Venom

InstruktionRuben Fleischer

MedvirkendeTom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed

Længde112 min

IMDbVis på IMDb

I biografen11/10/2018


Anmeldelse

Venom

2 6

 

Der findes ikke én skræmmende scene i “Venom”. Men så er der så meget andet, som er skræmmende ved “Venom”.

 

Det er skræmmende, hvordan et bæst af en skuespiller som Tom Hardy hverken kan gøre den sorte symbiot grum eller farlig – Venom er nærmest som en muskelhund i snor.

 

Det er skræmmende, hvordan “Venom” føles som den slags ‘Spider-verse’-film, som Sony lavede for over 15 år siden. Skurken er et kitschet ekko af Norman Osborn; en rig videnskabsmand, der forsker sig til ondskab. Det er fortegnet og for tegneserie-agtigt – lysår efter nutidens gritty Marvel-skurke som Vulture, Killmonger og Thanos.

 

Det er skræmmende, hvor gyseligt grimme effekter man kan købe for 100 millioner dollars; Tom Hardy og Venom er nærmest med i to forskellige film – aldrig integreret.

 

Der gemmer sig ellers potentiale til en grum gang blodig horror i Marvel-bæstet Venom. Som en blanding af en alien og en raptor med appetit efter menneskekød er der uforløste gys gemt i symbioten fra det ydre rum.

 

Men det gode gys er pænt blevet tæmmet og dresseret til en harmløs actionfilm, så Spider-Man en dag kan vende hjem til Sony igen og lege med den nuttede muskelhvalp, Venom.

 

For hvor Ripley gyser ved tanken om at blive inficeret med en alien-parasit, så bliver Eddie Brock kun lidt tørstig og sulten. Den store blækklat hopper på Eddie, der får ham til at drikke et stort glas vand og grovæde en plade kroketter. Det er ikke så vildt at lægge krop til Venom.

 

Det vildeste og bedste ved “Venom” er nok stemmen. Den lydmanipulerede, mørke Venom-stemme, leveret af Tom Hardy, spiller skørt og sjovt op imod Tom Hardys civile Eddie Brock.

 

Brock og Venom virker som Sméagol og Gollum. En spaltet personlighed, der snakker med sig selv. Diskuterer galgenhumoristisk, hvornår man må æde et andet menneske. Kun de onde, Venom, kun de onde!

 

Det er nok som den her pudsige superduper-kitsch, at “Venom” er bedst. Scenen, hvor Tom Hardy hopper i restaurantens fine hummerbassin for at Venom-fråde noget levende, er i hvert fald så grotesk camp og absurd mærkelig, at den allerede kandiderer til kult.

 

Måske kan “Venom”-konceptet reddes til fremtiden. Udmærkede Harley Quinn var jo også fanget i “Suicide Squad”, men bliver nu frelst fra Deadshot og de andre selvmordskandidater fra DC.

 

Hun får snart nyt outfit, ny instruktør og nye venner i “Birds of Prey”. Det samme kan ske for Venom.

 

Men lige nu og her er “Venom” grim uden at være skræmmende. Sjov, men ikke med vilje.

 

Jeg har mere lyst til et glas vand og en plade kroketter end mere “Venom”.

 

Venom Anmeldelse / Filmz.dk

 


Trailer