Af: chandler75 | Udgivet: 2010-06-11

Sommeren er over os, og månederne juni, juli og august byder traditionen tro på nogle af de mest hypede film i årets løb. Filmz præsenterer her en guide, så du allerede nu kan planlægge, hvornår du skal søge læ for solens stråler (eller sommerens uungåelige regnbyer) og træde ind i biografmørkets skygge.


Eclipse

I den tredje film i den populære “Twilight”-vampyrfranchise finder Bella sig endnu engang i yderste livsfare, da Seattle rystes af en række brutale mord, og en iskold vampyr fortsætter sin ustoppelige søgen efter hævn. Kristen Stewart, Robert Pattison og Taylor Lautner er tilbage i rollerne, hvor de skiftes til at sende hinanden længselsfulde, blodfattige blikke. Premiere 30. juni. Se filmens trailer.


The Killer Inside Me

Michael Winterbottoms film, der har skabt kontroverser pga. en række ekstremt voldelige og seksuelle scener, følger en sherif i Texas (Casey Affleck) og hans nedadgående spiral fra at være en kedelig og ordinær politibetjent til at blive en ubarmhjertig, sociopatisk morder. Jessica Alba spiller en prostitueret, der indleder et intenst forhold til sheriffen. Premiere 1. juli. Se filmens trailer.


Predators

Franchisen om de udenjordiske krigere er tilbage, denne gang med Robert Rodriguez som producer. I filmen bliver otte mennesker fanget af en gruppe Predators og fragtet til deres hjemplanet, hvor de bliver udstyret med avancerede våben og smidt ned i junglen – kampen om overlevelse er gået i gang. Premiere 8. juli. Se filmens trailer.

Greenberg

Den nyeste film fra Noah Baumbach, der tidligere bl.a. har stået bag de kritikerroste “The Squid and the Whale” og “Margot at the Wedding”. Denne gang har han Ben Stiller i hovedrollen som en mand, der flytter fra New York til Los Angeles for at passe sin brors hus og ellers ikke foretage sig noget andet. Selvom han går gennem sin tilværelse uden de store ambitioner eller mål, begynder hans liv langsomt at få mere farve, efter han møder sin brors assistent. Premiere 8. juli. Se filmens trailer.


Shrek Den Lykkelige

I den fjerde film i den populære animationssaga om den grønne trold og hans brogede venner er Shrek stadig grøn, men han er ikke den trold, han var engang. Borte er den tid, hvor han skræmte ophidsede bønder væk med sit brøl. Nu signerer han høtyve i stedet for. Han har sin elskede Fiona, han har sine troldeunger, og han har et kongerige at passe på. Men han savner, dengang han var en RIGTIG trold. Premiere 8. juli. Se filmens trailer.

A Nightmare on Elm Street

Der var en del usikkerhed om, hvorvidt den nye udgave af “A Nightmare on Elm Street” ville få dansk biografpremiere, men det skulle nu være sikkert, at de danske biografgængere får mulighed for at besøge Freddys morderiske drømmeverden i løbet af sommeren. Jackie Earle Haley spiller denne gang manden med knivkloen. Premiere 15. juli. Se filmens trailer.


Thirst

Filmen, der var den sydkoreanske kandidat til Oscaren for bedste ikke-engelsksprogede film, er instrueret af Chan-wook Park, der fik sit store internationale gennembrud med “Oldboy – Hævnen”. Hovedpersonen i filmen er en præst, som deltager i et lægeligt eksperiment for at finde kuren mod en dødelig sygdom. Tingene går dog ikke som de skal, og det er med døden til følge – indtil præsten vågner op til dåd som vampyr. Premiere 15. juli. Se filmens trailer.

Knight & Day

Tom Cruise og Cameron Diaz, der også kunne ses overfor hinanden i “Vanilla Sky”, har hovedrollerne i denne actionkomedie om en kvinde, der løber ind i den fremmede verdensmand Roy Miller – som viser sig at være mesterspion. Bag kameraet står James Mangold, der senest var aktuel med westernfilmen “3:10 to Yuma”. Premiere 22. juli. Se filmens trailer.


Inception

Forventningerne er store til den nye film fra Christopher Nolan, som senest fik kæmpe succes med “The Dark Knight”. I filmen spiller Leonardo DiCaprio den dygtige tyv Dom Cobb, som er den absolut bedste i den farlige kunst at stjæle værdifulde hemmeligheder fra de inderste dybder af underbevidstheden, hvor sindet er mest sårbart. Cobbs sjældne evne har gjort ham eftertragtet i den nye verden af forretningsspionage, men den har også gjort, at han er på konstant flugt fra loven, hvilket har kostet ham alt, han nogensinde har elsket. Premiere 29. juli. Se filmens trailer.

The Karate Kid

Will Smiths søn, Jaden Smith, har hovedrollen i dette remake af den klassiske 80’er-film, hvor Ralph Macchio lærte at forsvare sig selv med hjælp fra Pat Moritas Mr. Miyagi. I den nye film har Jackie Chan rollen som læremesteren, der denne gang har skiftet navn til Mr. Han. Premiere 5. august. Se filmens trailer.


Centurion

Sværd og sandal-film er igen blevet populære, og det nyeste skud på stammen er Neil Marshalls “Centurion”, der har danske Ulrich Thomsen i en af rollerne. Filmen foregår i år 117 e.Kr. og følger Quintus Dias (Michael Fassbender), som er den eneste overlevende efter et pikter-angreb på et romersk grænsefort. Nu må han marchere mod nord sammen med general Virilus’ (Dominic West) legendariske niende legion med den opgave at udrydde det piktiske folkeslag fra jordens overflade og slagte deres leder, Gorlacon. Premiere 12. august. Se filmens trailer.

The Expendables

Actionbrag for drengerøve i alle aldre. Filmen har Sylvester Stallone, Jason Statham, Dolph Lundgren, Mickey Rourke og Jet Li i rollerne som en gruppe lejesoldater, der skal infiltrere et sydamerikansk land og gøre bugt med dets ubarmhjertige diktator for at frigøre folket. Premiere 12. august. Se filmens trailer.


Luftens sidste mester

M. Night Shyamalan, der ikke har haft stor succes med sine seneste projekter, har denne gang kastet sig over en fantasyfilm baseret på en populær animeret tv-serie. Filmen omhandler de fire nationer Vandstammer, Jordriget, Ildnationen og Lufttempler, der levede sammen i et skæbnefællesskab. Men Ildnationen indledte en brutal krig, og der er nu gået 100 år uden, at stridighederne er blevet afsluttet. Premiere 19. august. Se filmens trailer.

Toy Story 3

I det nyeste kapitel i den succesrige franchise fra Disney og Pixar åbnes legetøjskisten for tredje gang, når den nu langt mere voksne Anders drager af sted mod college, mens hans efterladte legetøj Buzz, Woody og resten af banden må se deres usikre fremtid i møde. Filmen udsendes i 3D. Premiere 26. august. Se filmens trailer.


Hævnen

Susanne Bier, der har publikumssucceser som “Den eneste ene” og “Brødre” bag sig, er tilbage i instruktørstolen med dette drama, der trækker spor fra de trøstesløse flygtningelejre i Afrika til den almindelige halvgrå trummerum i en dansk provinsby. På rollelisten finder man bl.a. Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm og Ditte Gråbøl. Premiere 26. august.

Hvilke af sommerens film ser du mest frem til? Klik på “Deltag i debatten” nedenfor, og diskuter artiklen i forummet.

Gravatar

#1 Silver666 13 år siden

Ser helt klart mest frem til Stallones The Expendables
Gravatar

#2 Skeloboy 13 år siden

Det er slet ikke en dårlig filmsommer...

Tror jeg vil bevæge mig i biffen til The Expandables

Thirst, Inception, The Killer Inside Me ser også ganske gode ud.

Dog glæder jeg mig mest til den 12. juli, hvor Todd Solondz' Life During Wartime kommer ud...kan han lave et 5. hit i streg?
Gravatar

#3 frankdrebin 13 år siden

Expendables, Inception og Knight & Day er nok de film jeg ser mest frem til af de nævnte!
Gravatar

#4 dalle88 13 år siden

Predators bliver fucking epic !
Gravatar

#5 Eat this 13 år siden

Skal helt klart se The Expendables og Predators i biffen.

Resten venter jeg til de kommer på Blu-ray så skal de lejes ;-)
Gravatar

#6 Lord Beef Jerky 13 år siden

The Killer Indside Me er elendig... stay clear!

Greenberg er dog ganske ok, og Thirst er fantastisk!
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#7 Sweetiebellefan 13 år siden

Glæder mig til Expendables, Marmaduke, Pirahna og Cats & Dogs 2.
Twilight Sparkle: "Real friends don't care what your cover is. Friendship is a wondrous and powerful thing.
Gravatar

#8 dyg 13 år siden

De to film jeg glæder mig mest til, er uden tvivl Thirst og Life During Wartime. Som Skelo er jeg også spændt på, hvorvidt Solondz kan levere endnu en super fed film.
"Og hvem vil ikke gerne guffe Klaus Kinski??" - evermind
Gravatar

#9 zamm- 13 år siden

Tror jeg vil ind og se Eclipse... *host host*, mener selvfølgelig at det er den jeg med glæde vil springe over!

Men Inception lyder da virkelig til at love noget. Vampyrfilmen "Thirst" er da værd at foretrække...!

Og så er der jo selvfølgelig drengerøvsaction i verdensklasse: The Expendables
Yo, homie. Is that my briefcase?
Gravatar

#10 kasperfmn 13 år siden

The Expendables er et must-see. Derudover tror jeg at det bliver til Predators, Knight & Day og muligvis Inception.

Skriv ny kommentar: