Filmz-afstemning

Stemmer i alt: 233

Bedste MCU-skurk?

 • Loki
  49%
 • Red Skull
  10%
 • En anden
  7%
 • Ultron
  7%
 • Hela
  6%
 • Erik Killmonger
  6%
 • Helmut Zemo
  4%
 • Vulture
  4%
 • Alexander Pierce
  3%
 • Nebula
  2%
 • The Mandarin
  2%
 • Ego
  0%

Den bedste mand

Originaltitel: Den bedste mand
Instruktion: Mikkel Serup
Medvirkende: Mikkel Boe Følsgaard, Lene Maria Christensen, Søren Malling, Arnold Oceng
Produktionsår: 2017
Længde: 98 min.
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Genre:
Drama
Links: IMDb
Censur: 11 år
I biografen: 15/06-2017
Bio-distributør: Nordisk Film

Dato: 14. June 2017   Af: Morten Vejlgaard Just (Morten Vejlgaard Just) - Skriv din mening i forummet

Den bedste kone

Hun er altid konen. Det var hun for landstræner Richard Møller Nielsen i "Sommeren '92" og igen for selv samme Ulrich Thomsens dræber fra Nibe. Nu er Lene Maria Christensen tilbage i Nordjylland som kone for den danske Rocky; bokse-legenden Jørgen 'Gamle' Hansen. Men det her ægteskab er anderledes. "Den bedste mand" er nemlig udstyret med den bedste kone – vil du giftes, Lene Maria?


Foto: Nordisk Film


På mange måder er rollen ellers den samme, som da hun spillede Jonna for sin Richard, der med dejlig nostalgi vandt EM i fodbold dengang for 25 år siden. Nu skal vi sådan cirka 15 år længere tilbage i tiden, hvor Lene Maria er blevet til Hanne for sin Jørgen. Igen støtter hun loyalt og charmerende bestemt sin mand med den sportslige drøm om at vinde titlen, selv om ingen andre tror på ham. Men rollen er vokset. Fra passiv støtte til decideret dominerende frontfigur for familien Hansen i det gulbrune parcelhus i 1970'ernes Aalborg.

For hun støtter ikke bare Jørgen i boksekampen. Nej, hun kæmper den største kamp, når banken vil overtage huset, eller når Jørgen skal have en opsang ved ringside. For ikke at tale om kontraktforhandlingerne med promotor Mogens Palle, der klares med telefonen i den ene hånd og håndmikseren i den anden, der pisker kagecremen. Hun er skøn matriark, som selv Søren Mallings mafia-promotor må bøje sig for. Og han er næsten lige så skøn, når han i den anden ende af røret fra træningslokalets kontor med kødpålæg på madpakken forsøger at forhandle titelkampen hjem. Det er Jørgens sidste chance – Dave 'Boy' Green er 10 år yngre og Europamester. Han er Apollo Creed for Gamle Hansen.


Foto: Nordisk Film


Men hvad så med ham, manden? Ham spiller Mikkel Boe Følsgaard med boksetud lige så lunt, som "Den bedste mand" ender med at være. Han har nemlig tør, nordjysk humor, som da han skam forsikrer om, at han aldrig har tabt en boksekamp. Næ, men han er sluttet på andenpladsen et par gange. Så hvorfor fortsætter han med at bokse? Lige siden "Rocky" har boksefilm altid handlet om en konkret og en abstrakt kamp. Den i ringen og den i det indre. Jørgen bokser, fordi han er bokser, siger han. Men flere flashbacks fortæller også en historie om en dreng, der blev knockoutet af en voldelig far. Mindet om ham er en større modstander end den overlegne Dave 'Boy' Green, der tager sejren for givet.

På den måde opleves "Den bedste mand" som en lun udgave af "Rocky" i letvægt. Jørgen montage-løber også med sin hund – præcis som idolet Rocky – langs havnen ved værftet, hvor han svejser til boliglånet. Arbejder-portrættet af Aalborg er skrabet, men troværdigt, når 'Gamle' træner op i fortidens Danmark. Den fortid, der også bliver udfordret af de nye tider. Fremmed(arbejder)bokseren fra Uganda, Ayub Kalule, der varsler fremtiden, imens han prikker til danske Hansen og hyggeracismens vitser om kokosnødder ledsaget af abelyde.


Foto: Nordisk Film


Vurdering: Den bedste mand

På den måde kommer "Den bedste mand" omkring lidt af det hele. Fortid og fremtid. Farmand og de fremmede. Den bedste mand i ringen – og den bedste ægtemand derhjemme. Ham, der er så heldig at have Hanne Hansen ved sin side. Det er hendes film. Sig nu ja, Lene Maria.Din vurdering:

Samlet brugervurdering:

Der skal minimum være 5 brugerstemmer før resultatet bliver vist.