Af: Morten Vejlgaard Just | Udgivet: 2013-11-28

December står for døren med sne, gløgg og biografture – naturligvis! Her på Filmz glæder vi os allerede til et spækket julefilmprogram. Her er de fem biograffilm, vi ser særligt frem til i december. Du kan tjekke yderligere info om filmene ved at klikke på titlerne.

5. “Oldboy (2013)

Det er snart 10 år siden, at Chan-wook Parks koreanske kultklassiker “Oldboy – hævnen” viste, at hævn måske slet ikke er så sød en størrelse, når alt kommer til alt. Men hvor vi i Danmark elsker undertekster, så magter de det ikke over there i USA. Derfor er tiden nu åbenbart blevet moden til et amerikanske remake med Spike Lee i spidsen og Josh Brolin som manden, der søger hævn. Han spiller Joe Doucett, der jagten den eller dem, der har været årsag til hans uretmæssige isolation, og ikke mindst forklaringen på, hvorfor det skete. Sjældent en genindspilning går rigtig godt, men den her glæder vi os til.



4. “Prisoners

En film, der kommer med meget lidt buzz til de danske biografer, men som kan vise sig at være månedens overraskelse. Instruktøren er mere eller mindre ukendt, men holdet, han har fået samlet, giver – sammen med en lækkert mørk trailer – løfter om en thriller á la “Zodiac”. Jake Gyllenhaal, Hugh Jackman, Paul Dano og Melissa Leo er hver især nok til at gøre en film seværdig. Sammen? Ja, vi glæder os til en fængslende omgang opklaring fra de mørkeste kroge i USA.



3. “Adéles liv – Kapitel 1 & 2

Lange lesbiske sexscener var de beskrivelser af den her franske Guldpalme-vinder, som gik igen fra alle udsendte journalister på årets Cannes Film Festival. Nu kommer den endelig til Danmark! En førsteplads på den største filmfestival i verden er altid et kig værd, hvis man er frisk på noget andet end det sædvanlige. Hvis du normalt ikke er til lange franske film, så er det måske alligevel i år, du skal kaste dig. For meldingerne fra det franske fortalte også om en ret ligetil film, som i bund og grund bare fortæller en stærk og sød historie om en pige, der bakser med at blive voksen.



2. “Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark

Lad os være ærlige: første film i den nye Tolkien-trilogi var ikke helt den fantasy-flødeskumskage, vi alle havde drømt om. Og så var det nok både fødslen og begravelsen af den nye billedteknologi High frame rate også kaldet HFR. Det så skidt ud! Vi giver dog den næste hobbit i rækken en ny chance. Dragen Smaug ser frygtindgydende ud i traileren, og så er der bare noget med en del danskere, december og så Peter Jacksons hobbitter. Den første film i “Ringenes herre”-trilogien er stadig den næstmest sete film i de danske biografer – nogensinde. Kun overgået af det der synkende skib med Leo og Kate om bord.



1. “Nymphomaniac

Du enten elsker ham, hader ham eller elsker at hade ham. Alle har en mening om Lars von Trier og hans film. Fra kridtstreger på gulvet i “Dogville” til afskårne kvindelige kønsdele i “Antichrist”, så har Trier aldrig været bleg for at forarge og udfordre med sine film. Alene titlen på hans nye film – “den sexafhængige” på dansk – er nok til både at frygte og glæde sig til en film, der allerede har været talk of town i et halvt år pga. en velsmurt PR-kampagne samt Zentropa-direktør Peter Aalbæk Jensens bilagsroderier. Lige meget hvad, så topper den Filmz-toppens forventningsliste til december.

God biograftur!

Gravatar

#1 palooka 10 år siden

Oldboy ser mildest talt skidt ud udfra traileren, og modtagelsen i US har ikke ligefrem ændret på de tanker. De andre ser jeg dog vældig meget frem til!
Gravatar

#2 Slettet Bruger [2269619009] 10 år siden

"Adéles liv – Kapitel 1 & 2" ser jeg ret meget frem til, jeg overvejer dog lidt at vente på en udgivelse til hjemmemarkedet.
Gravatar

#3 SublimeKen 10 år siden

Prisoners er rigtig god, den kan i godt glæde jer til. Dog er Gyllenhaal's blinken lidt forstyrrende engang imellem og filmen trækker tiden lidt for langt ud, men bortset fra de to eneste kritik punkter jeg har til denne film er den rigtig fin. Den formår at balancere Drama og Thriller rigtig godt. Jackmans og Gyllenhaal's skuespil er sublimt (Som altid har jeg lyst til at sige) bortset fra måske lige Gyllenhaal's irriterende blinken.

Glæder mig selv til Nymphomaniac's og en smule til Hobitten 2, men ellers synes jeg December ser ret så uinteressant ud.
Gravatar

#4 elwood 10 år siden

Prisoners er ganske fin, jake gyllenhall, er især go. Historien starte godt ud men hen mod slutningen falder den lidt.

Synes klart best om starten.
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#5 Batsy 10 år siden

http://imgur.com/gallery/Zk7rPxQ lidt mere om Oldboy remaket, ikke blot at han laver et remake af en film som er hyldet men også "låner" et art work fra en anden, og ikke giver ham noget som helst credit.

http://juanluisgarcia.com/dear-spike-lee/
"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".



Gravatar

#6 JannikAnd 10 år siden

Bruno (2) skrev:
"Adéles liv – Kapitel 1 & 2" ser jeg ret meget frem til, jeg overvejer dog lidt at vente på en udgivelse til hjemmemarkedet.
Hvis du har en kodefri afspiller, udsender Criterion den til februar. Eller... det gør de jo sådan set ligegyldig, om du ejer en eller ej.
Gravatar

#7 Slettet Bruger [2269619009] 10 år siden

JannikAnd (6) skrev:
Hvis du har en kodefri afspiller, udsender Criterion den til februar. Eller... det gør de jo sådan set ligegyldig, om du ejer en eller ej.


Kun dvd, men de udsender vel stadig dvd'er, går jeg ud fra. :)
Gravatar

#8 Ispep 10 år siden

Prisoners har jeg set. Resten vil jeg også gerne se, selvom Oldboy nok ikke står øverst, men jeg får den alligevel set, for ligesom at kunne sammenligne med originalen.
Gravatar

#9 JannikAnd 10 år siden

Bruno (7) skrev:
Kun dvd, men de udsender vel stadig dvd'er, går jeg ud fra. :)
Jep! :) Faktisk er de i høj grad gået over til dual format, således at nye udgivelser indeholder begge formater. Det er dog ikke tilfældet med denne. Til gengæld er den ikke så dyr som mange af deres øvrige udgivelser.
Gravatar

#10 Slettet Bruger [2269619009] 10 år siden

JannikAnd (9) skrev:
Jep! :) Faktisk er de i høj grad gået over til dual format, således at nye udgivelser indeholder begge formater. Det er dog ikke tilfældet med denne. Til gengæld er den ikke så dyr som mange af deres øvrige udgivelser.


Aight, det er jo herligt, så kan det være, at jeg napper en Criterion for en gangs skyld. :)

Skriv ny kommentar: