Af: Daniel Hartvig Nielsen | Udgivet: 2015-01-04

2’ere, 3’ere, 4ere, 5’ere… Der er gået mode i at lave fortsættelser, eller også er der bare penge i skidtet. Bølgen af blockbusterfranchises har vokset sig stor siden 1970erne, hvor unge instruktører som Steven Spielberg og George Lucas indledte en helt nye æra i amerikansk mainstreamfilm. Og det er da også franchises skabt af netop de to nævnte instruktører, som lever videre i 2015. Her er de fem mest ventede franchisefortsættelser i 2015:

5. “The Avengers: Age of Ultron

Superheltefilmen lever i bedste velgående i disse år. Denne toer følger i de forventningsfulde fodspor på den både kritikerroste og populære “The Avengers” fra 2012. Det er svært ikke at glæde sig til en film fyldt med Marvels bedste superhelte; Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye, Black Widow og Iron Man. Og det er også svært at se, hvordan helteensemblet, der endnu en gang skal redde verden, skulle floppe. Tilmed er to yderligere Avengers-film allerede annonceret med forventet premiere i 2018 og 2019. Marvel har de senere år stået for flere af de største og bedste blockbustere – og Avengers 2 bliver formentlig ingen undtagelse.4. “Jurassic World

Den fjerde film i Steven Spielbergs dinosaurfranchise udklækker i 2015, og tyrannosaurus rex og co. kan meget vel blive sommerens helt store blockbuster. Den første film kom i 1993, og det er 14 år siden, at fortidsøglerne sidst fyldte det store lærred i den mildest talt ringe “Jurassic Park III”. Det er derfor med lidt betænkning, at 4’eren her indtager listens fjerdeplads. Men med Chris Pratt fra “Guardians of the Galaxy” i hovedrollen og en lovende trailer, så er der gode odds på, at fjerde gang er dinoernes gang.3. “Klovn Forever

Hvis man troede, at “Klovn: The Movie” ikke kunne leve op til tv-seriens standard og popularitet, så tog man fejl. Casper Christensen og Frank Hvams film blev nemlig intet mindre end den mest sete danske film i 2010 og formåede tilmed at træde ud af serieuniverset og skabe en helstøbt og endnu mere grotekst film. Mon de kan slå det i den ventede fortsættelse? Det bliver svært, men hvis man kender de to spasmagere ret, så skal de nok have noget i ærmet. Plottet hemmeligholdes indtil videre, det er dog sluppet ud, at dele af den optages i USA – så det tyder på, at det bliver vildt og stort.2. “Star Wars: The Force Awakens

Verdens bedst sælgende franchise nogensinde får et syvende kapitel. Om det er klogt eller ej, svarede filmens teaser-trailer på i november måned: Hele verdens Star Wars-fans vågnede op til dåd. De seneste film i franchisen, episode I-III, levede ikke op til forventningerne, men med sci-fi-nørden J.J. Abrams i spidsen virker 7’eren til at være i sikre hænder. Kraften er med os i 2015!1. “Spectre

Da James Bond-franchisen så dagens lys i 1962 var det en innovativ actionfilm. Den tabte dog pusten op gennem 1970erne, men Agent 007 lever jo som bekendt (kun) to gange, og franchisen fik også sit andet liv, da Daniel Craig genfødte filmserien med sin hyperseriøse Bond i 2006. Filmene fik en helt ny tone, “Casino Royale” (2006) og den seneste, “Skyfall” (2012), er blandt franchisens allerbedste. Og med “Skyfall”-instruktør Sam Mendes i spidsen for den 24. film, så er der lagt i kakkelovnen til endnu et veldrejet actionbrag, der for alvor kan bringe alletiders agent tilbage på tronen som den største. Titlen antyder, at den kommende film leverer et nostalgisk comeback til den velkendte Bond-forbryderorganisation Spectre. Og med Christoph Waltz i front og danske Jesper Christensen på rollelisten kan man ikke andet end at glæde sig. Respekt til en franchise, der på sit 53. år måske er bedre end nogensinde.


Gravatar

#11 MystiskeMox 5 år siden

Star Wars

Alt andet er sekundært i forhold selv om der er meget andet der er ventet.
Gravatar

#12 cain 5 år siden

Lovende trailer til Jurrassic world? Lol, den var da mildest talt tåkrummende ringe.

1. Star Wars
2. Mad Max
3. X-Men Apocalypse (ikke sikker på udgivelses år)
4. Avengers
Gravatar

#13 Alex- 5 år siden

cain (12) skrev:
3. X-Men Apocalypse (ikke sikker på udgivelses år)


Du må lige vente et år til, planen er lige pt premiere den 27. Maj 2016.
Gravatar

#14 Driver 5 år siden

1. Mad Max
2. Jurassic World
3. Star Wars

Jeg er ikke den store Star Wars-fan og rigtig burde Terminator have været på som nummer 3 på min liste, men traileren til T5, gav mig bare så meget få forhåbninger om en god film, at jeg ikke ser frem til den.
Det hjælper heller ikke, at den er instrueret af manden bag kameraet på Thor 2, for den var mildest talt en tam affære på samme lave niveau som The Avengers.

Til gengæld ser jeg meget frem til Batman vs. Superman i 2016, alene fordi jeg er spændt på at se, hvordan man ikke kan fucke en så omfattende film op...Og så ikke mindst for at se Ben Affleck som den mørke ridder.
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”
Gravatar

#15 Driver 5 år siden

Og så glemte jeg helt Foxcatcher. Den glæder jeg mig til!
“Of course, it’s a friendly call. Listen, if it wasn’t friendly, you probably wouldn’t have even got it.”
Gravatar

#16 Sweetiebellefan 5 år siden

1. Paranormal Activity: Ghost Dimension
2. The Conjuring: The Enfield Poltergeist
3. Poltergeist
Twilight Sparkle: "Real friends don't care what your cover is. Friendship is a wondrous and powerful thing.
Gravatar

#17 Geekalot 5 år siden


nice efter som Poltergeist først kommer engang i juli ........
Gravatar

#18 Valoel 5 år siden

Folk er godt nok fjollede med deres film smag herinde.....

De mest spændene i 2015 er sgu da:

The Hateful Eight
Untitled Cold War Spy Thriller
Revenant
The Walk
Spotlight
Gravatar

#19 Geekalot 5 år siden

#16 forkert tråd jeg var i der :)
Gravatar

#20 SublimeKen 5 år siden

Valoel (18) skrev:
Folk er godt nok fjollede med deres film smag herinde.....

De mest spændene i 2015 er sgu da:

The Hateful Eight
Revenant
The Walk
Spotlight


Fjollede? Jeg ved ikke om du troller eller bare er mindre begavet, men denne tråd handler om de mest ventede fortsættelser til franchises! De film du nævner er ikke franchises (Endnu, men bliver det nok næppe heller)!

Valoel skrev:
Untitled Cold War Spy Thriller


Øh, kan du se hvorfor jeg har svært ved at se om du troller eller om du bare er mindre begavet? Uden kontekst vil få vide hvad for en film du referer til! Personligt synes jeg ikke den er så interessant, både Tom Hanks og Steven Spielberg har leveret skuffende værker med få undtagelser de sidste par år imo, så har ikke de store forventninger!

Skriv ny kommentar: