Two Weeks Notice - To Ugers Opsigelse

InstruktionMarc Lawrence

MedvirkendeHugh Grant, Sandra Bullock, Dana Ivey, Dorian Missick, Heather Burns, Alicia Witt, David Haig, Jonathan Dokuchitz, Veanne Cox, Janine LaManna, Iraida Polanco, Charlotte Maier, Katheryn Winnick, Robert Klein, Joseph Badalucco Jr.

Længde101 min

GenreKomedie, Komedie, Romantik, Romantik

IMDbVis på IMDb

I biografen21/02/2003


Anmeldelse

Two Weeks Notice – To Ugers Opsigelse

2 6
Hvis man er interesseret i let fordøjeligt underholdning så er “Two Weeks Notice” sagen. Eneste tyngde er filmens forudsigelighed.
Millionæren George Wade (Grant) ejer det succesrige firma Wade Corporation. Han hyrer aktivisten/advokaten Lucy Kelson (Bullock). Men George viser sig at være snotforkælet og kan ikke tage stilling til selv de mindste ting. Hvilken slags konvolut han skal vælge, og hvilket slips passer bedst til denne skjorte. Og da han forstyrrer Kelson midt under et bryllup hvor hun er en af brudepigerne, har hun fået nok.

Lucy siger sit jop op. Men hendes kontrakt er skruet så godt sammen, at selveste Harry Houdini ville have svært ved at komme ud af den.

Så hun er nødt til at gøre George den tjeneste at finde sin afløser. Men den unge og smukke June Carter (Alicia Witt), som skal afløse Lucy, bliver mere end professionelt interesseret i sin rige og flotte chef…

Det er den tynde historie som bærer filmen, men til filmens forsvar kan man sige at romantiske komedier traditionelt heller ikke bygger på historie, men charme og glimt i øjet. Men hvis det er målestokken, så er det heller ikke til filmens fordel, fordi dialogen er højst sød, og aldrig rigtig sjov eller skarp: ”You are the most selfish human being on the planet!” George: ”Well that’s just silly. Have you met everyone on the planet?”

Filmen spiller på de to figurers forskelligheder – som er det ældste trick i bogen for denne type film. Men selvom at opskriften er den samme som i f.eks. “Da Harry Mødte Sally” så er vi milevidt fra den films charme.

Hugh Grant er den smånaive og klovnende playboy med skæve mundbevægelser som skøjter sig gennem livet. Hvor mange gange er det nu vi har set Hugh Grant i denne type rolle? Man aner at selveste Steven Seagal er begyndt at blive mistænksom.

Både Grant og Bullock kører på rutinen, og man fristes til at spørge om de har sendt deres skuespillerpræstationer med posten?

“Two Weeks Notice – To Ugers Opsigelse” er skrevet og instrueret af Marc Lawrence. Det er hans debut som instruktør. Han skrev også manuskripterne til de to andre Sandra Bullock-film “Agent Catwalk” (“Miss Congeniality”) og “Forces Of Nature”. Så hvis man ikke havde noget imod de film, vil man heller ikke have noget imod denne.

Men filmen er uden struktur. Den er “bygget” op af en masse små episoder som ikke hænger sammen, og som bare trækker tiden ud til den forventede slutning finder sted. Hvem kan f.eks. grine af en slåskamp over en stempelmaskine? Det er lavkomik og endnu en unødvendig episode. Men filmen har en feel-good stemning der gør det er svært at hade filmen fuldstændigt, og så har den da også en eller to sjove scener.

“Two Weeks Notice – To Ugers Opsigelse” er mest for et publikum som kan se igennem fingre med at filmen er forudsigelig, at sangene er lagt på de rigtige manipulerende steder, at skuespillerne kører på rutinen, og at filmen ikke har noget på hjertet – på trods af at filmens “tema” er hjerter.


Trailer

Der er endnu ingen trailers til denne film

Kort om filmen

Millionæren George Wade ejer det succesrige firma Wade Corporation. Bag enhver stor mand står som bekendt en kvinde – og for Georges vedkommende er det advokaten Lucy Kelson, der foruden at være intelligent er temmelig stresset, har mavesår og sjældent får en hel nats søvn.

Men det er ikke så meget jobbet, som det er George, Lucy er ved at være godt træt af. Han betragter og behandler hende som en barnepige. Efter fem år, hvor Lucy har klaret alt fra at binde hans slipseknuder til at bringe orden i hans skilsmisse, har hun fået nok: Hun siger op. Inden hun forlader Wade Corporation, gør hun dog George den tjeneste at finde sin afløser.

Men George opdager, at han måske ikke er helt parat til at lade Lucy forlade hverken firmaet eller ham personligt.