HBO

HBO Nordic er en streaming-tjeneste med serier fra HBO. HBO Nordic blev lanceret i de nordiske lande – Danmark, Sverige, Norge og Finland – i 2012. HBO Max er en ny streaming-tjeneste, der åbner i USA den 27. maj 2020.

hbo alt om streaming danmark / Filmz.dk

Hvad koster HBO Nordic i Danmark?
HBO Nordic koster i Danmark 99 kroner om måneden. I modsætning til Netflix så har HBO Nordic kun dette ene abonnement, der gælder for alle. På HBO Nordic er det muligt at registrere op til fem enheder, ligesom man på samme tid kan streame fra to forskellige enheder. Via en app til iOS og Android er det desuden muligt at downloade film og serier, som herefter kan ses offline. Derudover tilbydes indholdet på HBO Nordic i HD. For at streame i HD skal din enhed eller skærm være HDCP-kompatibel.

Kan man prøve HBO Nordic gratis i Danmark?
Ja, det er muligt at teste HBO Nordic uden at betale i 14 dage. Hvis du ikke ønsker at fortsætte efter de 14 dage, skal du afmelde abonnementet inden da. Herefter overgår du til almindelige vilkår med 99 kroner om måneden.

Hvornår kommer HBO Max til Danmark?
HBO Max åbner i første omgang i USA til maj 2020. Herefter er det planen at udvide til Latinamerika og Europa – heriblandt Danmark. Det vides dog endnu ikke konkret, hvornår HBO Max kommer til Danmark.

Hvad koster HBO Max?
HBO Max går i luften i USA med en pris på 14,99 dollars om måneden, hvilket svarer til lidt over 100 kroner. Det er endnu uvist, hvad prisen på HBO Max bliver i Danmark.

Hvad er forskellen på HBO Nordic og HBO Max?
HBO Nordic består af indhold fra HBO-kanalen samt udvalgt indhold fra Showtime, AMC, FX, Hulu, BBC og Starz. Nordic er udelukkende en nordisk tjeneste, hvorimod HBO Max er en amerikansk tjeneste med ambitioner om at blive en global konkurrent til Netflix og Disney Plus.

Derfor vil der komme markant mere indhold på HBO Max, end der er på Nordic. HBO Max vil foruden HBO-indholdet også få film og serier fra Warner Bros., New Line, DC, CNN, TNT, TBS, truTV, Turner Classic Movies, Cartoon Network, Adult Swim, Crunchyroll, Rooster Teeth og Looney Tunes. Derudover vil der blive produceret en række eksklusive HBO Max Originals.

HBO Nordic: Mest populære serier
Én serie har om nogen defineret HBO over de senere år: Game of Thrones. Fantasy-serien er baseret på George R. R. Martins bøger A Song of Ice and Fire-sagaen, hvorfra første bog blev udgivet i 1996 efterfulgt af indtil videre fire bøger med to yderligere bøger på vej.

Game of Thrones er skabt af makkerparret David Benioff og D. B. Weiss, der gik i luften med Sæson 1 i 2011 på HBO. Serien løber over 73 afsnit og blev afsluttet med Sæson 8, som fik premiere i 2019.

Serien om den fiktive fantasy-verden Westeros er formentlig den mest populære serie nogensinde og er blevet belønnet med 58 Emmy-priser – flest af alle.

HBO er dog ikke færdig med Game of Thrones-universet. Ryan J. Condal arbejder aktuelt sammen med George R. R. Martin om spinoff-serien House of the Dragon. House of the Dragon er en forhistorie til Game of Thrones, og den bliver baseret på George R. R. Martins roman Fire & Blood, der handler om Targaryen-familien med fokus på Aegon the Conqueror, som skabte Jerntronen. Handlingen er sat 300 år før Game of Thrones-handlingen. Det vides endnu ikke, hvornår der er premiere på House of the Dragon.

Som arvtager for Game of Thrones har HBO satset stort på sci-fi-serien Westworld, der behandler emner som kunstig intelligens og robot-etik pakket ind i en western-verden skabt af Jonathan Nolan og Lisa Roy. Westworld er aktuelt nået til Sæson 3.

HBO Nordic: Bedste serier
Blandt anmelderne fremhæves nye HBO-serier som Watchmen, Succession og Chernobyl som nogle af de absolut bedste.

Watchmen er en fortsættelse til Alan Moores ikoniske tegneserie fra slutningen af 1980’erne. Tegneserien er tidligere blevet filmatiseret af Zack Snyder, men serien er altså en selvstændig fortsættelse skabt af Damon Lindelof.

Watchmen-serien tager afsæt i et fiktivt USA i fremtiden, hvor politiet trues af en racistisk sammensværgelse. Samtidig kigger serien tilbage på den racistiske fortid i USA og binder den nye fortælling sammen med den originale tegneserie, som fokuserede på bearbejdelsen af krigen i Vietnam fortalt igennem en superhelte-historie.

Succession er en satire over de superrige i USA, hvor man nu på tredje sæson følger familien Roy, som styres benhårdt af den ældre patriark Logan Roy, der er en fiktiv udgave af mediemogulen Rupert Murdoch, som ejer Fox.

The Big Short-skaber Adam McKay er én af producenterne bag serien, og man genkender hans hektiske stil og satiriske tone i fortællingen om de rigeste i USA – og ingen af dem er sympatiske.

Chernobyl var én af de mest hyldede serier i 2019. Craig Mazins miniserie i fem afsnit skildrer atom-ulykken i Sovjetunionen i 1986. Serien vandt to Golden Globes.

Den dokudramatiske serie er baseret på bogen Voices from Chernobyl, hvor over 500 øjenvidner fortæller om, hvordan katastrofen i Tjernobyl ændrede deres liv.

HBO Nordic: Klassiske serier
Serie-eksperter refererer ofte til HBO-serierne fra slutningen af 1990’erne og op i begyndelsen af 2000’erne til ‘Tv-seriens guldalder’. Det er der god grund til.

I den sammenhæng er det umuligt at komme uden om The Sopranos, der fra 1999 til 2007 over 86 afsnit fulgte gangster-familien Soprano anført af Tony Soprano spillet af James Gandolfini.

Serien var kendt for at referere til klassiske gangsterfilm som The Godfather og Goodfellas, mens den udspillede sig i virkelighedens USA – både terrorangrebet 11. september og katastrofen efter Orkanen Katrina er centrale begivenheder i The Sopranos.

David Simon står bag flere epokegørende HBO-serier som Treme, Show me a Hero og The Deuce. Men den Simon igen og igen bliver fremhævet for er HBO-klassikeren The Wire.

The Wire er fra 2002 og udspiller sig over fem sæsoner i Baltimore, hvor realismen er i højsædet, når man følger betjenten Jimmy McNulty i alle lag af samfundet, når der efterforskes mord, narkokriminalitet og sociale skel.

Andre klassiske HBO-serier, der bør nævnes, er Deadwood, Band of Brothers, Entourage, True Detective, Girls og Sex and the City.

Hvad bliver der vist på HBO Max?
HBO Max går i luften med over 10.000 timers underholdning – serier og film. Og det bliver en blanding af kendt indhold fra HBO og Warner Bros. samt en række nye Originals. Her følger et overblik over indholdet på HBO Max.

HBO Max: Børn og familie
Disney Plus og Netflix satser stort på familie-segmentet – det samme gør HBO Max. Her kommer Looney Tunes-tegnefilmene med Snurre Snup og Daffy Duck samt Sesame Street.

Derudover arbejder HBO Max på en helt ny animeret Gremlins-serie i 10 afsnit, der bliver en forhistorie til de klassiske Gremlins-film.

HBO Max: Unge
De unge kan se frem til Gossip Girl samt nyheder i form af en ny Green Lantern-serie og serien Grease: Rydell High, der er et reboot af musical-filmen med John Travolta og Olivia Newton-John.

HBO Max: Voksne
Til de voksne byder HBO Max på original-serierne Doom Patrol og The Boondocks samt ikke mindst Dune: The Sisterhood, der er et integreret spinoff til Denis Villeneuves kommende biograffilm Dune.

HBO Max: Klassiske serier
Foruden de ovennævnte Originals så byder HBO Max også på HBO-klassikere, som dem der er kendt fra HBO Nordic. Silicon Valley, Big Little Lies, True Blood og Six Feet Under for bare at nævne nogle få.

HBO Max: Biograffilm
Warner Bros. vil streame selskabets største biograf-titler direkte på HBO Max. Her kan nævnes Oscar-filmen A Star Is Born, DC-filmene Aquaman og Joker, romantiske film som Bridesmaids og Love Actually og familiefilm som The Lego Movie 2 og Detective Pikachu.

HBO Max: Warner-serier
Warner Television stiller også deres serie-katalog til rådighed på HBO Max. Her kan nævnes titler som The Big Bang Theory, South Park og Doctor Who.

HBO Max: Filmklassikere
Derudover vil Warner stille sit filmkatalog til rådighed på HBO Max. Dermed kan man nyde klassikere som Casablanca, 2001: A Space Odyssey, The Dark Knight, The Lord of the Rings, Space Jam og En verden udenfor.

HBO MAX: Venner
Et nyt afsnit af serien Friends bliver skabt særligt til HBO Max, der også viser de 236 originale afsnit af Venner. Det nye afsnit bliver en såkaldt ‘Reunion Special’, hvor Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry og David Schwimmer alle gør comeback til Friends-universet.