længde147 min

IMDbVis på IMDb

I biografen02/08/2018


Anmeldelse

Mission: Impossible – Fallout

4 6

 

Det er en ren tilståelsessag. “Mission: Impossible”-franchisen er med “Fallout” nu kun stunts. Og jeg har aldrig tidligere set vildere stunt-action.

 

Derfor har “Fallout”-instruktør Christopher McQuarrie da også bare valgt at genbruge sin “Rogue Nation”-skurk. Modstanderen kan være underordnet.

 

Det siger Tom Cruise selv i stunt-rollen som Ethan Hunt, der for sjette gang skal redde verden. CIA-chefen stoler igen ikke på ham. Hvorfor forstår jeg ikke – han har jo allerede reddet verden fem gange!?

 

Og så er det skurkene fra Syndikatet, som de kaldte sig i “Rogue Nation”. Nu hedder de Apostlene, der igen ledes af den hviskende Solomon Lane, som denne gang heldigvis har droppet rullekraven og kirkegården som mødelokale. Jeg har forstået, at han er ond!

 

Faktisk er “Fallout” ikke en selvstændig sjette mission, men derimod en direkte fortsættelse af “Rogue Nation”, hvor Lane igen skal fanges, fordi tre atombomber. Det er dræbende dårligt skrevet – den mission burde Christopher McQuarrie aldrig have takket ja til.

 

Det ved han vist godt selv. Derfor har han heller ikke forsøgt at finde på noget nyt. Det er samme skurk, samme masker og samme Tom Cruise.

 

Til gengæld er det nye stunts. Den disciplin er McQuarrie måske verdens bedste til. Umulige stunts gøres mulige i “Fallout”.

 

Cruise hopper selv fra syv kilometer. Hallo et HALO-hop. Livsfarligt! Men det tager Cruise sig ikke af. Han har nemlig travlt med at spille skuespil i rollen som Hunt, der lige fikser makkerens manglende ilt, imens de blæser ned mod brostenen i Paris.

 

De to – Cruise og den nye makker, Henry Cavill med overskæg – får knap nok vejret, inden en martial arts-skurk venter på toilettet, inden mødet med Den hvide enke, som sender dem på flugt igennem Paris. Først med lastbil, der smadrer ind i en smal gyde, så de må smadre ruden og fortsætte flugten på motorcykel.

 

Her går det rundt om biler, imod biler og ind i biler, imens turistchefen i Paris må savle over de venlige billeder af Triumfbuen og Eiffeltårnet.

 

Og så har jeg slet ikke nævnt en helikopterjagt i Himalaya-bjergene samt det benbrækkende stunt, der kostede en længere pause for Tom Cruise, som insisterer på at gøre det selv.

 

Når han stunter som Hunt, så er “Fallout” episk action. Resten er epic fail.

 

Selv tricket med gummimasken er nu så slidt, at det er gættet på HALO-afstand, inden det afsløres. Hver gang, der er snak, som går Hunt imod, så twistes det med en maske.

 

Den del er lige så sjov her i sjette forsøg, som det er spændende, om atombomberne nu bliver afmonteret, inden uret har talt ned fra 15 minutter. Det er det ikke.

 

Men McQuarrie har gjort det bedre end med “Rogue Nation”. Der er mindre kæk Simon Pegg. Faktisk er der mindre af alt andet end Tom Cruise, der laver stunts.

 

Han løber, springer, hopper, svæver, slås, kører, kører galt, klatrer. Modstanderne og medspillerne er ligegyldige. Alt andet er underordnet. Det er den mission, han har sagt ja til. Den løser han.

 

Mission Impossible fallout anmeldelse / Filmz.dk

 


Trailer