Pacific Rim Uprising

InstruktionSteven S. DeKnight

MedvirkendeScott Eastwood, John Boyega, Tian Jing

Længde111 min

IMDbVis på IMDb

I biografen22/03/2018

Anmeldelse

Pacific Rim Uprising

2 6

 

Det var meget simpelt. I 2013 lavede Guillermo del Toro en gang ‘Robotter v Monstre’ med titlen “Pacific Rim“.

 

Dengang var menneskene ligegyldige undskyldninger for at se Jaeger-robotter kæmpe imod Kaiju-monstre – dem, der savnede børn og babes kunne i stedet sætte én af Michael Bays mange, lange “Transformers”-film på.

 

Nu er “Pacific Rim” med den nye “Uprising” forvandlet til en “Transformers”-film med netop børn, babes og en nuttet robot, der hedder Scrapper.

 

Det tydelige high concept fra den første film er foruden “Transformers” fortyndet med lidt “Star Trek”-faderkomplekser, “Independence Day”-undergang og en masse gode kinesere, der hjælper John Boyega fra “Star Wars”, Clint Eastwoods søn og en masse teenagebørn fra verdens største biografmarkeder – USA, Rusland, Indien, Kina og Japan – med at bekæmpe en ny fjende fra dybet.

 

Vi skulle egentlig slet ikke have haft mere “Pacific Rim”. Den floppede. På nær i Kina. Derfor har kinesisk-ejede Legendary Pictures produceret “Uprising”, hvor der denne gang skal være noget for alle.

 

Her er John Boyega, som savner sin Idris Elba-far fra den første film. Han vil ikke være som ham, selv om han naturligvis er verdens best of the best Jaeger-pilot.

 

Der er også flotte Scott Eastwood, som er lige så replik-skidt en skuespiller som farmand Clint. Han læser robot-stift ’You could have been great' op fra manuskriptet henvendt til Boyegas ufrivillige helt, inden han går igen. Eller lige kigger på Adria Arjonas røv, der er med for at være lækker og kysse drengene på kinden, inden de redder verden.

 

Men som de siger i “Justice League”, så kan du ikke redde verden alene. Derfor er en masse teen-børn med som Jaeger-lærlinge anført af Cailee Spaeny og den Bumblebee-søde robot, Scrapper. Hun minder lidt om Isabela Moners rolle fra “Transformers 5”, hvor den store biograf-målgruppe under 20 år skulle repræsenteres, fordi penge.

 

Men der er vel stadig onde monstre, der skal bekæmpes? Njaa, faktisk kun en tre stykker til slut.

 

I stedet er fjenden en ond Jaeger-robot, der bestyres af en hemmelig skurk, som jeg ikke skal afsløre her. Men det er ikke en kineser – det har Legendary Pictures klinisk sørget for som en anden Tibet-kommision.

 

Derfor er Guillermo del Toros helt simple idé om ‘Robotter v Monstre’ forvandlet til det, der har gjort “Transformers”-filmene så populære. Og lige så elendige.

 

Faktisk er det største monster i “Uprising” det fokusgruppe-monster, der har sørget for, at der er noget for alle.

 

Det eneste, jeg ønskede mig, var en stor robot og et endnu større monster, der slås.

 

Pacific Rim 2 Uprising Anmeldelse / Filmz.dk

 

Trailers