Molly's Game

InstruktionAaron Sorkin

MedvirkendeJessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera, Joe Keery

Længde140 min

GenreDrama

IMDbVis på IMDb

I biografen22/02/2018

Anmeldelse

Molly’s Game

3 6
Jessicas bryster

Idris Elba er forpustet. Det forstår jeg godt. Han har lige liret endnu en speed-monolog af fra et Aaron Sorkin-manuskript, som ingen åbenbart gad at filmatisere. Derfor springer verdens bedste manuskriptforfatter af hurtig-snakkende dialog nu selv ud som instruktør i en film om Mollys pokerspil, der dog mister kampen om opmærksomheden til Jessicas bryster.

For Jessica Chastains fremhævede kavalergang fylder det meste i “Molly’s Game”. Måske fordi Sorkin indså, at det her forsøg på en kvindelig pendant til “The Social Network” slet ikke har det samme at byde på som Sorkins manuskript i David Finchers fingre, der gjorde myten om Mark Zuckerberg til det nye århundredes mest præcise diagnose af likehunter-kulturen i Facebook-tidsalderen. Derfor bryster?

De dækker i hvert fald for en kedelig kopi af “The Social Network” – nu med en tilsyneladende usympatisk kvinde tiltalt for bedrag i stedet for Jesse Eisenbergs suveræne Zuckerberg. Så hvad har Molly skabt? Et revolutionerende netværk? Et revolutionerende stykke tech som i Sorkin-manuskriptet til “Steve Jobs”? Nej, Molly har arrangeret pokerspil for kendte og gangstere. Poker, really? Kan du huske, da det var populært at se og spille poker dengang for 15 år siden, hvor Gus Hansen re-raisede Phil Ivey i Texas hold ’em på TV 2 Zulu? Det var endda så populært, at James Bond spillede poker i nærmest halvdelen af “Casino Royale” i 2006. I dag er det kedeligt – Zulu satser i stedet på CS.

Det forstår jeg. For det er gabende kedeligt, at Molly forklarer river, call og raise, imens kendte først spiller rigmands-poker i L.A. efterfulgt af New York, hvor den russiske mafia bliver indblandet. Derfor er Molly nu i FBI-problemer – har hun hjulpet med at hvidvaske penge, ligesom Mark snød Eduardo for Facebook? Nu får vi hendes historie fortalt til Idris Elba i rollen som advokat, der forsøger at få Molly frikendt med tempofyldt Sorkin-monolog.

Men der er langt op til Eisenberg og Fassbenders snakketempo som Zuckerberg og Jobs, der præcist fik sat tempo af Fincher og Boyle. Denne gang er Sorkin alene om ansvaret, hvorfor de knivskarpe klip er erstattet af flade fade-ins, imens en evigt snakkende Chastain forsøger at holde gejsten oppe i kamp imod FBI og far-komplekser påført af Kevin Costner. Det er sådan Sorkin skriver: Den store Facebook/Apple-historier forklares med det personlige. Kæresten og datteren. Denne gang farmand.

Men min opmærksomhed omkring why? er bare en del mindre, når Facebook og Apple er erstattet med et spil poker. Det forsøger Sorkin så at rette op på med at re-raise Jessica Chastains bryster i scene efter scene efter scene. Men jeg lader mig ikke lokke, intet call herfra – det er bluff.

Trailer

Der er endnu ingen trailers til denne film