Zoolander

InstruktionBen Stiller

MedvirkendeBen Stiller, Owen Wilson, Milla Jovovich, Peter Facinelli, Jon Voight, Will Ferrell, David Duchovny, Christine Taylor (I), Jerry Stiller, Judah Friedlander, Nathan Lee Graham, Alexander Manning, Asio Highsmith, Alexander Skarsgård, Donald Trump

Længde89 min

GenreKomedie, Komedie

IMDbVis på IMDb


Anmeldelse

Zoolander

5 6
Hvad kan man sige om en film som “Zoolander”. Historien er tyndere end nogle af filmens modeller. Humoren er mildt sagt speciel, men netop den specielle humor plus gode skuespillerpræstationer, gør denne film til en ganske seværdig komedie.
Man følger modellen Derek Zoolander (Ben Stiller) i hans gang gennem den hårde og stressende modelverden. Hans kamp mod den evige rival Hansel (Owen Wilson). Desværre er Derek ikke synderligt begavet, så han ender i kløerne på den skrupelløse designer Mr. Mugatu (Will Ferrel). Navnet Mugatu er iøvrigt Ben Stillers “hyldest” til en karakter fra Star Trek. Derek hjernevaskes til at dræbe Malayasias premiereminister. Derek får hjælp af journalisten Matilda, som bliver spillet af Christine Taylor, Ben Stillers kone i virkeligheden. Desuden medvirker Stillers mor og far også i filmen. Det er med andre ord en rigtig “familiefilm”.

Filmen er en slags kloning mellem “Prât-à-Porter” og Austin Powers-filmene (minus numsevittigheder og mini kloner). De mange syrede scener og den lidt anderledes humor, gør at det er en film som man enten elsker eller hader. Instruktøren/forfatteren (Ben Stiller) har holdt filmens spillelængede på en passende størrelse. De 1 time og 25 minutter gør, at filmen aldrig bliver kedelig og ensformig.

Efter min menig kan “Zoolander” sagtens ses flere gange, der er hele tiden nye små detajler som dukker op, når man ser filmen igen. Filmen er spækket med cameos. Folk som David Bowie, Fred Durst og Winona Ryder dukker op i enkelte scener.

Alt i alt en gedigen komedie, dog med en meget tynd handling.
Det er en film om penge, magt, sex og det perfekte look. Dog er hverken Ben Stiller eller Owen Wilson oplagte modelemner, men det er også med til at gøre filmen sjov.

Filmen er dum som en dør, men jeg elsker den!

VideoFilmen er i anamorphic 2.35:1 og billedet er meget flot. Det er skarpt og farverne er knivskarpe. Der er dog enkelte ubetydelige fejl i filmoverførelsen.
AudioLyden er i Dolby Digital 5.1, som gør brug af hele lydbilledet. Scoret og sangene har et tilpast højt niveau, uden at det bliver for dominerende.

Et meget flot gennemarbejdet lydbilledet, for en komedie at være.

Ekstra Materiale

 • Kommentarspor af Ben Stiller og forfatterne Drake Sather & John Hamburg
 • 5 udeladte scener med kommentar af Ben Stiller
 • 5 udvidede scener med kommentar af Ben Stiller
  Fraklip

 • 2 originale sketcher fra VH1/Vogue fashion Awards, 1996/97
 • Reklamespots
 • Fotoalbums
 • Alternativ Afslutningssekvens

  “Speciel Features”: Derek Zoolander vil nok mene at det er hans øjenbryn, men han har måske misforstået noget, fordi DVD`en er rig på ekstra materiale. Især kommentarsporet med Stiller og co. er underholdende og informativt. De fleste af DVD`ens menuer bliver “klogt” indtruduceret af Derek Zoolander. Det er også meget underholdende.

 • “Zoolander” er en herlig film, som også ser godt ud på DVD. Fyldt med masser af ekstra materiale. Lyd og billede er også i den flotte ende. Klart en anbefalingsværdig DVD.


  Trailer

  Der er endnu ingen trailers til denne film

  Kort om filmen

  Derek Zoolander er en glat og selvoptaget model, der er stødt af tronen som verdens mest efterspurgte herremodel – og nu i sin triste tilstand er blevet kidnappet og hjernevasket til at snigmyrde Malaysias præsident! Samtidig skal han også lige have ordnet magtforholdet med den nye modelkomet Hansel, som er blond, langhåret og hot as hell. Det er ikke de mest intelligente bemærkninger, de to hunks får smidt i hovedet på hinanden.