The Devil All the Time

InstruktionAntonio Campos

MedvirkendeRobert Pattinson, Tom Holland, Bill Skarsgård

Længde138 min

IMDbVis på IMDb

Premiere 16/09/2020 på Netflix


Anmeldelse

The Devil All the Time

3 6

 

Den er djævelsk helt tiden. Ond og mørk.

 

I “The Devil All the Time” er der krig og død. Hor, drab, selv- og seriemord. Der er kræft, korruption og suspekt religion. Der er perversion. En afskåret pik. Kyllingelever på et fad.

 

Netflix-satsningen er anført af et stort ensemble med Robert Pattinson, Bill Skarsgård, Sebastian Stan, Jason Clarke, Riley Keough, Haley Bennett og Mia Wasikowska.

 

Alle spiller de ødelagte sjæle, der fletter historier på kryds og tværs, som man gjorde det for snart mange år tilbage, dengang “Babel” var moderne.

 

Men det handler mest om Marvel-stjernen Tom Holland, der spiller Arvin, som er søn af en mand, der kommer hjem fra 2. verdenskrig til den amerikanske midtvest.

 

Der er dog ingen fred efter krigen. Mor dør af kræft, far ved egen kraft. Arvins gladeste minde om far er, da han en dag deler tæsk ud til nogle, der fortjente det. Krigen fortsætter derhjemme.

 

Jeg har ikke læst Donald Ray Pollocks roman med samme titel, men jeg antager, at den havde en psykologisk og menneskelig indsigt bag den mørke facade.

 

Den er i så fald glemt i Antonio Campos’ filmatisering, som er en ond sag uden håb eller meget på hjerte.

 

Det er noget med, at vi bliver til krigen, og at Gud bestemt ikke lytter, men derimod griner ad os – uanset hvor meget vi tigger og beder.

 

Robert Pattinsons pastor er en slesk fyr, der prædiker afholdenhed, mens han selv bringer unge kvinder i ulykkelige omstændigheder på bagsædet af sin bil.

 

Værre er dog psykopat-udgaven af Bonnie og Clyde, der her samler unge mænd op på vejen for at hygge sig med tortur og seriemord.

 

Gud lytter ikke, mens ofrene skriger og årene går frem mod endnu en krig – den i Vietnam.

 

“The Devil All the Time” er selv psykologisk krigsførelse. Det er scene efter scene af det mest ubehagelige, man kan forestille sig. Uden forsoning.

 

Og det er faktisk ikke til at holde ud at se på. Det eneste, der holder mit stream kørende er den potente rolleliste.

 

Bill Skarsgård lægger for, så overtager Sebastian Stan efterfulgt af Tom Holland og dernæst Robert Pattinson.

 

De velspiller hver eneste onde og mørke scene. Alligevel kommer jeg ikke til at se den igen.

 

Den er for djævelsk for mig.

 

The Devil all the Time Netflix anmeldelse / Filmz.dk

 


Trailer