Af: Mikkel Abel | Udgivet: 2015-03-10

Oscaruddeling nr. 87 blev afholdt den 22. februar, hvor filmbranchen atter kunne hylde årets bedste film og præstationer med den prestigefyldte guldstatuette. Et nyt filmår er begyndt, og 2015 står i sandhed til at blive et fantastisk år.

Her på Filmz kigger vi ind i krystalkuglen og peger på fem mulige kandidater til at vinde en Oscar-statuette, når Oscar-ceremoni nr. 88 løber af stablen i 2016.

5.”Me and Earl and the Dying Girl”

Måske har du ikke hørt om den endnu, men “Me and Earl and the Dying Girl” kunne sagtens gå hen at blive næste års “Whiplash”. Ikke fordi den har noget med trommespil at gøre, men fordi den kan gå hen og blive den lille indieperle, som skiller sig ud blandt klassens store drenge. Ligesom “Whiplash” blev det sidste år, så blev “Me and Earl and the Dying Girl” den helt store vinder på dette års Sundance Film Festival. Filmen har allerede fået ualmindeligt pæne ord med på vejen, og så skader det nok ikke, at historien har en ung filmmager i centrum samt berører et så følsomt emne som cancer.4. “The Danish Girl

“The Danish Girl” er den slags film, som bare skriger ’Giv mig en Oscar!' Den Oscar-vindende instruktør Tom Hooper (“Kongens store tale”) står bag, og nylig Oscar-vinder Eddie Redmayne (“Teorien om alting”) påtager sig hovedrollen som transkønnet. Filmen lever op til de klassiske faktorer, som akademiet elsker: Baseret på virkelige hændelser? Tjek. Fysisk transformation for skuespilleren? Tjek. Sårbart emne? Tjek. “The Danish Girl” lader til at blive en skabelonskåret biopic, som hjertens gerne vil appellere til den gyldne statuette – og det kan sagtens give pote.3. “Star Wars: The Force Awakens

Indrømmet: J.J. Abrams kommende kapitel i “Star Wars”-sagaen kommer nok ikke til at konkurrere om prisen for ‘Bedste Film’, men den har derimod store chancer for at rage til sig i de tekniske kategorier. En tur i rummet er altid veloplagt til visuelle lækkerier, og så er det værd at bemærke, at indtil nu har alle “Star Wars”-filmene modtaget mindst én nominering. Den legendariske komponist John Williams står atter for musikken, og ville det ikke være smukt, hvis han vandt på sin – hold nu fast – nominering nummer halvtreds?2. “The Hateful Eight

Quentin Tarantino er mere end kendt for sine originale, vanvittige fortællinger. “The Hateful Eight” var egentlig blevet skrottet efter et lækket manuskript, men er altså nu tilbage på sporet. Man kan undre sig om, hvorvidt det hele har været et PR-stunt, men det har i hvert fald ikke forværret filmens Oscar-chancer. Tarantinos to seneste film (“Inglorious Basterds”, “Django Unchained”) har klaret sig godt i Oscar-regi, så kan han holde stimen burde tredje gang også være lykkens. Et ‘Bedste Originale Manuskript’ og ‘Bedste Mandlige/Kvindelige Birolle’ burde i hvert fald være inden for rækkevidde, når der er lagt op til morderisk western med blandt andet Bruce Dern, Channing Tatum Jennifer Jason Leigh, Tim Roth, Michael Madsen, Samuel L. Jackson og Kurt Russell på rollelisten.1. “The Revenant

“The Revenant” burde være så godt som sikker på nogle nomineringer med et hold af branchens stærkeste folk bag sig. Instruktør Alejandro González Iñárritu, som dominerede dette års prisuddelinger med “Birdman”, har endnu ikke lavet en spillefilm, som ikke har fået en Oscar-nominering. Foruden dette har Iñárritu igen allieret sig med mesterfotografen, Emmanuel Lubezki, som har vundet i kategorien ‘Bedste fotografering’ de seneste to år, så der må forventes gudesmukke billeder. Sidst, men ikke mindst, så har Leonardo DiCaprio hovedrollen som hævngerrig jæger. Trods sine fem tidligere nomineringer har DiCaprio endnu ikke vundet Oscarstatuetten, men måske hans tid er kommet?


Gravatar

#1 Lurendrejer 5 år siden

Der har på det sidste været rigtig mange kedelige, uinteressante og enkelte direkte dumme artikler på Filmz. Tak for en, for en gangs skyld, god og interessant artikel. Havde ikke tidligere hørt om "Me and Earl and the Dying Girl", den ser spændende ud - ser frem til den!
"Hey, sewer rat may taste like pumpkin pie, but I'd never know 'cause I wouldn't eat the filthy motherfucker. Pigs sleep and root in shit. That's a filthy animal. I ain't eatin' nothing that ain't got sense enough to disregard its own feces."
Gravatar

#2 Mikkel Abel 5 år siden

#1 Tak skal du have. "Me and Earl.." er uden tvivl det største wildcard på listen og kunne sagtens have givet pladsen til et mere sikkert kort. For eksempelvis Steven Spielbergs kommende koldkrigsfilm eller Jake Gyllenhaals kommede boksefilm "Southpaw". Jeg mener dog bestemt "Me and Earl.." har en chance som det lille indiehåb, den skal bare lige have sin premiere i biograferne, som kommer henover sommeren. :)
I saved Latin. What did you ever do?

Skriv ny kommentar: