HBO Max

HBO Max er en streaming-tjeneste, der blev lanceret i Danmark den 26. oktober 2021. Siden 2012 var HBO Nordic dog den HBO-repræsenterende streaming-tjeneste i de nordiske lande – Danmark, Sverige, Norge og Finland.

hbo alt om streaming danmark / Filmz.dk

Hvad koster HBO Max i Danmark?
HBO Max koster i Danmark 79 kroner om måneden eller 599 for et år. På HBO Max er der ikke begrænsninger på enheder, men det er dog begrænset. Dog er det af sikkerhedshensyn begrænset, hvor mange der kan streame samtidigt. Via en app til iOS og Android er det desuden muligt at downloade film og serier, som herefter kan ses offline. Derudover tilbydes indholdet på HBO Max i HD. For at streame i HD skal din enhed eller skærm være HDCP-kompatibel.

Kan man prøve HBO Max gratis i Danmark?
Nej, der er ingen prøveperiode på HBO Max i Danmark.

Hvad er forskellen på HBO Nordic og HBO Max?
HBO Nordic bestod af indhold fra HBO-kanalen samt udvalgt indhold fra Showtime, AMC, FX, Hulu, BBC og Starz. Nordic var udelukkende en nordisk tjeneste, hvorimod HBO Max er en globalt udvidende tjeneste med ambitioner om at blive en global konkurrent til Netflix og Disney Plus.

Derfor er der markant mere indhold på HBO Max, end der var på Nordic. HBO Max vil foruden HBO-indholdet også få film og serier fra Warner Bros., New Line, DC, CNN, TNT, TBS, truTV, Turner Classic Movies, Cartoon Network, Adult Swim, Crunchyroll, Rooster Teeth og Looney Tunes. Derudover vil der blive produceret en række eksklusive HBO Max Originals.

HBO Max: Mest populære serier
Én serie har om nogen defineret HBO over de senere år: “Game of Thrones”. Fantasy-serien er baseret på George R. R. Martins bøger “A Song of Ice and Fire”-sagaen, hvorfra første bog blev udgivet i 1996 efterfulgt af indtil videre fire bøger med to yderligere bøger på vej.

“Game of Thrones” er skabt af makkerparret David Benioff og D. B. Weiss, der gik i luften med Sæson 1 i 2011 på HBO. Serien løber over 73 afsnit og blev afsluttet med Sæson 8, som fik premiere i 2019.

Serien om den fiktive fantasy-verden Westeros er blandt de mest populære serie nogensinde og er blevet belønnet med 58 Emmy-priser – flest af alle.

HBO er dog ikke færdig med “Game of Thrones”-universet. Ryan J. Condal og George R. R. Martin har skabt spinoff-serien “House of the Dragon”, der fik premiere på HBO Max d. 22 august, og hvis sæsonfinale får premiere den 24. oktober.

“House of the Dragon” er en forhistorie til Game of Thrones baseret på George R. R. Martins roman “Fire & Blood”, der fortæller historien om begyndelsen på slutningen af Targaryen-huset som kongefamilie. Handlingen foregår godt 200 år før “Game of Thrones”. “House of the Dragon” får premiere i løbet af 2022.

Som arvtager for “Game of Thrones” har HBO satset stort på sci-fi-serien “Westworld”, der behandler emner som kunstig intelligens og robot-etik pakket ind i en western-verden skabt af Jonathan Nolan og Lisa Roy. “Westworld” er aktuelt nået til Sæson 4, og serieskabere Jonathan Nolan og Lisa Joy forhandler i øjeblikket med HBO om at gøre en femte og sidste sæson til virkelighed.

HBO Max: Bedste serier
Blandt anmelderne fremhæves HBO-serier som “Watchmen”, “Succession” og “Chernobyl” som nogle af de absolut bedste.

“Watchmen” er en fortsættelse til Alan Moores ikoniske tegneserie fra slutningen af 1980’erne. Tegneserien er tidligere blevet filmatiseret af Zack Snyder, men serien er altså en selvstændig fortsættelse skabt af Damon Lindelof.

“Watchmen”-serien tager afsæt i et fiktivt USA i fremtiden, hvor politiet trues af en racistisk sammensværgelse. Samtidig kigger serien tilbage på den racistiske fortid i USA og binder den nye fortælling sammen med den originale tegneserie, som fokuserede på bearbejdelsen af krigen i Vietnam fortalt igennem en superhelte-historie.

“Succession” er en satire over de superrige i USA, hvor man nu på tredje sæson følger familien Roy, som styres benhårdt af den ældre patriark Logan Roy, der er en fiktiv udgave af mediemogulen Rupert Murdoch, som ejer Fox.

“The Big Short”-instruktør Adam McKay er én af producenterne bag serien, og man genkender hans hektiske stil og satiriske tone i fortællingen om de rigeste i USA – og ingen af dem er sympatiske.

“Chernobyl” var én af de mest hyldede serier i 2019. Craig Mazins miniserie i fem afsnit skildrer atom-ulykken i Sovjetunionen i 1986. Serien vandt to Golden Globes.

Den dokudramatiske serie er baseret på bogen “Voices from Chernobyl”, hvor over 500 øjenvidner fortæller om, hvordan katastrofen i Tjernobyl ændrede deres liv.

HBO Max: Klassiske serier
Serie-eksperter refererer ofte til HBO-serierne fra slutningen af 1990’erne og op i begyndelsen af 2000’erne til ‘Tv-seriens guldalder’. Det er der god grund til.

I den sammenhæng er det umuligt at komme uden om “The Sopranos”, der fra 1999 til 2007 over 86 afsnit fulgte gangster-familien Soprano anført af Tony Soprano spillet af James Gandolfini.

Serien var kendt for at referere til klassiske gangsterfilm som The Godfather og Goodfellas, mens den udspillede sig i virkelighedens USA – både terrorangrebet 11. september og katastrofen efter Orkanen Katrina er centrale begivenheder i The Sopranos.

David Simon står bag flere epokegørende HBO-serier som “Treme”, “Show me a Hero” og “The Deuce”. Men den, som Simon igen og igen bliver fremhævet for, er HBO-klassikeren “The Wire”.

“The Wire” er fra 2002 og udspiller sig over fem sæsoner i Baltimore, hvor realismen er i højsædet, når man følger betjenten Jimmy McNulty i alle lag af samfundet, når der efterforskes mord, narkokriminalitet og sociale skel.

Andre klassiske HBO-serier, der bør nævnes, er “Deadwood”, “Band of Brothers”, “Entourage”, “True Detective”, “Girls” og “Sex and the City”.

Hvad bliver der vist på HBO Max?
HBO Max er gået i luften med over 10.000 timers underholdning – serier og film. Og det er en blanding af kendt indhold fra HBO og Warner Bros. samt en række nye Originals. Her følger et overblik over indholdet på HBO Max.

HBO Max: Børn og familie
Disney Plus og Netflix satser stort på familie-segmentet – det samme gør HBO Max. Her findes Looney Tunes-tegnefilmene med Snurre Snup og Daffy Duck samt “Sesame Street”.

Derudover arbejder HBO Max på en helt ny animeret “Gremlins”-serie i 10 afsnit, der bliver en forhistorie til de klassiske “Gremlins”-film.

HBO Max: Unge
De unge kan glæde sig over remaket af “Gossip Girl” samt nyheder i form af den kommende “Green Lantern”-serie og serien “Grease: Rydell High”, der er et reboot af musical-filmen med John Travolta og Olivia Newton-John.

HBO Max: Voksne
Til de voksne byder HBO Max på original-serierne “Doom Patrol” og “The Boondocks” samt ikke mindst “Dune: The Sisterhood”, der er en integreret spinoff til Denis Villeneuves fantastiske biograffilm “Dune”.

HBO Max: Klassiske serier
Foruden de ovennævnte Originals byder HBO Max også på HBO-klassikere, som dem der er kendt fra HBO Nordic. “Silicon Valley”, “Big Little Lies”, “True Blood” og “Six Feet Under” udgør blot en lille men væsentlig brøkdel af udvalget.

HBO Max: Biograffilm
Warner Bros. streamer mange af selskabets største biograf-titler gennem tiden direkte på HBO Max. Her kan nævnes Oscar-filmen “A Star Is Born”, DC-filmene “Aquaman” og “Joker”, romantiske film som “Bridesmaids” og “Love Actually” samt familiefilm som “The Lego Movie 2” og “Detective Pikachu”.

HBO Max: Filmklassikere
Derudover har Warner stillet sit filmkatalog til rådighed på HBO Max. Dermed kan man nyde klassikere som “Casablanca”, “2001: A Space Odyssey”, “The Dark Knight”, “The Lord of the Rings”, “Space Jam” og “En verden udenfor”.