Af: MMB | Udgivet: 2014-03-02

Årets Oscar-felt

I nat er vi klogere. Eller måske i morgen – alt efter temperament. Den røde løber skal slides og takketalerne skal holdes lige om lidt til verdens største filmprisfest. Og sikke et mangfoldigt år, der repræsenteres til årets show. For i årets Oscar-felt er der film i alle afstøbninger. Tag “Gravity” og “Nebraska”. De kunne ikke være mere forskellige. Hvor den ene er en ambitiøs blockbuster i verdensrummet, så er den anden en lille, sort-hvid roadtrip-film. I årets Oscar-felt er der både feel-good film i form af “Philomena” og rigtig feel-bad med “12 Years a Slave”. Ja, årets Oscar-nominerede film har alt lige fra en excentrisk Wall Street-børshaj til en enspænder, der bliver forelsket i sit styresystem.Hvem får jeg at se på scenen?

Når den 86. Oscar-uddeling løber af stablen på søndag vil det ikke blive et gensyn med sidste års vært, Seth MacFarlane. I stedet vil Ellen DeGeneres, der også var vært for Oscar-uddelingen tilbage i 2007, styre begivenhedernes gang. Her kommer hun til at dele scenen med en lang række superstjerner, der i løbet af aftenen skal uddele de gyldne statuetter. Blandt de mest prominente navne kan Brad Pitt, Jennifer Lawrence, Daniel Day-Lewis, Angelina Jolie, Robert De Niro, Anne Hathaway og Sidney Poltier nævnes. Listen bliver bare ved og ved. Også de fem nominerede i kategorien ‘Bedste sang’ vil indtage scenen i løbet af aftenen. Men det er ikke kun nominerede musikere som Pharrell Williams og U2, vi får fornøjelsen af at lytte til. Også Bette Midler og Pink vil optræde i løbet af aftenen. Men hvad de vil optræde med, er en overraskelse.

Vinderne af årets æres-Oscars er derimod ikke en overraskelse. For årets æres-Oscars blev nemlig allerede uddelt i december. Her valgte akademiet at hædre komikeren Steve Martin, skuespilleren Angela Lansbury, kostumedesigneren Piero Tosi samt Angelina Jolie for sit humanitære arbejde. Til gengæld vil Oscar-showet dedikere en del af showet til at hædre ”The Wizard of Oz”, som har 75 års jubilæum i år. I den anledning vil Liza Minelli, Lorna Luft og Joey Luft, være til stede. De er alle tre børn til filmens hovedrolleindehaver Judy Garland, der med “Over the Rainbow” blev en musicalstjerne. Ja, musicalhelt fristes jeg næsten til at sige. For årets overordnede tema ved Oscar-uddelingen er nemlig ‘filmhelte’. Og det er helte i alle afskygninger. Lige fra actionhelte og superhelte til litterære helte og helte fra det virkelige liv.Hvor kan jeg se showet?

Årets Oscar-uddeling bliver vist på TV 2 søndag med optakt allerede fra klokken 23.05. Her vil Go’ Morgen Danmark-værterne Katrine Hertz Mortensen og Mikkel Kryger være klar til at byde gæster velkommen i studiet. Det filmtekniske vil Go’ Morgen Danmarks anmelder Ann Lind Andersen og filmmanuskripforfatter Søren Frellesen tage sig af, imens modeekspert Uffe Buchard og designer Jesper Høvring vil være klar til at kommentere stjernerne på den røde løber. Desuden vil Jesper Steinmetz fra TV 2 Nyhederne og Stéphanie Surrugue fra Kulturen på NEWS være med direkte fra Hollywood. Oscar-uddelingen, der begynder kl. 02.25, kan desuden ses i en lang række af landets biografer. God fornøjelse!

Gravatar

#1 Outbound Sith 7 år siden

Hvis man synes, at TV2s Oscar-værter bliver lidt belastende undervejs (det plejer de), så er der et alternativ: http://www.filmnoerden.dk/2014/03/lyt-til-podcast-...
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#2 Morpheus 7 år siden

Skal helt sikkert se det.

Aftenen starter klokken 17:00, hvor vi skal se BIF slå Randers, derefter æder vi pulled pork til vi ikke kan stå op og skal så se 12 Years A Slave og Dallas Buyers Club. Så er vi vist ved at være tæt på selve uddelingen.
Gravatar

#3 RaGa_MuFFiN 7 år siden

Nøj, hvor ville jeg ønske, at jeg ikke skulle arbejde imorgen tidlig!!

Jeg plejer altid at se det. Men denne gang kunne det desværre ikke lade sig gøre, at få en fridag! Øv!
Gravatar

#4 wiseguy 7 år siden

Traditionen tro ska det bare ses Live! Men jeg ka heller ikke holde fri i morgen, har desværre 3 møder i kalenderen :-( Så det bliver hårdt for maven med alle de koffeinholdige drikke, jeg ska bunde i morgen! Har stadig ikke lært at drikke kaffe!!
Just because the fucker's got a library card doesn't make him Yoda!
Gravatar

#5 MoH 7 år siden

Skal som altid se det i Biocity i Odense med et par venner.
Gravatar

#6 MOVIE1000 7 år siden

Jeg tager også til Odense med min mor, overrasket over hun ville med, tror dog at hun falder i søvn 10-15 gange. :P
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#7 MoH 7 år siden

Så det også en gang med en ven som faldt i søvn hver halve time :b
Gravatar

#8 MOVIE1000 7 år siden

MoH (7) skrev:
Så det også en gang med en ven som faldt i søvn hver halve time :b


Håber dog på at kaffen kan holde hende i live :D
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#9 Mikkel Abel 7 år siden

Tror det bliver i år jeg for første gang tager showet live. :)
I saved Latin. What did you ever do?
Gravatar

#10 Kruse 7 år siden

Jeg har set showet live de sidste tre år, men denne gang bliver det desværre ikke muligt, da jeg har lidt for vigtige arbejdsopgaver i morgen i forbindelse med min praktik.
"Dave, this conversation can serve no purpose anymore. Goodbye."

Skriv ny kommentar: