LEGO Star Wars Holiday Special

InstruktionKen Cunningham

MedvirkendeKelly Marie Tran, Billy Dee Williams, Anthony Daniels

Længde45 min

IMDbVis på IMDb

Premiere 17/11/2020 på Disney+


Anmeldelse

LEGO Star Wars Holiday Special

3 6

 

Den er bedre end “The Star Wars Holiday Special” fra 1978.

 

Det skulle den også gerne være, fordi højtidsfilmen – der skulle score billige point på bagkant af den uventede 1977-succes med den første “Star Wars” – regnes for det værste nogensinde fra galaksen langt, langt borte.

 

Her var der dømt pause i stjernekrigen til fordel for julehygge på tv, hvor Star Wars-stjernerne skulle fejre Life Day.

 

Det var et niveau af pinligt, som end ikke Jar Jar Binks har været tæt på.

 

Derfor er “The Star Wars Holiday Special” heller aldrig officielt blevet udgivet, men desværre for Lucasfilm glemmer internettet aldrig – den findes derude.

 

Og det ved de kreative hjerner hos Lucasfilm godt. Derfor gør “LEGO Star Wars Holiday Special” nu kærligt grin med bommerten fra 1978 i en animeret special til Disney Plus.

 

LEGO på animeret film har tidligere grillet Batman hos Warner Bros. med et satirisk bid, som forudsigeligt nok ikke findes hos pæne Disney.

 

Derfor er kombinationen LEGO+Star Wars mere nostalgisk hygge end alvorlig grovsjov, selv om Palpatine lyser op med et ledelsesdiagram, der viser magtfordelingen på Den mørke side – Emperor er bedre end Supreme Leader, Kylo!

 

For i denne metakække special hilses der på hele galaksen – fra Anakin til Kylo Ren, Luke Skywalker til nutidens Rey.

 

Det er netop sequel-trilogiens Rey, der igen er hovedkraften i denne hyggebløde slags epilog til “The Rise of Skywalker”.

 

Hun finder en tidsrejse-dims, der sender hende på tur med BB-8 rundt igennem Skywalker-sagaen for at genopleve dens højdepunkter som animeret lego.

 

På den tidsrejse har Den mørke side det sjovest anført af en udspekuleret Palpatine og en Darth Vader, der møder Darth Vader.

 

Måske er det det, som Star Wars har tilbage? Nostalgien. Tilbageskuende kig mod en tid, der var bedre, som også er det, der aktuelt driver “The Mandalorian“, hvor cameos fra fortiden er ugens højdepunkt.

 

“LEGO Star Wars Holiday Special” er ikke noget nyt højdepunkt, men et blinkende øje til 1978.

 

Og en påmindelse om, at Star Wars-universet har budt på utallige højdepunkter i fortiden – måske det var på tide med nogle nye?

 

LEGO Star Wars Holiday Special anmeldelse / Filmz.dk

 


Trailer