Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

InstruktionDave Green

MedvirkendeMegan Fox, Stephen Amell, Alan Ritchson, Gary Anthony Williams, Laura Linney, Noel Fisher, Will Arnett, Brian Tee, Tyler Perry

Længde112 min

GenreAction, Komedie

IMDbVis på IMDb

I biografen02/06/2016


Anmeldelse

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

4 6
Meget mere Turtle Power

Der var kun én god scene i “Teenage Mutant Ninja Turtles” fra 2014. Det var en jagtscene ned af et sneklædt bjerg. Den tur var sjov som en rutsjebane. Næsten som den animerede serie fra for over 20 år siden. Nu er de fire ninjapadder tilbage. To år klogere. For de har lært meget siden sidst. Derfor træder de nu ud af den første films ærgerlige skygge med denne mindst dobbelt så gode toer, der har fået den passende titel “Out of the Shadows”.

Det føles faktisk som en frisk start. Javist, den første film nævnes, noget slemt skete i New York, onde Shredder og så videre. Men det er ikke vigtigt for den her film, der har forfremmet de fire turtles-brødre til hovedpersoner, imens Megan Fox er degraderet til sexet sidekarakter i rollen som journalisten April O’Neil i gul jakke. I den første film hoppede hun på trampolin i stramt tøj. Op og ned. Denne gang skifter hun tøj til dirty schoolgirl i super slow med bar mave og ternet nederdel. Det kan hun.

Men i 2014 kunne hun ikke bære en film alene. Derfor er hun parkeret langt fra det vigtige sammen med det lige så sexede boy toy, Casey Jones. Nu handler det om de fire muterede skildpadder, der skal redde verden fra Shredder og Krang for ikke at tale om Bebop og Rocksteady. Det er alt det bedste, som “TMNT”-universet har at tilbyde. Og den gider ikke engang at forklare, hvorfor den tilbyder det. Shredder flygter via en mystisk portal, hvor den klamme hjerne Krang holder hof. Han skal have hjælp til at få Teknodromen til menneskenes dimension med hjælp fra en mystisk dims, der skal findes. Shredder får hjælp af noget lilla slam, der forvandler to tumper til et vortesvin og et næsehorn, som kan tale og slås. Sådan er det bare. Bare fordi. Og det er bare helt okay.

For det her er et sjovt univers, der vrøvler. Derfor forklares det lilla mutant-slam ikke. Det hedder bare lilla slam. Det er lilla, og det er noget slam. Og Krang er klam og ond, og han vil herske over Jorden med sin dødsstjerne fra Dimension X. Hvad skulle han ellers lave? Her kan de kedelige menneske ikke være med. Her er primært plads til fire padder med ninjavåben, som jagter den mystiske dims på en river rafting-flod, imens et vortesvin med mohawk og et militant næsehorn jagter dem i en kampvogn. Det er, som om den ene gode scene fra 2014 er blevet til hele 2016-filmen.

Det bliver ikke dårligere af, at Turtlesbilen også er med. Den ønskede jeg mig altid som barn, men fik den aldrig. Her er den så komplet med kæmpe nunchakuer og kloakdæksler, som skydes ud fra forenden. Kom an, fodsoldater! Det hele flettes ind i den tematiske titel; “Out of the Shadows”. Byen kan kun reddes, hvis turtlerne kommer op fra kloakken. Hvis menneskene kan acceptere dem, der er anderledes. Og hvis de anderledes kan acceptere sig selv. Som de er.

Mest af alt træder “Out of the Shadows” ud af den første films forfærdelige skygge. Michelangelo siger det sådan cirka selv: Nu kan vi blive accepteret. Det forstod jeg som en undskyldning for den første film. Og jeg giver den orange ninjapadde ret. Nu er jeg klar til at acceptere jer, kom ud af den skamfulde skygge.


Trailers

Kort om filmen

Michelangelo, Donatello, Leonardo og Raphael er tilbage i biografen, hvor de sammen med April O’Neil (Megan Fox), Vern Fenwick (Will Arnett) og den nye mand på holdet, selvtægtsmanden Casey Jones (Stephen Amell), står over for endnu større og ondere skurke. Superskurken Shredder er flygtet fra fængslet og sammen med den gale videnskabsmand Baxter Stockman (Tyler Perry) og hans to knap så kvikke håndlangere Bebop (Gary Anthony Williams) og Rocksteady (WWE superstjernen Stephen ‘Sheamus’ Farrelly) planlægger de at overtage verdensherredømmet. Skildpadderne gør sig klar til at tage kampen op mod Shredder og hans nye bande, samtidig med at en endnu større skurk gør sin entré: den berygtede Krang.