POKÉMON Detective Pikachu

InstruktionRob Letterman

MedvirkendeRyan Reynolds, Justice Smith

Længde104 min

IMDbVis på IMDb

I biografen09/05/2019

Anmeldelse

POKÉMON Detective Pikachu

3 6

 

“Detective Pikachu” er som et Pocket Monster. Kommerciel, nuttet og et fænomen, der hører barndommen til.

 

Trailer-kampagnen gav ellers et andet indtryk med Ryan Reynolds i front, der lovede “Deadpool”-flabet humor i et nyt, skørt univers.

 

Den diagnose gælder primært de fantastiske trailer-minutter, imens resten af “Detective Pikachu” ujævnt sporer sig ind på en fæl skurk fra de voksnes rækker.

 

Det handler nemlig om fædrenes synder. Og sønner. Tim Goodman har mistet sin far – nu går jagten ind på sandheden om faderens forsvinden i selskab med den nuttede og kaffedrikkende Pikachu, der er detektiv.

 

Jeg var aldrig selv en af de mange, der gik på GPS-jagt med ‘Pokémon GO’ – alligevel er jeg helt med i “Detective Pikachu”. Det hele (over)forklares tydeligt til en n00b som mig.

 

Det sker i en handling, der er skrællet fra Disney-hittet “Zootopia“, hvor to forskellige racer – kød- og planteædere – levede sammen i samme by, inden et detektiv-mysterium truede med at ødelægge freden.

 

I Ryme City bor mennesker og Pokémon sammen, men nu er Harry Goodman altså væk, hvilket måske kan forbindes til Mewtwo og R-stoffet, der gør de nuttede Pocket Monsters aldeles aggressive.

 

Den detektiv-historie blev bedre eksekveret i “Zootropolis”, hvor der var store følelser på spil, men de forsvinder her i “Space Jam”-animationen, hvor mennesker og Pokémon sjældent ser ud til at eksistere i samme film.

 

Men hold op, hvor er de altså nuttede disse lommemonstre. Særligt Psyduck, der som en anden Groot har begrænset sit ordforråd til ’Psyduck'.

 

Den and med sprængfarlig hovedpine ønsker jeg mig som bamse til jul!

 

Også trailerens Mr. Mime er en herlig indbygger i Ryme City. Det tavse vidne nægter at tale – han kan kun mime.

 

Det er her i de små, humoristiske detektiv-scener, at “Detective Pikachu” vokser på mig. Det er dem, der gør, at jeg vil overveje at se fortsættelsen, som allerede er meldt på vej.

 

Det afgørende slag er derimod det, der gør, at jeg overvejer, om “Detective Pikachu” også bør blive min sidste ‘Pokémon’-film.

 

I en tid, hvor “Avengers”-heltene redder Jorden, imens “Game of Thrones” kæmper om Westeros, så er den her Pokémon-kamp til sammenligning en miniput.

 

Og det er måske det, den bør indse frem mod “Detective Pikachu 2”. At Pocket Monsters er bedst, når de er små.

 

Pokemon Detective Pikachu anmeldelse / Filmz.dk

 

Trailer