Som udgangspunkt er “Saw” bygget op omkring en udmærket ide, og den har også sine øjeblikke, men det er ikke for meget sagt, at folkene bag “Saw” har set “Se7en” et par gange for meget. Det hele er her. Alt fra psykopaten på en moralsk mission til farveskalaen er hentet fra David Finchers dystre mesterværk. Ja, selv dartskiven i dagligstuen er der. Der mangler faktisk kun de troværdige skuespilpræstationer, den skarpe instruktion og det intelligente manuskript. Chancerne for at David Fincher sidder derude et sted og får sig et billigt grin må siges at være rimelige store. “Saw” er derfor som en pornoskuespiller der har været for længe i branchen, kold og uden sjæl.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#51 Morbid 19 år siden

Politiken og Filmz er normalt ret enige synes jeg

Politikens anmeldelse
You need chaos in your soul to give birth to a dancing star.
Gravatar

#52 Spanner 19 år siden

Det afhænger jo helt af anmeldernes syn på sagerne. Jeg er blot glad for, at der er brugerstemmer på anmeldelserne, så man kan se en mere generel trend end én mands opfattelse af filmen.
"You fuhl no man can kil me die no ay not man" - Erlingur666
"Do not talk to me about pork when we have a crisis on my hands!!" - Producerem
Gravatar

#53 filmz-minodk 19 år siden

Jeg vil ikke blande mig i jeres plot huller, og i selve anmeldelsen. Jeg saa en fed film, som jeg kun kan anbefale. Specielt hvis man kan li' en film som Se7en.
Gravatar

#54 filmz-breezer 19 år siden

Det her er nok en af de sygeste gysere jeg længe har set. Og jeg har set mange.

Den holder max, og burde blive vist i alle biografer. Den skal nydes ;0)
Gravatar

#55 filmz-nifelheim 19 år siden

43# har da helt ret her. Jeg sad selv og græd af grin over alle de fejl, der var i det manuskript.
Ja jeg tænkte med det samme, brug skjorten den kan nå for fanden. Boremaskinerne var lige så hjernedødt, hallooo de har både pistol og shotgun, de kunne blæse det hele i smadder, og skyde ham tumpen i benet, så han ikke kunne stikke af. Intruktøren må have været 100% asshole. God ide osv. til en film, kunne have været kanon, hvis det ikke var pga. hullerne i manuskriptet

You have nothing to contribute to this, so stay the fuck out! - Kevin Spacey
Gravatar

#56 filmz-zanoan 19 år siden

Jeg er dybt uenig med anmelderen.

Det er først og fremmest rart, at man kan få en film med tilstrækkelig mængde brutalitet - uden at det skal blive en horribel "hack and slash"-film, som egentlig kun bygger på vold og intet andet. Saw har både intelligens, morale og nu også brutalitet.

Man overvurdrer også Danny Glover. Hans rolle er her anderledes, det er bestemt ikke en hovedrolle, men snarere en neurotisk betjent som fungerer som en løbende sidehistorie. Jeg synes de 2 "hovedpersoner" tangerer godt, og giver modspil og viser de menneskelige psykologiske forsvarsmekanismer, som man kunne forvente. Det minder mig lidt om Cube.
Personligt har jeg aldrig klassificeret "Se7en" som en gyser, snarere en thriller, selvom der er mange som føler sig stødte over den, hvilket er forståeligt nok - der er da nogle forholdsvis afskyelige mord, men der er intet i lighed med "Saw". Budskabene er dog forskellige.

Det er lang tiden siden jeg har nydt en gyser som denne, og det er endnu mere rart at alt det teenage-shit som "Scream" og "I know what you did..." er væk for lang tid siden. Det bedste ved "Saw", synes jeg personligt, er, at det er en gyserfilm, der holder sig inde for virkelighedens grænser. Det er netop længe siden, at jeg har set én, som virkelig gjorde indtryk. Nu ser jeg frem til Hide and Seek og Boogeyman, de virker dog begge i de overnaturlige (men hvem ved?).

5½/6.
_______________________________________
"A truth that is told with bad intents beats all the lies you can ever invent" - William Blake
Gravatar

#57 filmz-zanoan 19 år siden

Ah, sad lige og læste lidt flere kommentarer igennem. Glad for, at jeg ikke er den eneste som kom til at tænke på "Cube". Og så vidt jeg kan se, giver Politikken "Saw" 5/6. Ganske ironisk, at netop denne film bliver belønnet med hjerter...
_______________________________________
"A truth that is told with bad intents beats all the lies you can ever invent" - William Blake
Gravatar

#58 filmz-TC 19 år siden

Klart en af de bedste gysere i laaaang tid...
Den får sgu 5/6 herfra.
Gravatar

#59 fasslars 19 år siden

Prøv at læs Jim's anmeldelsen af filmen på dvd. www.jimsdvdsite.dk
Gravatar

#60 filmz-nadi 19 år siden

Jeg ved seriøst ikke om det er folk der kan lidt Titanic, der skriver den anmeldelse. men det er den bedste gyser som jeg har set i LANGLANGLANG tid. mener i burde få jer nogle folk til at vuderer film, som har forstand på film som dem...

Skriv ny kommentar: