The Old Guard

InstruktionGina Prince-Bythewood

MedvirkendeCharlize Theron, KiKi Layne, Matthias Schoenaerts

Længde118 min

IMDbVis på IMDb

Premiere 10/07/2020 på Netflix


Anmeldelse

The Old Guard

3 6

 

Det kunne være den samme Netflix-algoritme, der har spyttet hovedpersonen ud til først “Extraction” og nu “The Old Guard”.

 

Han, en trænet dræber, der er kørt træt i krig, bærer på en personlig sorg, bliver forrådt undervejs på den måske sidste mission, hvor hånden skal holdes over ungdommen i kampen imod maskingevær og næveslag.

 

Det samme gælder hende. Charlize Theron som krigeren Andy i “The Old Guard”, som er endnu et solidt actionudspil fra Netflix – dog uden den stunt-finesse, der løftede “Extraction” fra livløs algoritme til personligt projekt.

 

“The Old Guard” justerer dog lidt på formlen. Der skeles til fantasy og super a la “Unbreakable” eller “Logan” – stykkets krigere kan ikke gå i stykker, men heler som en anden Wolverine.

 

Og ligesom Logan har disse krigere, der stammer fra Gregory Ruckas tegneserie, levet længe. De har oplevet krig efter krig – fra korstogene til moderne tid.

 

Det vil en ung og ond Mark Zuckerberg-klon med hoodie tjene penge på, finde formlen til evigt liv, hvilket en hær af mænd med maskingevær skal hjælpe ham med – den gamle garde skal fanges og undersøges.

 

Samtidig introduceres en ny, ung usårlig. KiKi Layne hedder skuespilleren, hun er indgangen til universet, der i flashback byder på rå ridder-fantasy tilbage til middelalderens hekseafbrændinger, hvor kimen til Andys sorg brutalt ligger begravet.

 

Etableringen af universet med usårlige krigere, der lever næsten til evig tid, stables kvikt og overbevisende på benene – jeg er med!

 

Men jeg får ikke lov til at dykke ned i mytologien. Netflix holder tilbage. “The Old Guard” virker som en prolog før en eventuel fortsættelse, der helt sikkert kommer, hvis data ellers viser, at rigeligt med seere ser denne første film til ende.

 

Det gjorde jeg, selv om det bliver lige vel tungt og humorforladt undervejs. Megen carpe diem-snak, lev i nuet, kæmp for det, du tror på, selv om det er hårdt at leve for evigt. De tuder lige så meget som “Suicide Squad”.

 

Resten af tiden kæmper de. Igen og igen. Bliver skudt og sparket til døde. Vågner op og kæmper videre. Forfra.

 

Sådan opleves “The Old Guard” som en datadrevet algoritme-produktion med et globalt og mangfoldigt cast anført af en tjekket Theron, der skal sælge flere Netflix-abonnementer kloden rundt.

 

Derfor har jeg det også lidt som Andy. Jeg er kørt træt i denne type krig. Det er det samme – med mere på vej.
The Old Guard anmeldelse netflix / Filmz.dk


Trailer