X-Men: The New Mutants

InstruktionJosh Boone

MedvirkendeMaisie Williams, Anya Taylor-Joy

Længde94 min

IMDbVis på IMDb

I biografen03/09/2020


Anmeldelse

The New Mutants

3 6

 

Det er en gammel film, selv om den handler om de nyeste mutanter.

 

Josh Boone afsluttede optagelserne til “The New Mutants” for tre år tilbage. Siden er der sket en del.

 

Horror-filmen “It” blev en gigantisk gysersucces, hvilket fik Fox til at skifte mening. Boone skulle gøre “The New Mutants” uhyggelig til en R-rating.

 

Derfor skulle halvdelen af det ungdommelig X-Men-spinoff laves om. Første forsinkelse.

 

Men Boone fik aldrig grønt lys til mere uhygge, hvilket er tydeligt at se på den udgave, der nu får premiere i biograferne – den er ikke uhyggelig.

 

Årsagen til det manglende grønne lys og den næste forsinkelse var Disneys opkøb af Fox, hvilket sendte X-Men-rettighederne videre til MCU-chef Kevin Feige og Marvel Studios.

 

Her var ingen fremtidsplaner for hverken den katastrofale “Dark Phoenix” eller “The New Mutants”.

 

Den tredje forsinkelse skyldes en skurk værre end Dr. Reyes, der her som en anden Nurse Ratched holder de unge mutanter indespærret på en lukket anstalt.

 

Virkelighedens skurk hedder covid-19. Derfor får “The New Mutants” først premiere her tre år efter optagelserne.

 

Og derfor er “The New Mutants”-universet dødt ved ankomst. Marvel har ingen planer om at fortsætte historien om Rahne, Illyana, Sam, Dani og Roberto.

 

Der bliver ellers lagt op til fortsættelse følger for de X-Men-fans, som genkender referencen til Essex Corp., der også blev teaset i “Logan“.

 

I stedet er “The New Mutants” en engangsfornøjelse, hvor fem ukendte mutant-unge forvandler X-Men-universet til en moderne “Breakfast Club”.

 

Det slap den nye “Power Rangers” bedre fra. Her er de fem unge selvhøjtidelige, som kun teenagers kan være det. Og vildt forskellige.

 

Russisk blondine, katolsk LGBT, indestængt indianer, Sam fra sydstaterne og brasilianske Roberto. Der er en til alle (målgruppe-typer).

 

Alle er de teens spillet af folk over 20 år, og de er vildt forskellige og rebelske på den Hollywood-konforme facon. Converse og graffiti. Ungt.

 

Når det så er sagt, så har Josh Boone fået en overraskende sammenhængende film ud af det, som internettet i årevis har kaldt en ‘konspirationsteori’.

 

Det kan jeg afvise. “The New Mutants” findes. Den er her. Med selvmords-tanker og selvsmagende teens, der er udstødt og kæmper med fortiden.

 

Til den øvelse er X-Men-universet udmærket. Selv om det også føles lidt gammeldags.

 

Vi trænger til nogle nyere mutanter.

 

X-Men The New Mutants anmeldelse / Filmz.dk

 


Trailers