Truth or Dare

InstruktionJeff Wadlow

MedvirkendeLucy Hale, Tyler Posey, Violett Beane

Længde100 min

IMDbVis på IMDb

I biografen03/05/2018

Anmeldelse

Truth or Dare

1 6

 

Her er sandheden om “Truth or Dare”.

 

Den er helt unik. Den er uden tvivl den mindst uhyggelige film iført gysermærkat, jeg nogensinde har set.

 

På dansk kan titlen oversættes til “S, P eller K – The Movie”. Konceptet er lige så frygteligt, som jeg frygtede.

 

En dæmon, der har besat en sladderleg? Det lyder som et set-up fra “Scary Movie”.

 

Sandheden er, at den minder ikke så lidt om det elendige Blumhouse-hit ”Happy Death Day”. Hvorfor? PG-skræmmerier og tidstypiske unge.

 

Konsekvensen er, at “Truth or Dare” er dårligere end selv den mest happy dødsdag.

 

Her bliver de unge besat af dæmonen og dræbt, hvis de takker nej til en klassisk gang ‘sandhed eller konsekvens’.

 

Man kan se, at en af de unge bliver dæmon-besat, når ofrenes ansigter ændrer sig. Det skal være uhyggeligt. Det er det ikke. Hovedpersonen Olivia beskriver ansigterne som noget, der ligner snapchat-filtre. Ej, kom nu! Gør nu noget uhyggeligt!

 

Så må mordet da være skræmmende. Det sker, når der er blevet sagt nej, eller udfordringen ikke er gennemført. Men ak, PG i stedet for hård R-rating. En af de unge skærer halsen over på sig selv. Det er mega ulækkert… Hvis det havde været i en anden film.

 

Jeg laver ikke sjov, når jeg siger, at det bare er en streg læbestift på halsen. Det fungerer altså bare ikke at lave en gyser for børn!

 

Uden blod og R-rating bruger Blumhouse latterlige, ufortjente jump scares til at skræmme. Som i den slags, hvor intet uhyggeligt er under opsejling, men døren bliver åbnet med et brag, men så var det bare veninden. Det er en gysende lav fællesnævner.

 

Og det bliver værre. Veninden Markie er selvfølgelig skræmt af situationen. De skal sige sandhed eller dø. Hun bliver sur, hver gang nogen fortæller en sandhed, der sårer hende. HUN KENDER LEGEN! Sandhed eller dø!

 

Det burde være så simpelt. Jeg forstår hende ikke. Hvorfor bliver hun hele tiden så sur, når det i virkeligheden handler om ikke at dø!?

 

Det værste mængden er product placement til målgruppen. Titlen burde være “Apple Presents: Truth or Dare”.

 

Der er close-ups af en iPhone eller en iMac i hver. Eneste. Scene! De skal absolut bruge telefoner til alt, selv når de faktisk ikke har brug for dem. Sluk mobilen!

 

For at redde mit liv i denne latterlige leg, så vælger jeg sandhed: “Truth or Dare” er en af de mindst uhyggelige og mest latterlige gyserfilm, jeg nogensinde har set.

 

Truth or Dare anmeldelse / Filmz.dk

 

Trailer