Filmen er holdt i en graverende “60-minutes”-agtig stil, hvor der veksles mellem interview med de involverede personer og oplæsning fra de frigivne dokumenter om Kissingers virke, som Clinton-regeringen i sin tid var tvunget til at offentliggøre i forbindelse med Pinochet-anholdelsen i England. Alt sammen krydret med en ildevarslende og pompøs baggrundsmusik, der på bedste vis dramatiserer begivenhederne og gør indholdet mere appetitligt.

Desværre er det ikke lykkedes at få mange kommentarer fra nogle af Kissingers tilhængere eller ham selv for den sags skyld, og dem som forsøger at tage hans parti, udtaler sig mildest talt ikke særlig heldigt. F.eks. General Haig, der uden at ville uddybe, mener at alle modstandere af Kissinger er “human crap”. Til gengæld er der nok af negative kommentarer og beviser, hvilket unægtelig bevirker, at sagen bliver fremstillet noget entydigt. Til gengæld er det også gjort meget overbevisende og så uafrysteligt, at man – hvad enten man holder af Kissinger eller ej – skal unde sig selv at se denne film, der giver et fremragende indblik i amerikansk udenrigspolitik. Og en glimrende historielektion.

Læs hele anmeldelsen her

Gravatar

#11 Morbid 20 år siden

Tjo, vores biograf er sådan set fin nok. Nu er jeg ikke så meget inde i lyd, men den står ikke voldsomt meget tilbage for de helt store biografer i landet. Men langt de fleste film, som jeg synes er gode, kommer aldrig hertil, eller de kommer 2-3 måneder efter resten af landet.

Men flyt du bare hertil. Vi er flinke nok mennesker :)
You need chaos in your soul to give birth to a dancing star.
Gravatar

#12 berg 20 år siden

Kan man ikke tjekke hvilke biografer denne film kommer i, et eller andet sted? Eller er der nogen der ved om den går i en biograf i Odense e.l?

Skriv ny kommentar: