Fast & Furious 8

InstruktionF. Gary Gray

MedvirkendeVin Diesel, Jordana Brewster, Dwayne Johnson, Jason Statham, Charlize Theron, Kurt Russell, Scott Eastwood, Lucas Black, Michelle Rodriguez, Helen Mirren, Elsa Pataky, Tyrese Gibson, Ludacris

Længde136 min

GenreAction, Thriller, Krimi

IMDbVis på IMDb

I biografen13/04/2017


Anmeldelse

Fast & Furious 8

3 6
Selvkørende biler

Jeg er enig med Vin Diesel. Det handler ikke om, hvad du har under hjelmen, men derimod om, hvem du har bag rattet. I den forstand er F. Gary Gray en dårligere chauffør end instruktør-forgængeren, James Wan. For selv om ‘FF’-filmene på alle måder efterhånden virker selvkørende på automatpilot, så er det bare ikke alle, der kan styre den her slags heste- og machokræfter.

For “Fast & Furious”-franchisen fortsætter sit spor som en James Bond-film på fire hjul. Dom og de andre er regulært superhelte i biler. De var Marvel-kække, før “The Avengers” var det. Som 007 skal de hele verden rundt; fra Cuba til Berlin, New York til Rusland. På jagt efter en skurk, der heldigt nok også er glad for biler. Atombombe-koder stjæles af en ond blondine, der terror-hacker en hel hær af biler, som dog ikke forfølger tidens etiske debat om ansvaret for den selvkørende bil. Den slags har Vin Diesel & Co. ikke tid til. Fart på!

I stedet er det hele igen et påskud for at udføre “Mission: Impossible”-stunts… I biler. Manuskriptets undskyldning er denne gang, at Dom er blevet truet til at blive modkørende bilist. Han er tvunget til at hjælpe den sexede blondine-skurk med en rutine-plan om atomvåben og 3. verdenskrig. Hun er kun en hvid kat fra at være Blofelds datter. Og hun stunt-tvinger nu Dwayne Johnson, Jason Statham og de andre hurtige til at køre fra en atomubåd på det russiske ishav i en scene, der bliver mere CGI-plastisk, end da Wan smed bilheltene ud med motor og faldskærm i den bedre 7’er.

“Fast & Furious 8” er tværtimod bedst, når den søger tilbage til begyndelsen. Gaderæs, mand mod mand, bil mod bil. Sådan er det i åbningen, hvor Dom besøger sin fætter i et farverigt eksotisk Cuba med masser af bagdele i short shorts. Med hjælp fra en Capitalistisk Coca Cola bakker Dom sin brændende bil først i mål i en scene, der indkoger det meste og bedste ved “Fast”-franchisen. Babes og biler. Først i mål og så den her selvhøjtidelige respect, som senest og potent ærede Paul Walker. Her nægter Dom at tage sin gevinst, de cubanske bilnøgler. Amerikaneren er ikke kommet til Cuba for at tage, men for ligeværdigt at konkurrere, imens tørsten slukkes med en Cola. USA er ankommet – et gademaleri med Che må nu nøjes med at se på.

Derfra har de mange film om mænd og kvinder i biler bare udvidet sig. Bedst personificeret ved Dwayne Johnsons deforme tattoo-krop, der også udvider sig fra film til film som en anden muskelhund. Det samme gør castet. Helen Mirren er overraskende gangsta-mor, imens Scott Eastwood er ny mellemleder for heltene. Det er efterhånden for meget og for tungt som det kors, Dom bærer om halsen, imens han højstemt siger ting om fate og family, som kun en provins-rocker sådan for alvor kan tage som alvor.

Det er ikke blevet lettere at håndtere den pumpede “Fast & Furious”-serie. Den her superhelte-franchises Infinity Stones; en kampvogn med V8-motor og en skurkebil med 3000 heste, er for macho for F. Gary Gray bag rattet. Men det betyder næppe så meget. Vin Diesel og de andre er selvkørende, gearskift efter gearskift.


Trailer

Kort om filmen

Dominic Toretto, hans elskede Letty og hele slænget er endelig på sikker grund på den rigtige side af loven, da Dom uden nogen forklaring pludselig viser sig om en forræder og blandt andet er årsag til, at agent Hobbs bliver fanget i en kompromitterende situation og ender i fængsel.
Men Dom er blevet forført af den hensynsløse og frygteligt tillokkende Cipher, der får ham til at vende den familie ryggen, som han selv har skabt. Letty er imidlertid ikke den, der giver slip, så hun kalder vennerne – Roman, Tej, Ramsey og Elena – sammen, og med hjælp fra den uberegnelige regeringsagent ’Mr. Nobody’ forsøger hun at redde trådene ud. I sin ottende ombæring tager Fast-serien hul på en afsluttende trilogi om, hvordan det skal gå de lovløse racerkørere.”Fast & Furious 8″ følger handlingen – med speederen i bund – fra Havanas hårnålesving, over menneske- og bilmylderet i New York og til den frosne tundra ved Barentshavet.