Max Pinlig 2

InstruktionLotte Svendsen

MedvirkendeSamuel Heller-Seiffert, Mette Agnete Horn, Lars Bom, Anna Agafia Svideniouk Egholm, Faysal Mobahriz, Louise Mieritz, Anders Hove, Camille-Catrine Rommedahl, Henrik Lykkegaard, Michelle Bjørn-Andersen, Luca d'Apuzzo Poulsen, Reimer Bo Christensen, Malika Ferot

Længde93 min

GenreFamilie

IMDbVis på IMDb

I biografen07/04/2011


Anmeldelse

Max pinlig 2

4 6
Kikset og herlig

Efter at have overværet en film som “World Invasion: Battle Los Angeles”, der hylder de perfekte marine-soldater, som ufejlbarligt overvinder alt takket være deres mod, udholdenhed og aldrig vigende selvsikkerhed, er det på mange måder en lettelse at komme ned på jorden igen med en film som “Max pinlig 2”.

Det er ikke blot, fordi den ene er en larmende ruminvasionsfilm og den anden en næsten skødesløst henkastet børnefilm, men mest af alt fordi de to film på hver sin måde rummer en så vidt forskellig tilgang til mennesker, som det næsten kan tænkes. Hvor “World Invasion: Battle Los Angeles” er fyldt til randen med ansigtsløse menneske-væsner i perfekt form, så er “Max pinlig 2” fyldt med sære individer, som på hver sin måde ikke passer ind i den vante skabelon, men i dette univers er det de bizarre, der er de normale, og de regelrette, der er de forkrøblede.

Som i tv-serien og den første film følger vi drengen Max, og den udvikling, der er sket med ham, er den første indikation på, at denne børnefilm ikke er helt som alle de andre. I modsætning til de vante børnefilms universer som f.eks. “Far til fire”, hvor Lille Per altid holdes i en kronisk barndom, så bliver Max ældre, som tiden går, og er nu blevet så gammel, at han er kommet i 9. klasse. Dermed skal han også i praktik, og det bliver startskuddet på nogle overvejelser hos Max, der må til at stille spørgsmålet om, hvem han i grunden er, og hvad han egentlig vil med sit liv.

Den slags er svært nok at besvare i forvejen, men det bliver bestemt ikke lettere af, at Max’ mor – pragtfuldt spillet af Mette Horn – som sædvanligt hjertens gerne vil hjælpe til med at løse alle problemerne og heller ikke mangler gode ideer til, hvad han skal gøre. Hendes omsorg er dog ofte ubelejlig og meget pinlig for den sky Max, og pinelighederne er ikke just blevet mindre af, at han nu er en kejtet teenager og derved netop i den alder, hvor man er allermest bange for at skille sig ud.

Filmen lægger sig indledningsvist tæt op ad forgængeren, men hovedpersonerne bliver hurtigt sendt på et højskoleophold i Jylland, hvor handlingen kommer til at udspille sig. Der tages en masse fornøjelig gas på diverse klassiske højskole-klichéer, men desværre føjes der også nogle lige lovligt udtrådte vitser om forskellen mellem jyder og københavnere til handlingen. Henrik Lykkegård spiller mere eller mindre den samme slags jyske højrøvede skiderik, som han gjorde i Erik Clausens rædsomme “Frihed på prøve”, men til alt held er Lotte Svendsen en langt bedre personinstruktør end Clausen, og selvom de folkekomedie-agtige dele er en meget uvelkommen tilføjelse, så bliver resultatet dog alligevel bedre.

Ligesom sin forgænger så er “Max pinlig 2” først og fremmest en skæg og charmerende hyldest til de dejligt aparte skikkelser, som verden udenfor er fyldt af, og så er den en velkommen påmindelse om, at der til trods for diverse sølle “Min søsters børn”- og “Far til fire”-film faktisk stadig laves gode børnefilm herhjemme. At lave den slags skrammel burde være pinligt, men “Max pinlig 2” er der derimod ingen grund til at være andet end stolt over.


Trailer

Der er endnu ingen trailers til denne film

Kort om filmen

Max skal i 9. klasse efter sommerferien, og det er blevet tid til at søge praktikplads. Max aner ikke, hvad han vil og ved i det hele taget ikke ret meget om, hvad han egentlig vil med sit liv. Kærligheden skaber også problemer, da Esther omtaler ham som sin kæreste, men ikke har lyst til at være sammen med ham. Efter råd fra vennen Hassan beslutter Max sig for at søge praktik i en bank. Men det er absolut ikke en beslutning, mor har tænkt sig bakke op, og hun tvinger ham derfor mere eller mindre med på højskoleophold i Jylland. Her kulminerer forholdet mellem mor og søn, især efter både Esther og Hassan dukker op, da de er bekymrede for Max. Hårdt presset på alle fronter tvinges Max til at få styr på sit liv!