Resident Evil

InstruktionPaul W.S. Anderson

MedvirkendeColin Salmon, Michelle Rodriguez, Milla Jovovich, Eric Mabius, James Purefoy, Joseph May, Heike Makatsch, Indra Ové, Martin Crewes, Ryan McCluskey, Oscar Pearce, Anna Bolt, Robert Tannion, Jaymes Butler, Stephen Billington

Længde100 min

GenreSci-Fi, Sci-Fi, Action, Action, Gyser, Gyser, Thriller, Thriller

IMDbVis på IMDb

I biografen07/06/2002


Anmeldelse

Resident Evil

3 6
“Resident Evil” er filmatiseringen af computerspillet der bærer samme navn. Allerede her vil mange mennesker sikkert krumme tæer, og tænke “Åh nej… lad det nu ligge”.

Hvilket man nok havde gjort klogt i!

Instruktøren er Paul W.S.Anderson, manden der også stod bag en anden spil-filmatisering, nemlig “Mortal Kombat”.

Med “Resident Evil” forsøger han sig, som sagt, på ny ud i filmatisering af et succesfuldt spil, men slipper ikke så pokkers godt fra det.

Filmen er mangelfuld, fra start til slut, og virker hele vejen igennem alt for forudsigelig. Du kan næsten forudse hele handlingen, allerede ca. 20 min. inde i filmen.

Hovedrollen indehaves af Milla Jovovich, der sammen med Michelle Rodriguez i rollen som Rain, er den primære årsag til, at alle teenage-drengene der har spillet spillet, SKAL se denne film. De to er da i øvrigt også “Resident Evil”‘s eneste formildende omstændigheder…

“Resident Evil” udspiller sig i et high tech samfund, hvor man har opført en forsøgsstation 500 meter under jorden. Her forskes officielt i medicinudvikling, men bag facaden arbejdes der med en helt anden dagsorden.

Da forsøgsstationen inficeres af en dødbringende virus, sendes et hold elitesoldater ned, for at finde ud af hvad der foregår. Stedet styres af en kunstig intelligens, der i forbindelse ved virusudslippet nu uheldigvis har overtaget magten over stationen.

De står pludselig overfor et opgør med zombier, muterede dobermann-hunde og det skrækindjagende resultat af genetiske forsøg der løb løbsk.

Alt dette munder ud i et stort virvar af zombiekrig, dårlige replikker og et utal af ulækre special effekter.
Enkelte effekter virker imponerende, bl.a. kan nævnes soldaternes møde med en lasersikret indgang, men for det meste efterlader effekterne et utroværdigt indtryk, der gør at skrækeffekten udebliver.

Lidt synd, for havde man undladt at overdrive mange af effekterne i så voldsom grad, ville man højst sandsynligt have opnået et væsentligt bedre resultat.

Milla Jovovich spiller sådan set ok, hun kan jo ikke selv gøre for, at karakteren er lidt magert lavet, og at replikkerne ikke har så meget bid i. Med disse odds imod sig, virker hendes rolle ok.
Det samme gælder til dels for Michelle Rodriguez, der dog er endnu mere tynget af billige, malplacerede vittigheder og tynde replikker.
Resten af holdet har man faktisk glemt når filmen er slut…

Igen, ærgerligt at en instruktør som Paul W.S. Anderson ikke formår at løfte filmen bare lidt højere op. Man kunne med rette have forventet et bedre stykke håndværk fra hans side. Men manuskriptet er simpelthen for tyndt!

VideoBilled-kvaliteten må siges at være helt i top. Filmen er selvfølgelig også helt ny, og spækket med digitale effekter, så på det punkt er der absolut ikke noget at udsætte.

Flot, rent billede der står knivskarpt og får mange små detaljer med.

AudioDe samme rosende ord som billedet får, kan siges om lyden; her er heller ikke noget at pege fingre af. DVD’en har DTS5.1 og Dolby Digital 5.1 lydspor, der virkelig leverer et godt resultat.

Special Effects og kamp-scenerne får lidt ekstra krudt i kraft af lydsporet.

Ekstra materialeEkstra materiale er der, til forskel fra mange region 2 udgivelser, en pænt stor mængde af.

Vi får både “The making of…”, kostumedesign, musikvideo med Slipknot og en masse andet. Ganske tilfredsstillende mængde, og det meste af det er egentlig af en ok kvalitet.

Især syntes undertegnede, at ”The Making of…” absolut er seværdigt. Vi får en del spændende oplysninger, både fra folkene bag, men også fra skuespillerne selv.

Og kan man lide musikken i filmen, skal man lige huske af få musikvideoen med Slipknot med…

Disse tre elementer, lyd, billede og bonusmateriale er med til at hæve filmens karakter.

Filmen i sig selv fortjener ikke mere end 2 kameraer, men i kraft af den udmærkede kvalitet på resten af udgivelsen, hæves den samlede vurdering til 3 kameraer.

Resident Evil er ikke en film der nødvendigvis skal ses, men hvis der vitterligt ikke er andet at lave en trist regnvejrsaften, kan den gå an. Du skal bare ikke skrue forventningerne særligt højt op, da det automatisk vil medføre en flad fornemmelse når filmen er slut.

Slå hovedet fra og se den. Hvis du vælger ikke at gøre det, er du heller ikke gået glip af noget særligt!


Trailer

Der er endnu ingen trailers til denne film

Kort om filmen

The Umbrella Corporation er et af verdens største selskaber inden for bioteknik og lægemidler. Men det er langt under jordens overflade, i det tophemmelige laboratorie The Hive, hvor selskabet udvikler sin mest lønsomme del: Genforskning og biologiske våben.

Da eksperimentet pludselig går katastrofalt skævt, spredes en smitsom og meget dødelig virus ud i laboratoriet. For at forhindre at virussen skal sprede sig til hele jorden, får en kommandostyrke til opgave at gå ind og isolere den.

Men de har kun tre timer til det og opdager snart at virusen forvandler alle som er blevet lukket inde i The Hive, til levende døde. Pludselig bliver det ikke bare en kamp mod tiden, men også mod blodtørstige zombies og muterede gale doberman-hunde – som gør alt for at slå dem ihjel.