Af: chandler75 | Udgivet: 2011-09-05

Sommeren synger på sidste vers, og snart bliver det nødvendigt at gemme sig fra efterårets regn og blæst i biografens mørke. Filmz præsenterer her en guide til nogle af efterårets største film, så du allerede nu kan planlægge dine biografbesøg.

Klik på de enkelte filmtitler for at se billeder, trailere, nyheder og meget mere om de enkelte film.


Drive
Nicolas Winding Refn har på trods af relativ kort tid i filmbranchen allerede haft en turbulent karriere. Det hele startede med øjeblikkelig succes oven på den første “Pusher” efterfulgt af økonomisk ruin efter den mere eksperimentelle “Fear X”. Med “Bronson” og “Valhalla Rising” fik udlandet for alvor øjnene op for den danske instruktør, og succesen nåede et nyt højdepunkt med Bedste instruktør-prisen i Cannes for “Drive”. Filmen, der følger en stuntkører, som om natten agerer chauffør for den kriminelle underverden, giver den gas i de danske biografer 15. september.

Samme dag næste år
Lone Scherfig fik international succes med “An Education”, der bl.a. var Oscar-nomineret for bedste film, og er nu tilbage med endnu en engelsksproget film – denne gang med Anne Hathaway og Jim Sturgess i hovedrollerne. Filmen følger Dexter og Emma, som første gang mødes til deres dimmisionsfest i 1988 og i løbet af de næste 20 år bliver ved med at rende på hinanden én gang om året – indtil det uundgåelige en dag sker… Dexter skal giftes. Amors pile skydes af på det store lærred 29. september.


Don’t Be Afraid of the Dark
Guillermo del Toro, der tidligere bl.a. har stået bag den dystre “Pans labyrint”, har skrevet og produceret denne fantasy-gyser. Filmen omhandler en ung kvinde (Bailee Madison), der flytter ind hos sin far (Guy Pearce) og hans kæreste (Katie Holmes). Her opdager hun, at de deler hus med djævelske skabninger. Uhyggen spredes 29. september.

Huden jeg bor i
Den spanske instruktør Pedro Almodóvar slår sig efter 20 år igen sammen med Antonio Banderas, som han sidst arbejdede sammen med på “Bind mig, elsk mig!”. I “Huden jeg bor i” spiller Banderas plastikkirurgen Dr. Robert Ledgard, der har været besat af at skabe ny hud til kvinder, efter hans kone døde på grufuld vis i en brand. Ledgard er nu nået til det stadie, hvor han har brug for en prøvekanin… Banderas svinger skalpellen i biograferne 29. september.


Johnny English – Født på ny
Rowan Atkinson vender efter otte år tilbage som den inkompetente agent, han også spillede i “Johnny English” fra 2003, der omsatte for 160 mio. dollars på verdensplan. Denne gang får Englishs overordnede nys om et forestående attentatforsøg mod den kinesiske premiereminister og sender English i aktion igen. Det sker 6. oktober.

De tre musketerer
”En for alle og alle for en…” I denne nye udgave af Alexandre Dumas’ klassiske historie om heltedåd og loyalitet står Paul W. S. Anderson bag kameraet. En Filmz-bruger skrev i den forbindelse for nylig i forummet: ”Rygtet siger, at i filmens endelige opgør må De Tre Måskefire op imod både Predators og Aliens.” Selvom talentet bag kameraet kan forekomme tvivlsomt, burde skuespillerholdet sikre en vis kvalitet: Mads Mikkelsen, Christoph Waltz, Milla Jovovich, Til Schweiger (og Orlando Bloom). Der krydses klinger i biografen 13. oktober.


Paranormal Activity 3
Historiens største blockbuster målt i forhold til produktionsbudget (budget: 15.000 dollars – omsætning: 193 mio. dollars), “Paranormal Activity”, ser ud til at skulle blive en af de talrige udvandede gyser-franchises, som får en ny film produceret hvert år – i hvert fald lige indtil publikum bliver trætte af affæren. “Paranormal Activity 3” tager os tilbage til der, hvor det hele begyndte, og viser os det unge søskende-par Katie og Kristi eksperimentere med det okkulte. Den nye omgang knirkende døre og mystiske lyde kan ses (og høres) fra 20. oktober.

Tintin: Enhjørningens hemmelighed
Steven Spielberg og Peter Jacksons “Tintin”-projekt er blevet mødt med en vis skepsis, og til oktober bliver der mulighed for at se, om Hergés klassiske tegneserie om den unge rapporter, hans hund og svovlende ven er blevet omsat til det store lærred med succes. I “Tintin: Enhjørningens hemmelighed” søger Tintin og co. efter en sunken skat, der i sin tid gik ned med et skib, som tilhørte en af kaptajn Haddocks forfædre. Der splittes bramsejl i biograferne 27. oktober.


Contagion
Efter floppet “Che – Argentineren” (Filmz’ anmelder Søren Ildved kaldte den ”frastødende” og sammenlignede den med propagandafilm som Griffiths “En nations fødsel” og Riefenstahls “Viljens triumf”) forlød det, at Steven Soderbergh skulle have overvejet at droppe filmkarrieren. Alligevel er han at finde bag thrilleren “Contagion”, der følger konsekvenserne af en dødelig luftbåren virus. I rollerne ses bl.a. Matt Damon, Jude Law, Kate Winslet, Gwyneth Paltrow, Laurence Fishburne og Marion Cotillard. Virussen slippes løs 3. november.

Piranha 2
I filmen, der på engelsk har fået den noget mere sex-orienterede titel “Piranha 3DD”, er de glubske piratfisk sultne igen og sætter jagten ind på friskt menneskekød. Christopher Lloyd og Ving Rhames er tilbage (Ving Rhames muligvis i afkortet størrelse, må man formode, hvis man har set den første film), og som et ekstra bonus ses David Hasselhoff i rollen som… David Hasselhoff. Piratfiskene går atter til biddet 17. november.


The Twilight Saga: Breaking Dawn – Del 1
Så er det tid til en ny omgang længselsfuld og identitetssøgende vampyr-romantik. Denne gang skulle der dog være lidt mere saft i sagerne – i hvert fald hvis filmen følger bogens oplæg, der bl.a. indeholder både sex og et hurtigtvoksende foster. Robert Pattinson har tidligere udtalt, at filmen burde være hardcore med nøgenscener, men om vi for alvor får noget bleg emo-hud at se vil vise sig 17. november.

Hvilke af sommerens film ser du mest frem til? Klik på ‘Deltag i debatten’ nedenfor, og diskuter artiklen i forummet. Klik desuden på ‘Kommende’ i topmenuen for at se alle de andre film, der har premiere i de kommende måneder.

Gravatar

#1 Ash 11 år siden

Drive er helt klart efteraarets favorit - men det har den nu vaeret lige siden jeg foerst hoerte om den.
Piranha 3DD glaeder jeg mig ogsaa til. John Gulager virker som den perfekte instruktoer til filmen. Feast trilogien var i hvert en herlig, opfindsom, sjov, uhyggelig(til tider) og ulaekker overraskelse!
Gravatar

#2 Kiksmann 11 år siden

Klart Drive og Huden jeg bor i, på måske listen er Don't be afraid of the dark, Tintin og Contagion.
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/kiksmann
Gravatar

#3 Babo84 11 år siden

Helt sikkert Drive. Og Contagion.
Gravatar

#4 Lehrmann 11 år siden

"Fright Night", "Drive", "50/50".

Alene December bliver en bedre filmmåned.
Gravatar

#5 Hr. Nielsen 11 år siden

Drive og så Tintin. De andre er vist ikke nogen jeg direkte 'glæder' mig til.
I have my principles - And if you don't like them, I have others
Gravatar

#6 IK 11 år siden

Babo84 (3) skrev:
Helt sikkert Drive. Og Contagion.
Gravatar

#7 elwood 11 år siden

Drive, og Tin Tin damm jeg glæder mig til de to.
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#8 enfilmnørd 11 år siden

Lidt kedeligt erterår, efter min mening. Der er ikke noget der fanger mig...

Måske, hvis Tintin får gode anmeldelser
"Guuump! Whats your sole purpose in this army?"
"To do whatever you tell me drill sergeant!"
"God dammit, Gump! You a god damn genius.
Gravatar

#9 Ericmase 11 år siden

Drive - Måske
One Day - Nej
Don't Be Afraid of the Dark - JA DA! :D
La piel que habito - Nej
Johnny English Reborn - Hvorfor ikk? :D
The Three Musketeers - Nej
Paranormal Activity 3 - Ja!
The Adventures of Tintin - FORHELVEDE JA MAN!!!!!!!!
Contagion - Ved ikke
Piranha 3DD - ???
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 - HELL NO!
The Movie Nerd is here...
Gravatar

#10 Porco Rosso 11 år siden

Jeg glæder mig for vildt til Tintin, men har også lidt bange anelser. Jeg tror der er mange der har et ret personligt forhold til historierne via tegneseriens fede univers og humor. Og netop nu hvor de blæser det ud i 3D, kunne jeg godt frygte at lidt af charmen går af det.. vi får se!

Andre film jeg glæder mig til, som ikke var nævnt:

Headhunterne - Det lader til nordmændene har fået fat i den lange ende med den her.
Wer wenn nicht Wir? - Lidt nørdet tema, men jeg tror den bliver god.
Ronal Barbaren - Trods nogle platte trailere, tror jeg godt den kunne gå hen at overraske positivt.
Far til fire tilbage til naturen - Naaaahh just kidding :-D
ID:A Jeg elskede Råzone, og efter The Roommate, kan det kun gå fremad for for Christian E.
I'm 6'3", and maintain a very consistent panda bear shape.

Skriv ny kommentar: