She's the Man

InstruktionAndy Fickman

MedvirkendeAmanda Bynes, Channing Tatum, Laura Ramsey, Vinnie Jones, David Cross, Julie Hagerty, Robert Hoffman, Alexandra Breckenridge, Jonathan Sadowski, Amanda Crew, Jessica Lucas, Brandon Jay McLaren, Clifton MaCabe Murray, James Snyder, James Kirk

Længde105 min

GenreKomedie, Komedie, Romantik, Romantik

IMDbVis på IMDb

I biografen09/06/2006


Anmeldelse

She’s the Man

3 6
Muligvis med inspiration i den engelske storhitter “Bedre end Beckham”, har den efterhånden voksne barnestjerne Amanda Bynes i den Shakespeare inspirerede “She’s the Man” hovedrollen som drengepigen Viola, der så forfærdeligt gerne vil spille fodbold på lige fod med skolens hankønsvæsener.
Men hvad gør man, når skolens eneste pigehold bliver nedlagt på grund af for få tilmeldte? Den forenklede løsning ville naturligt nok være at skifte skole. Men nu er “She’s the Man” at kategorisere som forviklingskomedie. Der findes med andre ord ingen nemme (ud)veje. Og et mere oplagt bud i denne sammenhæng bliver derfor at forklæde sig som sin bror, der alligevel langtidspjækker fra sin kostskole for at turnere med sit band i England, og simpelthen indtage hans rolle. Og så er kimen ellers lagt til forviklinger på stribe for den krumhalsede Viola, der pludseligt må se sig omgivet af mandehørm og naive pubertetsdrenge.

Det udvikler sig naturligvis lige så forudsigeligt, som det kunne forventes. Skolens underskønne blondine Olivia (Laura Ramsey) falder pladask for Viola i den tro, at det er Violas bror Sebastian. Omvendt forelsker Olivia sig i skolens præmietyr Duke (Channing Tatum) og jagtes for i øvrigt af Sebastians ulidelige ekskæreste Monique (Alex Breckenridge). Forvirringen er imidlertid først total, da ‘den rigtige’ Sebastian (James Kirk), hjemvendt fra England, dukker op før tid.

Det er ikke imponerende sat i scene. Handlingen er fortalt lige efter bogen og udvikler sig helt efter en klassisk, filmisk fortællestruktur. Det redder alligevel ikke “She’s the Man” fra at være en særdeles pinagtig affære. Omkring den ret spinkle historie befinder sig utallige mere eller mindre overspillede karakterer – bemærk for eksempel Violas egen og mildt sagt hysteriske rædsel af en mor og Sebastians relativt excentriske og syngende rektor – og i deres kølvand utallige platheder, absurditeter og ligegyldigheder. Det er fladt og pointeløst, hvilket heller ikke en Vinnie Jones i en mindre birolle har kunnet ændre på.

Replikkerne er meningsløse men egentligt bagateller i forhold til de mange tekniske huller i “She’s the Man”. Hvorfor ligner Sebastian og Viola ikke tilnærmelsesvis hinanden, hvis de er tvillinger, og de jo i en vis forstand skal spille hinandens roller? Og hvorfor bruger Viola make up, selv når hun ‘spiller’ Sebastian? Troværdigt er det ikke, og det kan ikke undgå at skabe en gennemgående disharmoni.

Som det næsten er tradition i denne type amerikanske ungdomskomedier, fører handlingen os frem mod den store finale, som i dette tilfælde (naturligvis) er en fodboldkamp mod Violas ‘forhenværende’ skole, der nedlagde pigeholdet. Og mon ikke fodboldkampen både på og uden for banen bliver anledning til at løse alle forkludringer, så alle går ud som vindere? Fodboldfanatiker eller ej, så er livet desværre for kort til at bruge sin tid på “She’s the Man”, der er tam og uden kant. Der er ærligt talt mere spænding og underholdning i et sønderjydsk lokalopgør på en råkold novemberaften.

Video”She’s the Man” præsenteres i et 1.78:1 anamorphic widescreen format. Selv om billedet generelt fremstår skarpt og lækkert, er der svipsere i form af edge enhancement flere steder. Ellers er der ikke meget at påpege. Kontrasten er grundlæggende fin, ligesom filmen ikke har antydninger af snavs og digital støj. Med andre ord er der tale om et udmærket transfer.
AudioLyden fremstår i et engelsk lydspor i både dolby digital 5.1 og DTS, men er ikke prangende. Selv om alle kanaler er i brug, er fronthøjtalerne tydeligtvis de foretrukne lydkanaler. Desuden er lydene ofte for rene. Der mangler ganske enkelt real lyd, hvilket i for høj grad tydeliggør, at lyden er studieskabt. Det kunne være bedre.
EkstramaterialeTil gengæld har ekstramaterialet lidt at byde på. “Making the Man”, “The Troupe”, “Inspired by Shakespeare”, “What Makes a Man” og “Making up the Man” er en række mindre featuretter, der forklarer om baggrunden for filmen, inspirationen, skuespillerne, sminken og med et dybere aspekt – forskelle på mænd og kvinder.

Endeligt er der de traditionelle slettede scener og en enkelt trailer for filmen. En ‘gag-reel’ viser fraklip fra optagelserne, mens en enkelt musikvideo med “Let Go” af Dave Lichens, fra filmens soundtrack, også har sneget sig ind. En ganske brugbar og alsidig kollektion ekstramateriale.

“She’s the Man” er en af den slags film, der hurtigt er glemt. Det er ikke uden grund. Med en flad, pointeløs og i øvrigt dybt forudsigelig historie, er det ærligt talt svært at finde bare den mindste grund til at bruge tid på den. Skuespillet er overstyret og komikken plat. Livet er for kort til fejltagelser. Dette kunne meget hurtigt blive en af dem.


Trailers

Kort om filmen

Da den fodboldgale teenagepige Viola (Amanda Bynes) opdager, at skolens pigefodboldhold skal nedlægges, forsøger hun i stedet at komme med på drengeholdet. Men en medfødt faktor gør hendes projekt til en umulighed og hun beslutter sig i stedet for at påtage sig sin tvillingebrors Sebastians (James Kirk) identitet. En paryk og noget beklædning som dækker for de mest synlige kvindelige former skal der til og vupti, Viola er som snydt ud af næsen på sin bror. Mens Sebastian er bortrejst, kan hun uden problemer indlogere sig på hans nye kostskole og ad den vej blive optaget på skolens fodboldhold. Men hun forelsker sig med tiden i sin nye værelses- og holdkammerat Duke (Channing Tatum), mens Dukes smukke kæreste Olivia (Laura Ramsey) er blevet hemmeligt forelsket i Viola, som hun tror er Sebastian. For yderligere at komplicere sagerne, bliver det hele endnu værre, da den rigtige Sebastian dukker op.