Af: Benway | Udgivet: 2010-02-24

[Nedenstående interview indeholder en spoiler omhandlende en af filmens cameo-roller].

Menneskeædende væsner og eksploderende hoveder er ikke ligefrem de mest almindelige ingredienser i komedier, men de er ikke desto mere en del af den humor, som den uforskammet sjove “Zombieland” bygger sit lune på. Filmen, der netop er udkommet på dvd og Blu-ray, er det anarkistiske hjertebarn af manuskriptforfatterne Rhett Reese og Paul Wernick, og med den uventede succes og en omsætning på over 100 mio. dollars på verdensplan har de opnået at lave den mest indbringende zombie-film nogensinde.

Filmen, der udspiller sig i en zombieinficeret fremtid og følger en lille gruppe overlevende, var ellers oprindeligt tiltænkt som tv-serie, men eftersom ingen lod til at bide på krogen – hvilket måske ikke er så underligt, når man tager handlingen i betragtning – blev den i stedet til en spillefilm.

Filmz har haft lejlighed til at tale med de to forfattere, som på telefonen fra Los Angeles fortæller om overgangen fra fiks ide til Hollywood-basker, Bill Murrays lille, men særdeles mindeværdige rolle og den kommende “Deadpool”, der er en spin-off af “X-Men Origins: Wolverine”.

Hvor meget betød det for projektet, at I gik fra en tv-serie til en film?

Wernick: “Ikke så meget, som man skulle tro. Nogle ting blev lavet om, men selve tonen og figurerne er i bund og grund de samme. De første 45 minutter af filmen er omtrent den første time af pilot-afsnittet – i hvert fald i manuskriptet. Så overgangen fra tv-skærmen til det store lærred var egentlig ret gnidningsløs.”

Resse: “Tingene blev en del mere blodige, da det blev en film.”

Wernick: “Ja, og vi kunne bande. Det var bestemt en af frynsegoderne ved at blive til film.”

Hvordan var det så at se tingene komme til live?

Resse: “Det var fantastisk, og en af de andre ting, der ændrede sig ved, at det blev til en film, var, at man pludselig havde adgang til Woody Harrelson og Bill Murray. Vi havde pludselig tre Oscar-nominerede skuespillere i vores lille zombiefilm – det var helt vanvittigt. Den slags er aldrig sket før og ville ikke være sket, hvis det havde været på fjernsynet, så at se ideen bragt til lærredet med det niveau, det budget og disse skuespillere af så høj kvalitet var et rent mirakel.”

Wernick: “Havde du sagt til os for fem år siden, da vi arbejdede på tv-serien, at vi skulle komme til at tale over telefonen med en journalist fra Danmark om vores film med Oscar-nominerende skuespillere, havde vi smækket dig en og sendt dig ind på dit værelse. At se det hele komme til live og opleve, at det er blevet modtaget så godt… Vi kunne ikke være mere begejstrede.”

Var I fans af zombiegenren?

Wernick: “Vi bragte hvert vores perspektiv til zombiegenren. Rhett var en meget større fan af de tidligere film end jeg. Jeg var ikke en fan udover altså af ‘Zombieland’ og ‘Shaun of the Dead’, som jeg synes er fantastisk. Vi ønskede at fortælle historien om en familie i en postapokalyptisk verden, og zombierne gav os den nødvendige trussel. For mig var det grundlæggende en historie om en dysfunktionel familie.”

En ting i filmen, som mange har moret sig gevaldigt over, er Bill Murrays lille rolle, hvor han laver en slags selvparodi. Var han oprindeligt i filmmanuskriptet?

Resse: “Nej, vi skrev først rollen til Patrick Swayze, men han blev desværre syg, og vi fik aldrig chancen for at give ham manuskriptet. Så vi blev nødt til at skrive rollen om og endte med at skrive rollen om ca. ti gange til forskellige skuespillere. Vi skrev en til Sylvester Stallone, Matthew McConaughey, Joe Pesci og Mark Hamill fra ‘Star Wars’. Vi prøvede hårdt at overtale adskillige amerikanske skuespillere samt belgiske Jean-Claude Van Damme. Alle sagde nej af forskellige årsager. Vi var to dage væk fra at skulle optage scenen, og Paul spurgte Woody Harrelson: ‘Er der nogen du kender, der måske vil være med’, og han svarede ‘Jo, vi kunne jo prøve Bill Murray,’ og vi svarede straks ‘Ja!!’. Vi skrev manuskriptet om til ham, og to dage senere stod han på settet. Det var helt utroligt.”

Han må ellers være særdeles vanskelig at få med?

Wernick: “Ja, han er omtrent den sværeste mand i Hollywood at få fat i. Han har hverken en agent eller manager. Han har en telefonsvarer, man efterlader beskeder på, og så ringer han enten tilbage til dig eller ej. Vi havde aldrig skrevet et udkast til ham, for vi regnede ikke med, at der var en jordisk chance for, at vi kunne få ham med.

Så elskede han ovenikøbet manuskriptet og rollen, og han var også villig til at lave sjov med sig selv, hvilket mange Hollywood-skuespillere ikke er. Vi havde talt med 10-15 skuespillere, der af den ene eller anden årsag ikke rigtig forstod humoren. At se dette komiske ikon gøre det var måske en af vores allerstørste oplevelser med filmen.”

Der er en ting, jeg bliver nødt til at spørge om: Bill Murray bliver i filmen spurgt, om der er noget, han fortryder, og han svarer “Garfield, måske.” Skrev I det, eller var det noget, han selv tilføjede?

Resse: “Det var Bill, der fandt på det. Vi ville aldrig have turde at gøre grin med ham på den måde. Han improviserede mange forskellige replikker i den scene, som bare blev sjovere og sjovere efter hvert optagelse, og da han så sagde ‘Garfield,’ eksploderede filmcrewet i latter.”

Hovedpersonen Columbus har nogle regler, som bliver hans måde at overleve på i den ugæstfri verden, og som anvendes meget prominent i filmen. Hvor kommer ideen til dem fra?

Resse: “Det kom faktisk fra en ting, vi har i Amerika, der hedder safety town. Det er et sted, hvor man kan tage sine børn hen for at lære dem de regler, der ville sikre dem i hverdagen. For eksempel ‘Kig til begge sider, inden du går over gaden.’ Min kusine tog derhen med sine børn, og da hun fortalte om oplevelsen, blev jeg klar over, at jeg var praktisk talt vokset op i ‘safety town’, eftersom min far lærte os så afsindig mange regler om, hvordan vi burde opføre os for at klare os igennem livets gang. Det faldt mig ind, at det kunne være sjovt, hvis tilsvarende regler kunne anvendes i den postapokalyptiske verden, og det var også en måde at lave skæg med zombiefilmenes genrekonventioner.”

Jeg kan forstå, at I arbejder på tegneseriefilmatiseringen af “Deadpool” lige nu?

Wernick: “Vi er lige ved at skulle i gang. Vi er meget spændt på det. Er ‘Deadpool’ populær i Europa?”

Tja… han kendes nok mest af faste superheltetegneserielæsere.

Resse: “Han er sådan en sjov, rebelsk figur. Vi har virkelig hans stemme i hovederne lige nu, og Ryan Reynolds vil spille rollen, som han allerede startede på i ‘X-Men Origins: Wolverine’. Vi glæder os meget til arbejde på den samt på ‘Zombieland 2′.”

Det var faktisk mit næste spørgsmål. “Zombieland 2” er under udarbejdelse?

Wernick: “Ja, vi har lige været til møde om den i dag med Ruben Fleischer (instruktøren, red.) og Gavin Polone, vores producer, og forhåbentlig kan vi hitte på en historie, som alle bliver begejstrede over. At både producerne, instruktøren og skuespillerne længes efter at komme i gang med fortsættelsen er et godt billede på, hvilken fantastisk oplevelse det var for alle at lave den første film.”

Læs Filmz’ anmeldelse af “Zombieland” på Blu-ray
.

Gravatar

#1 corleone82 13 år siden

Et eller andet andet kan man vel argumentere for at Resident Evil også er en zombiefilm..... og den har da indspillet mere.. men godt interview
Gravatar

#2 Silver666 13 år siden

Helt utrolig
.Da Zombieland virkelig var ringe,
hverken sjov eller uhyggelig
bare kedelig og lam.
Gravatar

#3 Geekalot 13 år siden

haha ok ? Finder den film her helt genial :)
Gravatar

#4 Jach 13 år siden

#1 Mener også Resident Evil er en zombie film og synes også de er gode (dog for meget action i Apocalypse)

#2 Uhyggelig, nej. Sjov, ja og den har et meget unikt tag på zombie genren da den er seriøs men prøver ikke at få dig skræmt men i stedet få dig til at grine og så har den action og spænding men ikke meget og den er ikke latterlig som Shaun of The Dead.

#3 Helt enig :)
"Game over man, game over"
"Stop screwing around"
-Hudson from ALIENS
Gravatar

#5 mpederse 13 år siden

Godt lille interview
Gravatar

#6 Collateral 13 år siden

Super fint og interessant interview! Herligt.
"You can't please everybody. In fact sometimes I don't please anybody" - Oliver Stone

Skriv ny kommentar: