Peninsula

InstruktionSang-ho Yeon

MedvirkendeDong-Won Gang, Jung-hyun Lee, John D. Michaels

Længde116 min

IMDbVis på IMDb

I biografen30/07/2020


Anmeldelse

Peninsula

4 6

 

Det er egentlig ironisk. På grund af Sydkoreas effektive håndtering af virkelighedens virusudbrud kan jeg nu gå i biografen for at se en film om et virusudbrud ude af kontrol i Sydkorea.

 

I fiktionens verden spredte virus sig for fire år siden – det var i “Train to Busan“. Et stramt koncept. Tænk “Snowpiercer”, men med zombier.

 

Nu er der gået fire år – både i virkeligheden og i “Peninsula”, der udspiller sig i samme univers, men med nye personer og en ny historie. Her er intet tog.

 

I stedet kan “Peninsula” beskrives som en slags “The Lost World” til “Jurassic Park”. Et hold vender tilbage efter katastrofen. Den sydkoreanske halvø er blevet evakueret og forladt – koreanerne er flygtet eller levende døde.

 

Nu følges et hold moralsk anløbne skattejægere, der vender retur på mission efter pengene. De tænker på sig selv, ikke andre.

 

På den måde spænder Yeon Sang-ho tematisk “Peninsula”-vognen efter “Train to Busan”.

 

Dengang skulle egoisten fra investeringsbanken lære at tænke på andre i stedet for på sig selv og pengene. Den lektie skal nu læres af Jung-seok.

 

Og den slags er et virusudbrud glimrende til. Det er nemt at være god, når alting er godt. Men hvem er du, når krisen rammer – når zombierne kommer?

 

Sådan blev virkelighedens coronakrise en brutal fremkaldervæske. Hvem var Danmark, da krisen ramte, og italienerne bad om hjalp? Vi sendte ubrugelige respiratorer. De brugbare var kun til os selv. Afsløret.

 

Men “Peninsula” er langt fra kun et spørgsmål om moral. Det handler – igen – primært om zombier. DYT!

 

Ved en fejl hamres et bilhorn i bund, da Jung-seok og de andre ankommer tilbage til et panikforladt Sydkorea, hvor biler og byer står øde hen. Tilbage er kun the walking dead.

 

Næsten. Der er også et hold militante røvhuller, der indfanger andre overlevere til gladiatorkamp imod zombierne.

 

Tilbage er også familien fra introens nøglescene. Jung-seok forlod dem til fordel for egen flugt. Her er særligt de to døtre et festligt makkerpar, når der køres ræs fra, imod og over en horde af zombier. Det er “Mad Max: Zombie Road”. Blodig underholdning.

 

Den slags kan de i Sydkorea. Fra “Snowpiercer” til “Parasite”. Fra “Train to Busan” og nu i “Peninsula”, der undersøger, hvem vi er, mens endnu en zombie bliver smasket i stykker.

 

Og heldigvis er det kun en film. Ikke?

 

Peninsula Train to Busan 2 anmeldelse / Filmz.dk

 


Trailer