“Die Hard 4.0” adskiller sig fra sine forgængere på flere forskellige punkter. De arealer, de bevæger sig på, er langt større, end det har været tilfældet i de andre film. Samtidig er McClane ikke i nær så mange nærkampe, hvilket betyder, at han ikke er helt så voldelig og blodig som i de tidligere film. “Die Hard 4.0” får aldrig rigtig en ud på kanten af biografsædet af bar spænding. Filmen er dog stadig en virkelig underholdende actionfilm, der dog aldrig når op på siden af de andre film i serien.

Yippee-ki-yay, motherfucker! – “Die Hard” tema

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#51 Patriarch 16 år siden

hmmm... så den i går. Må sige jeg er noget overrasket over den meget, meget positive omtale filmen får her. Filmen har Bruce Willis, og af nostalgiske grunde elsker vi John McClane - men uden ham ville det bare være en Wesley Snipes film.

Scenen med F-35 jet-flyet skulle bare helt klippes ud. Den var utrolig slem.

Filmen har nogle 'ok' moments og var rimelig underholdende. Men at give den 8/10 blows my mind. Synes ikke den har samme kant eller charme som nogle af de foregående.
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#52 filmz-Bruce 16 år siden

#51

8/10, that'll be me :) Tja jeg er helt uenig. Jeg har aldrig set en Wesley Snipes film kunne generere en sådan medrivende publikums stemning i over 2 timer :) og jeg har ej heller oplevet så gode action sekvenser i meget lang tid.

Hvis man så rulleteksterne til sidst, kom der 4 meget lange kolonner af mennesker under rubrikken "Stuntmen" til sidst. Herligt, at det ikke blot var en opremsning af computer effektstudier.

Trods det, at F35 scenen er "over the top", så kiggede jeg nøje efter 2. gang og må konstatere, at jeg har svært ved at se, hvad der er fake og ej. I Die Hard 2 har man en scene, hvor McClane skydes ud af et Hercules fly i samme sekund flyet springer i luften (endda ikke særlig godt udført) og i 3'eren en scene, hvor McClane kører fra en flodbølge under jorden. DH filmene har altid haft sin "fair share" af kamelslugende scener. Man kunne godt have nedtonet den lidt, også i mine øjne, men overall, så var jeg til stadighed utrolig godt underholdt, hvilket det hårde lydspor hjalp med til.

Og ja, så synes jeg Justin Long holder, som Willis' "partner". Hans neddæmpede måde at aflevere sine selvironiske replikker på, kunne jeg godt li'. Helt klart sommerens action flick for mig.

Mit 8/10 holder jeg fast ved og jeg finder den bedre end både 2'eren og 3'eren, hvis slutninger jeg synes mindre om, end denne :)
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#53 Patriarch 16 år siden

Problrmrt for mig er nok, at trods et par fantastiske scener, og larger than life villains så er filmene groundede i en realisme. De har troværdige scener her og der - dem er der for få af i 4.0 efter min mening. Plottet hænger også mindre sammen end de andre synes jeg.

Jeg er enig i at der er "kamel-slugene" scener i dem alle, men lidt for mange i 4.0. Jeg ville ønske at jeg fandt action-scenerne medrivene, men de fangede mig ikke rigtig. Og F-35/Lastvognscenen er mere end bare over-the-top... Den er tå-krummende åndsvag :D (uanset hvor flot det så er lavet)

Og hvad sker der med at det color-gradede, flotte look? Er det the Matrix eller er det Die Hard? :)

Anyway, den var underholdende nok, men den var ikke jordnær nok til rigtig at gøre indtryk på mig.
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#54 mimic 16 år siden

Fik så selv set den her til aften og holder stadig fat i at jeg synes den tredje var bedst, selvom etteren er en classic. Men DH 4 slutningen var godt nok tynd og er godt pissed over det PG lort idag, det blod i DH 4 var jo egentlig kun på bruce. Filmen virkede alt for steril. Men ellers en fin action film, bedre end 2eren men ik bedre end 3eren og 1eren. Og nok den eneste film siden Terminator 3 som har imporneret mig lidt med nogle rigtig stunts.
Gravatar

#55 thomas040 16 år siden

jeg savnede altså også noget mere blod... og at han sagde "FUCKER!"
men... det er et børneland vi lever i... eller en børneverden
Failure is a zero out.
Gravatar

#56 Razzia 16 år siden

Er en fornuftig action film og jeg var også fint underholdt, men men men.. scenen med flyet samt den i køletårnet blev alt for meget for mig. Er dog stadigvæk bedere end DH3, som var rigtig ringe. Respekt for Bruce Willis, som leverede en glimrende præstation igen. Jeg kunne godt overtales til at se en DH5, hvis de laver den inden han bliver alt gammel.

Anyway.. DH4 får 6.5/10 hos mig
"hehe, you got no code, no porn and you're ugly. Let's dance!"
Gravatar

#57 aknot 16 år siden

Jeg hopper med på den positive vogn og vil kun tilføje at jeg sad med et smøret smil på i to timer, ja fly scenen er lidt for meget men alt andet underholder for hårdt.

8/10 er fra
Gravatar

#58 icetea 16 år siden

Var inde og se den igår aftes..

DAMN ! :D fandme længe siden en film har fanget og underholdt mig så meget i biografen, virkelig en lettelse at se så fed en film, actionscenerne var geniale, humoren var rigtig god, ja, vil mene at næsten det hele fungerer perfekt i filmen! Den skal helt klart ejes på DVD.

Forstår ikke folk som #50, hehe men hver sin smag selvfølgelig ;). Fordi det er jo ikke meningen at man skal vildledes og slet ikke fatte hvad der sker i filmen? Jeg er i hvert fald rimelig ligeglad med at man "ved" hvad der skal ske i en film, især en actionfilm, sålænge den levere top-underholdning, som DH4 formår at gøre helt perfekt :)

Næsten topkarakter fra mig af :)
.:: 5.5/6 ::.
Gravatar

#59 filmz-ulrik_a 16 år siden

den er genial
Gravatar

#60 80eren 16 år siden

Jeg er stor fan af de første tre "Die Hard"-film og derfor havde jeg store forventninger til 4'eren, da jeg gik ind i biografen i mandags.

Jeg må sige, at jeg blev skuffet.
Den nye "Die Hard 4.0" er for det første en film med en alt for tynd handling. Desuden er der for meget overdreven action, som kun er der for at være der, hvis I forstår. Det meste af filmens action er der ikke for at støtte historien, men er blot fyld. Og den tredje og nok mest irriterende ting er, at der er ALT for meget computer-hacker-nørderi i filmen. Hele tiden skal der tastes koder ind, krypteres signaler, osv. osv. Til sidst hænger det altså en langt ud af halsen.

De tre første "Die Hard"-film havde en god historie, som gav sig tid til at blive fortalt og tingene skete i et tempo, så man kunne følge med. Samtidig var der plads til en masse små sjove scener med punchlines og morsomme dialoger, som skabte små åndehuller i filmene og gjorde, at der var en vis variation. Især 1'eren og 3'eren er go'e eksempler på det.

I den nye film er klipperytmen sindssygt hurtig og man bliver forvirret fordi alting skal gå så stærkt. Desuden er der kun ganske få af disse sjove dialoger, som de andre film er så rige på. De er der, men ikke i tilstrækkelig grad. Bevares, filmen er visuelt utrolig flot og velgjort, men er desværre endnu et eksempel på, at man laver en idéforladt tju-bang-film og sælger den på et populært navn.

Bruce Willis er stadig god i rollen som John McClane, men han er blevet en del ældre siden sidst og har ikke længere den samme nerve.
Timothy Olyphant, som spiller filmens skurk Thomas Gabriel er efter min mening utrolig vattet og slet ikke lige så ubehagelig og underfundig som de tre tidligere skurke. Cliff Curtis der spiller Bowman leverer en decideret ringe og utroværdig præstation.

Scenen med jagerflyet der flyver rundt under broen i slutningen er simpelthen så overdreven, at det er til grin. Jeg sad og rystede på hovedet i biografen. Generelt er filmen for langtrukken.

Alt i alt:
En visuelt flot film, men med en alt for tynd handling og for meget fokus på action og computerteknologi. Den lever ikke i tilstrækkelig grad op til opskriften for en ægte "Die Hard"-film og mangler "hygge-elementet" og stemningen fra de andre film. Men den er da værd at se alligevel - der er mange underholdende scener i den.

Vurdering: 3/6

Skriv ny kommentar: