Nøjagtig ligesom Clint Eastwood er “Dirty Harry” blevet ældre siden biografpremieren i 1971, men på ingen måde forældet. Man skulle heller ikke tro, at Don Siegels mesterlige thriller har knap fire årtier på bagen, når man ser den på Blu-ray. Transferet er næsten perfekt, og lydsporet er også mere end hæderligt. Der medfølger desuden en pæn stak ekstramateriale, så fans bør tilføje skiven til samlingen øjeblikkeligt.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#11 Takfornu 15 år siden

Endnu en god anmeldelse, som jeg ikke kan være andet end enig i :)

Un flic/Dirty Money, Bullitt, Get Carter, Le Samouraï, Dirty Harry .... Ja, de laver mange gode film i dag inden for genren, men de kommer aldrig i nærheden af disse, hvor musik, teknik, historie mv. stadig holder hennemsyn efter gennemsyn.

Genså forleden Un Flic/Dirty Money med Alain Delon i forbindelse med oprydning i min VHS samling og den fik mig til at tænke på, hvor mange halv og heldårlige historier, som får et remake, men disse ligger urørt da de egentlig godt ved de ikke kan nå dem.

Tag fx den nye Get Carter UFFFFFF, så hellere Hit Man (blaxploitation udgaven fra 1972). End ikke Woos The Killer når Le Samouraï til sokkeholderne selvom det er en god film og med flot action, så har den slet ikke den samme stemning. Disse gamle kan man både huske replikker, musik mv. fra mens disse nye er glemt efter en uge .... kort efter den er taget ud af maskinen.
A Life Lived in Fear - Is a Life Half Lived !
Gravatar

#12 HonoDelLoce 15 år siden

11 skrev:
...hvor mange halv og heldårlige historier, som får et remake, men disse ligger urørt da de egentlig godt ved de ikke kan nå dem.


Man fristes jo nærmest til at kalde dig naiv (uden at du skal tage det negativt ;) )..

Just wait, they will come..
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!
Gravatar

#13 Takfornu 15 år siden

Selvfølgelig nok med tiden, men det er jo ikke lige det, som har præget remake listen de seneste år. Bunder nok mest i jeg syntes der mangler substans, originalitet og ikke mindst kompromisløshed i amerikanske film, hvor de tør chancer og ikke skal please en masse på en gang og er afhængig af et positivt resultat af testscreeningen :-/
A Life Lived in Fear - Is a Life Half Lived !
Gravatar

#14 filmz-Kadann 15 år siden

Det ser ud til at dvd-boksen skal opgraderes. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#15 elwood 15 år siden

#10 Du har noget og glæde dig til Sylvester når ikke Michael Caine's udgave til sokkeholderne!

Han er virkelig en Badass i den film.
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#16 BN 15 år siden

Jeg glæder mig til at læse anmeldelserne af de næste tre Dirty Harry-film kommer - og i særdeleshed nr. fire i rækken. (Den femte og sidste er jeg ligeglad med.)
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#17 BN 15 år siden

#16:

der var lige et "kommer" for meget i den sætning ... ;-)
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#18 The Insider 15 år siden

#16, de er desværre ikke blevet stillet til rådighed, så de bliver nok ikke anmeldt foreløbigt.
War. War never changes.
Gravatar

#19 80eren 15 år siden

Jeg har netop købt DVD-boksen med alle fem "Dirty Harry"-film.

Jeg har altid elsket figuren og jeg holder meget af alle fem film, som hver især har sine styrkesider.
Den første film fra 1971 er dog klart den bedste og har siden jeg så den første gang som 10-11 årig været en af mine absolutte favoritfilm. "Dirty Harry" er intet mindre end et mesterværk. Den er tidløs, spændende og fandens godt castet. Eastwood er blændende som altid i sin glansrolle som den kølige og hårdkogte strømer Harry Callahan. Andy Robinson leverer en fantastisk præstation i rollen som psykopat-morderen Scorpio. Alle replikker i filmen har deres berettigelse og man trækker på smilebåndet adskillige gange hver gang man ser filmen - også selvom man efterhånden har set den over 30 gange.

Det er en pletfri thriller, som The Insider også nævner i sin udmærkede anmeldelse.
Den rummer alt hvad en god film skal rumme. Humor, action, god musik, et solidt manuskript, god dialog, godt produktions- og klippearbejde. Ja, jeg kunne blive ved.

Filmen holder 100 procent selv her næsten 40 år senere. Det kan meget få film prale af. "Dirty Harry" er en milepæl i filmhistorien - en film man aldrig bliver træt af at se.
Gravatar

#20 dolphinfriendly 15 år siden

Fantastisk film - og enig med Insiders gode anmeldelse. Jeg har netop genset alle DH filmene i BD her i weekenden og til trods for at den første absolut er den bedste, er de andre fire film af overraskende høj klasse.

Skriv ny kommentar: