The Boys - Sæson 4

MedvirkendeKarl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Erin Moriarty, Jessie T. Usher, Laz Alonso, Chace Crawford, Tomer Capone, Karen Fukuhara, Nathan Mitchell, Colby Minifie, Claudia Doumit, Cameron Crovetti, Valorie Curry og Susan Heyward

Længde60 min

GenreAction


Anmeldelse

The Boys – Sæson 4

5 6

 

Hvis superheltefilm og -serier var en folkeskole, ville ‘The Boys’ være “problembarnet” i klassen, som var blind for autoriteter, hierarkier og hvad man ellers kan tillade sig. ‘The Boys’ giver endnu engang buksevand til Marvel og stjæler DC’s madkasse samtidig med, at de løfter fanen for retten til fri abort og rækker langefingeren til den ekstreme højrefløj.

 

Jeg har altid været bange for, at ‘The Boys’ ville komme derud, hvor de ikke ville kunne bunde. Når jeg ser, hvad der på nettet vinder folks hjerter fra serien, så er det Homelander smurt ind i blod og overdimensionerede kønsdele. Jo jo, det er skide skægt, men det er ikke på grund af sin R-Rating, at det er en god serie.

 

‘The Boys’ er vigtig politisk og filmisk. Serien har altid formået at balancere på en knivspids mellem seriøsitet og humor til et flot 12-tal. Men når det hælder mest til humoren hos fansene, har jeg altid været bange for, at de ville give efter og derfor vælte over i én kasse og glemme vigtigheden i serien.

 

Men jokes on me. Fordi i sæson 4 beviser ‘The Boys’, at de netop ikke er Marvel (aka. fanservice ryttere), men at de gerne vil være en god og vigtig serie.

 

 

Sæson 4 af ‘The Boys’ starter roligt ud. Homelander er far for Ryan, imens han prøver at holde sammen på resterne af The Seven, kun bestående af The Deep, A-Train og en falsk Black Noir. Der skal rekrutteres nye medlemmer, så han kan få den fulde politiske magt over de forenede stater. Det prøver en døende optimistisk Butcher at stoppe, så længe han er heldig stadig at være en del af selvtægtsgruppen. Men der går ikke længe før roen må sættes til side og der skal tages ladegreb på pistolerne.

 

Tingene snævrer sig mere og mere ind, og det er svært at vide, hvem man kan stole på.

 

Sæson 4 af ‘The Boys’ er den mest politiske, vigtigste og mest seriøse sæson til dato. Der er færre grin og flere politiske kommentarer. I en tid som 2024, hvor USA spiser sig selv og der er krig rundt om i verden, tør ‘The Boys’ godt at give en våd finger i øret på dem, de mener bærer skylden.

 

Der bliver ikke lagt fingre imellem, når supersølvpapirshatten Firecracker fortæller om jødiske satellitter, der manipulerer dig til at tage i synagogen, og at Tom Hanks er skyld i alt ondt, fordi hans antal film udgør tallet 666.

 

Det er virkelig dumt, men skræmmende tæt på virkeligheden. Og det er det, som ‘The Boys’ kan.

 

Personligt synes jeg, at den nye sæson er bedre end den forrige. The Boys har ikke kræfter i form af “temporary-V” i denne sæson, og der er ikke en ny ankommet skurk i form af Soldier Boy. Vi holder os til de etablerede karakterer, der rykker sig tættere og tættere mod hinanden. Det er nervepirrende, hvor galt det kan gå hvert sekund, og hvor meget hver karakter har på spil. Det er afhængighedsskabende binge-stof, Eric Kripke og resten af holdet igen har skabt her.

 

På trods af blod og eksplicitte scener stråler serien stadig i de intime scener, hvor hovedpersonerne deler tanker eller fortider med hinanden. Jeg husker stadig tydeligt, da Butcher for første gang fortalte sin ‘Spice Girls’-monolog tilbage i sæson 1, det er de scener, jeg husker bedst. De er her igen i sæson 4.

 

Vi lærer meget mere om Frenchies fortid samt Kimiko. Og ikke mindst Homelander, da han besøger det undergrundslaboratorium, han er vokset op i, samt medarbejderne…

 

 

Simon Peggs rolle som Hughies far får også en større rolle. Og jeg kan faktisk ikke huske, at jeg nogensinde har set Simon Pegg spille på så mange tangenter før, som han gør i denne sæson.

 

De nye skud i serien er også dejligt udvalgt. Som sagt har vi den ekstremt højrefløjs-elskede Firecracker, verdens klogeste person Sister Sage, en alt for realistisk Spider-Man og en noget anderledes Batman.

 

Sæson 4 har selvfølgelig også sine udbrudsscener i form af en absurd unødvendig scene, der involverer Vought On Ice, sindssyge flyvende får og lange menneskelige futtog.

 

Alt i alt får man meget mere af det man kan lide ved ‘The Boys’. Den er øretæveindbydende politisk, den råber, hvor andre tier, den kæler dig på kinden for derefter at sparke dig i skridtet.

 

‘The Boys’ er tilbage på skærmen, og det er jeg 100% også foran.

 

Sæson 4 har premiere på Prime Video d.13 juni.

 

 


Trailer

Kort om filmen

Verden er på randen. Victoria Neuman er tættere end nogensinde på Det Ovale Kontor og under Homelanders muskuløse tommelfinger, der konsoliderer sin magt.

Butcher, med kun få måneder tilbage at leve i, har mistet Beccas søn samt sit job som leder af The Boys. Resten af holdet er trætte af hans løgne. Med indsatsen højere end nogensinde må de finde en måde at arbejde sammen på og redde verden, før det er for sent.